Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί η άνοδος της τιμής του πετρελαίου... προσπέρασε τον Πρίνο - Το αρνητικό ρεκόρ και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών

 


Η πίεση για την μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, παρά την άνοδο των τιμών πετρελαίου τους τελευταίους μήνες. Μια άνοδος που χάνεται για τον Πρίνο εξαιτίας της φθίνουσας παραγωγής, καθώς σύμφωνα με παράγοντες, για την εξόρυξη των διαπιστωμένων αποθεμάτων πετρελαίου χρειάζονται συνεχείς..

Νορβηγία: Λήγουν στο τέλος του έτους οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

 


Οι περικοπές παραγωγής πετρελαίου της Νορβηγίας, που ισχύουν από τον Ιούνιο, πρόκειται να λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας την Τρίτη 1/12/2020.

"Οι νορβηγικές περικοπές θα λήξουν στο τέλος του έτους", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Μετά από μια απότομη πτώση των τιμών του αργού στις αρχές του 2020, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση, η Νορβηγία ανακοίνωσε ..

Οι μεγάλες πετρελαϊκές διέγραψαν περιουσιακά στοιχεία 80 δισ. δολ. λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής μετάβασης

 


Οι κορυφαίες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο έχουν μειώσει την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες μετά την αναθεώρηση των χαμηλότερων μακροπρόθεσμων προοπτικών για τις τιμές των καυσίμων μετά την επιδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή μετάβαση.

Η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μειώσει την αξία των περιουσιακών..