Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Eργατικό Ατύχημα: Δικαιώματα & Υποχρεώσεις

 



Εργατικό ατύχημα είναι εκείνο που συμβαίνει στον εργαζόμενο κατά την εκτέλεση της εργασίας ή με αφορμή αυτή και το οποίο οφείλεται σε αιφνίδιο και βίαιο γεγονός, που συνεπάγεται ανικανότητα για εργασία ή ακόμα και θάνατο του εργαζομένου. Βίαιο γεγονός, σημαίνει να υπάρχει έκτακτη και αιφνίδια επίδραση εξωτερικού παράγοντα, που δεν..

Νορβηγία: Αγνωστα drones πετούν κοντά σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου




 Η Αρχή Ασφάλειας Πετρελαίου (PSA) της Νορβηγίας κάλεσε τη Δευτέρα τις πετρελαϊκές εταιρείες να είναι πιο προσεκτικές όσον αφορά τα μη αναγνωρισμένα drones που έχουν παρατηρηθεί να πετούν κοντά σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, προειδοποιώντας ότι..

Το προσχέδιο της Κομισιόν για την αγορά ενέργειας προβλέπει ευελιξία στα πλαφόν για τα κράτη-μέλη και διαφορετικό υπολόγισμό για τα υπερκέρδη του πετρελαίου

 




Ενόψει της σημαντικής συνόδου των υπουργών ενέργειας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το πιο πρόσφατο προσχέδιο της Κομισιόν για τις αλλαγές στην αγορά ενέργειας προβλέπει υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και έκτακτη..

ΔΕΗ: Δεν απαιτείται επανεθνικοποίηση, χρειάζεται αναβάθμιση του κοινωνικού της ρόλου - Παρέμβαση του Χ.Δούκα

 




Απάντηση στην εξαγγελία Τσίπρα για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ δίνει ο γραμματέας του τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ καθηγητής κ. Χάρης Δούκας, επικεντρώνοντας τα επιχειρήματά του στην επαναφορά των πολιτικών δημοσίου συμφέροντος στο προσκήνιο.

Κατά τον τρόπο αυτό ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ απαντά στους..