Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΦΟΣ A.E.


Συνάδελφοι,

Είναι η στιγμή της δικαίωσης του αγώνα όλων των εργαζομένων, οι οποίοι συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο, παλεύουμε έναν ολόκληρο χρόνο να αποδείξουμε τα αυτονόητα απέναντι σε κάθε τι παράλογο και εξωφρενικό που ακούστηκε όλο αυτό το διάστημα.

Κατηγορήθηκε το προεδρείο του Σωματείου για «απεργίες – κατσαρόλα», όταν απλώς λέγαμε ότι οι μετατροπές των συμβάσεων δεν έχουν..

Ν. Αμερική: Πιο κοντά από ποτέ η ενεργειακή αυτάρκεια

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αργεντινή έσπασε κάθε ρεκόρ τον περασμένο Μάιο, κυρίως, λόγω αυξημένης παραγωγής στο σχιστολιθικό πεδίο της Λεκάνης Vaca Muerta.

Ειδικότερα, η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 7,6% τον Μάιο, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ και η αντίστοιχη..

BP Statistical Review: Έντονος Προβληματισμός για την Ισχυρή Αύξηση της Παγκόσμιας Ενεργειακής Ζήτησης

Από το energia.gr
Εάν για κάτι είναι ιδιαίτερα γνωστό και δημοφιλές το ετήσιο εγχειρίδιο της βρετανικής πετρελαϊκής, το ΒΡ Statistical Review of World Energy, είναι η συνοπτική, καλά οργανωμένη και ευκολοδιάβαστη παρουσίαση των χιλιάδων στοιχείων που αφορούν το παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα. Μέσα σε λιγότερες από 60 σελίδες ο αναγνώστης έχει πρόσβαση σε πληθώρα στοιχείων για τη συνολική ενεργειακή παραγωγή και κατανάλωση..

Νέα μελέτη προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα εξάντλησε ήδη τον “ανθρακικό προϋπολογισμό” της ως το 2050 – Κανένα περιθώριο για νέα ορυκτά καύσιμα στο εξής

Από το energypress.gr
Μια νέα επιστημονική έκθεση που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό Nature προειδοποιεί ότι η ανθρωπότητα έχει ήδη εξαντλήσει τον “ανθρακικό προϋπολογισμό” της και η κατασκευή ενεργειακών υποδομών με ορυκτά καύσιμα πέραν των όσων έχουν υλοποιηθεί ή σχεδιαστεί ως τώρα οδηγεί σε σαφή εκτροχιασμό του κλιματικού στόχου του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, οι συντάκτες της έκθεσης παρατηρούν ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 πρέπει να μηδενιστούν ως το 2050 προκειμένου..

Ταχύτητα διαδικασιών και αποσόβηση αντιδράσεων, πρόκριμα για τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ στον τομέα των υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Από την κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων παραχώρησης που υπογράφηκαν πρόσφατα, ξεκινούν οι εκκρεμότητες στον τομέα των υδρογονανθράκων που αφήνει η απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ στον τομέα των υδρογονανθράκων. 

Όπως είναι γνωστό, η ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώνεται η αδειοδοτική διαδικασία αποτελεί ένα «σήμα» της πολιτείας που λαμβάνουν..

Σε ανάκαμψη η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

Από το naftikachronika.gr
Η πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης παρουσιάζει ανάκαμψη αγγίζοντας τα 960.000 βαρέλια/ημέρα από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου, αύξηση κατά 40% περίπου σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με έκθεση της IHS Markit, η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως..

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Από το ekeda.gr
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου εργαζόμενου από εισπνοή καπνού κατά την διάρκεια φωτιάς στον Ασπρόπυργο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένειά του.

Όμως δεν μπορεί αυτό να αποτελεί και δεν αποτελεί για εμάς μία συνηθισμένη διαδικασία.   Γιατί αυτό τείνει να συμβεί.

Πρώτον ζητάμε από το ΚΕΠΕΚ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να..

Energean: Πρώτη σε παραγωγή και 4η σε αποθέματα στο ευρωπαϊκό upstream – Τα οφέλη από την εξαγορά της Edison

Από το energypress.gr
Στις υψηλότερες θέσεις των ανεξάρτητων εταιριών έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της Ευρώπης εκτινάσσεται η Energean Oil & Gas μετά την εξαγορά της Edison E&P.

Η εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ με την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison στις εξορύξεις και παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου βρίσκεται πια στην τέταρτη θέση μεταξύ..

No comment....