Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Όλες οι Αλλαγές για τα Πρατήρια Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για πρατηρια καυσιμων
Από το energia.gr
Τη δυνατότητα μόνιμης διατήρησης των πρατηρίων καυσίμων και σε ισόγεια πολυκατοικιών, ξενοδοχείων, κτιρίων γραφείων και κάθε πολυώροφου κτιρίου, τα οποία η ισχύουσα νομοθεσία υποχρέωνε να μετεγκατασταθούν μετά τον Δεκέμβριο του 2017, δίνει σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης πρατηρίων παροχής καυσίμων του υπουργείου Μεταφορών.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, η οποία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 30 Οκτωβρίου, όχι μόνο δεν υποχρεώνονται σε μετεγκατάσταση τα λειτουργούντα πρατήρια σε ισόγεια, αλλά δίνεται και η δυνατότητα ίδρυσης νέων εφόσον τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανονισμοί ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, προκειμένου, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, να προωθηθούν τα εναλλακτικά καύσιμα στα μεικτά πρατήρια, δηλαδή αυτά που εμπορεύονται υγρά καύσιμα και υγραέριο, μειώνονται οι εσωτερικές αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των δεξαμενών από τα πέντε στα δύο μέτρα με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των μεικτών πρατηρίων.

Συγκεκριμένα στο σχέδιο νόμου ορίζεται ότι ..

Οι εσωτερικές έριδες στον OPEC απειλούν την συμφωνία με τους άλλους πετρελαιοπαραγωγούς

Από το newmoney.gr
Οι εσωτερικές έριδες του OPEC για την εφαρμογή της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου παραμένουν ένα σημαντικό εμπόδο για την επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας με άλλους παίκτες εκτός του Οργανισμού, εκτιμά το Bloomberg.

Στη σημερινή συνεδρίαση στη Βιέννη λαμβάνουν μέρος χώρες όπως η Ρωσία, το Ομάν και το Καζακστάν, ωστόσο, οι συζητήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά τη στάση του Ιράν και του Ιράν που ζητούν να εξαιρεθούν από το «πάγωμα».

«Υπάρχουν πολλές προσπάθειες να..