Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΓΣΕΕ :Σεμινάριο και Συνέδριο ILO: Η εργασιακή κρίση στην Ελλάδα, οι προοπτικές και ο κοινωνικός διάλογος


Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας με βασικό αυτό της ανεργίας καθώς και η προώθηση εποικοδομητικών εργασιακών σχέσεων και κοινωνικού διαλόγου θα τεθούν επί τάπητος στο σεμινάριο υψηλού επιπέδου και στο Συνέδριο που διοργανώνει το ILO στην Αθήνα την Τρίτη 25/6 και την Τετάρτη 26/6 αντίστοιχα, στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Για την αντιμετώπιση της εργασιακής κρίσης στην Ελλάδα και τις μελλοντικές προοπτικές έχει προσκληθεί να μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Παρόντες στο σεμινάριο για να τοποθετηθούν και να μετέχουν σε πάνελ θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης Λάζλο ¶ντορ, ο Γενικός Διευθυντής του ΙLO Γκάι Ράιντερ, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος και οι προέδροι των εργοδοτικών φορέων.
Η έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου την Τρίτη 25/6 θα γίνει από τον Υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση.
Η Συνομοσπονδία στην επιχειρηματολογία της θα καταθέσει και τις διαπιστώσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για την παραβίαση στη χώρα μας μέσω των μνημονιακών μέτρων διεθνών συμβάσεων εργασίας ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και συμφωνία για την παροχή από το ILO τεχνικής υποστήριξης στην Ελλάδα.

Σας επισυνάπτουμε το σχέδιο προγράμματος του σεμιναρίου και του Συνεδρίου του ILO

 ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ο Χίτλερ μαθαίνει για τον Κουβέλη

Την Τετάρτη η απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων

agrotis-dilonei-eisodima-peinas-496-evro-kai-exei-katatheseis-12-ekat-1-315x236
Ποιοί θα βάζουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που καταρρέει μια τράπεζα; Σε αυτό το ερώτημα δεν υπήρξε σαφής απάντηση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ecofin.

Μετά από 18 ώρες συνεχών διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ήταν σε θέση να συμβιβάσουν τις θέσεις τους, και θα πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα την Τετάρτη.

Οι υπουργοί προσπαθούν να συμφωνήσουν σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών χωρίς προσφυγή στη «βοήθεια» των φορολογούμενων.

Πρώτα οι μέτοχοι, λιγότερο οι ασφαλισμένοι, και οι κάτοχοι των αποκαλούμενων «προνομιούχων» ομολόγων και ως τελευταία λύση οι καταθέτες πέραν του ποσού των 100.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες, όμως τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με μεγαλύτερες αποταμιεύσεις θα ενταχθούν στην «ιεραρχία» αυτών που θα καλούνται να σηκώνουν το βάρος της ζημιάς, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.
ΠΗΓΗ:olympia.gr