Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ «FM VOICE«

 


Πάγια θέση της ΓΣΕΕ, δυστυχώς επιβεβαιωμένη με τα «μαύρα» στοιχεία της μνημονιακής περιόδου, είναι ότι ο στόχος της ανάταξης της οικονομίας θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται με τον στόχο της ανάταξης της κοινωνίας και η διαδικασία αυτή επιβάλλεται να γίνει απαρέγκλιτα με όρους οικονομικής, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, έχουν αρκετά..

Σταθερό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Energean και τον Πρίνο - Κεντρικό θέμα συζήτησης η Υπόγεια Αποθήκη στη Ν. Καβάλα

 


Το σταθερό ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα για τον ρόλο της Energean στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο καθώς και για τις δραστηριότητες στον Πρίνο επιβεβαιώνει η νέα επίσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις εγκαταστάσεις του Κόλπου της Καβάλας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.  

Μία επίσκεψη που είχε αυτήν την φορά στο επίκεντρο το έργο της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου στη Νότια Καβάλα – ενός project που είναι άρρηκτα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ




Συναδέλφισσες, συνάφελφοι


Τα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες η εργατική και λαϊκή οικογένεια είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος ,οι εργοδότες δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση..

Ξεπεράσαν τα 2 δολ. τα συμβόλαια φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω καιρού και αποθήκευσης - Επανήλθε στα υψηλά η τιμή του



 Μεγάλη άνοδο σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στις τιμές φυσικού αερίου με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου να επανέλθουν στα επίπεδα των 2,7 δολ/mmbtu

Ήδη την εβδομάδα που πέρασε και οι συναλλαγές στα συμβόλαια του φυσικού αερίου σημείωσαν σημαντική αύξηση.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου κινείται πάνω από τα 2,1$/MMBtu και του Δεκεμβρίου πάνω από τα 3$/MMBtu

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


                ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

                                   για μια

      ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                   των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την υπερψήφιση της Πρότασης Μομφής  κατά τριών μελών του προηγούμενου Προεδρείου, αποδείχθηκε η λογική και οι πρακτικές με τις οποίες επέμενε, η συγκεκριμένη ομάδα, να λειτουργεί «αλαζονικά» και ελέω Θεού το Συνδικάτο. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να υπερασπιστούν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 25/9 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα Γραφεία της ΔΕΠΑ Α.Ε. μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ και του Προέδρου της ΠΟΕ, στην οποία υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά..

Φεύγουν τα διυλιστήρια, μένει η διάβρωση στη Λάρνακα

 


Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα καθυστερήσουν τα έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης στην παραλία μπροστά από τα διυλιστήρια Λάρνακας, όπου, με βάση το Σχέδιο Περιοχής, αναμένεται να υλοποιηθούν έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων. 

Ύστερα από μακροχρόνιο αγώνα των τοπικών Αρχών που επηρεάζονται από τις εγκαταστάσεις/ αποθήκες πετρελαιοειδών στη Λάρνακα, συμφωνήθηκε μεν χρονοδιάγραμμα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 28/09/20 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με τον Γεν. Δ/ντή Ανθρώπινου Δυναμικού, τον Γεν. Δ/ντή Διυλιστηρίων και τον Γεν. Δ/ντή ΒΕΘ στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της Γενικής Συντήρησης στη μονάδα Πολυπροπυλενίου, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο πλαίσιο της προστασίας των εργαζομένων εν μέσω..

Μεγάλη ανακάλυψη: Ιταλοί ερευνητές εντόπισαν λίμνες με αλάτι στο υπέδαφος του πλανήτη Άρη - Μπορεί να διατηρήσει ζωή

 


Ο πλανήτης Άρης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ανθρωπότητα καθώς δείχνει υπό προϋποθέσεις ότι θα μπορούσε στο μέλλον να διατηρήσει ζωή.

Η νέα ανακάλυψη για δίκτυο από λίμνες με αλάτι κάτω από την επιφάνεια του νότιου πόλου του «κόκκινου πλανήτη» ξεκίνησε νέες συζητήσεις για ύπαρξη συνθηκών κατάλληλων συνθηκών για να αναπτυχθούν ζωντανοί οργανισμοί στον πλανήτη Άρη.

Την ανακοίνωση έκαναν Ιταλοί επιστήμονες τη Δευτέρα, δύο χρόνια μετά ..

ΕΛ.ΠΕ: Επενδύσεις σε ΑΠΕ και για hub πετρελαιοειδών στη Β. Μακεδονία – Δρομολογείται λύση για την επαναλειτουργία του αγωγού Θεσσαλονίκης – ΟΚΤΑ



 Με στόχο την επίτευξη εξωδικαστικής λύσης έως το τέλος του χρόνου κυβέρνηση, ΕΛ.ΠΕ και Β. Μακεδονία ξεκινούν νέες συζητήσεις για την επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού διυλιστηρίων Θεσσαλονίκης – εγκαταστάσεων ΟΚΤΑ.

Οι εξελίξεις έτρεξαν σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε..

Παρότρυνση ΗΠΑ για «ξεπάγωμα» του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού



 Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος για εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στα ΕΛΠΕ και το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, ώστε να ξεμπλοκάρει η επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων.

Αυτό διαφάνηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον αγωγό και στην οποία, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ ..

Η Devon Energy θα εξαγοράσει την WPX έναντι 2,56 δισ. δολάρια

 


Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Devon Energy Corp ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/9/2020 ότι θα αγοράσει την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην λεκάνη Permian WPX Energy Inc για 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς φαίνεται να ενισχύσει την παρουσία της στο τμήμα Delaware του παραγωγικού σχιστολιθικού πετρελαίου.

Η συμφωνία έρχεται καθώς οι εταιρείες σχιστολιθικού των ΗΠΑ καταγράφουν απώλειες λόγω των χαμηλών τιμών του αργού και προσπαθούν να αντλήσουν νέα κεφάλαια για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αλλά καθώς οι παραγωγοί αναζητούν συνδυασμούς για να επιβιώσουν..