Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Παρατηρήθηκε διαστημικός τυφώνας πάνω από τη Γη

 


Για πρώτη φορά παρατηρήθηκε διαστημικός τυφώνας στα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας της Γης, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του φαινομένου και ρίχνοντας φως στη σχέση μεταξύ πλανητών και Διαστήματος.

Οι άνευ προηγουμένου αυτές παρατηρήσεις έγιναν από δορυφόρους τον Αύγουστο του 2014 και αποκαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα, κατόπιν ανάλυσης στο πλαίσιο έρευνας της οποίας ηγήθηκε το Πανεπιστήμιο Σαντόνγκ στην Κίνα, με τη συμμετοχή..

Οι 5 Μεγάλες Πετρελαϊκές Έβγαλαν $20,5 δισ το 2020, αλλά Πλήρωσαν στους Μετόχους $49,9 δισ.

 


Οι πέντε μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο ξόδεψαν συλλογικά 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα για τις πληρωμές των μετόχων από ό, τι παρήγαγαν από δραστηριότητες, σύμφωνα με νέα έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικής Ενέργειας και Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης (IEEFA). Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε supermajors - ExxonMobil, Chevron BP, Total και Shell - δημιούργησαν 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ελεύθερη ταμειακή ροή, που..

Lyondell Houston refinery restarting gasoline unit after crude unit restart

 




Lyondell Basell Industries is restarting the gasoline-producing fluidic catalytic cracker (FCC) after completing the restart of the large crude distillation unit (CDU) at its 263,776 barrel-per-day (bpd) Houston refinery, said sources familiar with plant operations.

The 147,000-bpd Unit 537 CDU is the first to restart ..

Ο Napo επιστρέφει για να καταπολεμήσει τις μυοσκελετικές παθήσεις στον χώρο εργασίας

 





Το 2007, ο Napo παρουσίασε την πρώτη του ταινία με τίτλο «Μειώστε την καταπόνηση» η οποία είχε ως στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από τις μυοσκελετικές παθήσεις (ΜΣΠ) που σχετίζονται με την εργασία. Έκτοτε, λόγω του υψηλού επιπολασμού που εξακολουθεί να παρουσιάζει το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας στην Ευρώπη, ο Napo έχει εμπνευστεί και παρουσιάσει 6 νέα βίντεο κλιπ που χαρακτηρίζονται, και πάλι, από πολύ..

Nasser (CEO Saudi Aramco): Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου σε λίγους μήνες

 


Η ζήτηση αργού πετρελαίου αναμένεται να βελτιωθεί σε λίγους μήνες δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amir Nasser αυτήν την εβδομάδα στο CERAWeek της IHS Markit, με τη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα, την ανατολική Ασία και την Ινδία να δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης.

«Η τρέχουσα ζήτηση στην αγορά είναι περίπου 94 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ προσδοκία μας είναι να φτάσουν στα 99 εκατ. το επόμενο έτος. Υπάρχουν βάσιμες..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ

 


Η Platts εντάσσει το αμερικανικό αργό στην τιμολόγηση του Brent – H Trafigura προτείνει το Corpus Christi

 



Η Trafigura πρότεινε τη χρήση του τερματικού σταθμού Corpus Christi στο Τέξας και του ευρύτερου κόμβου ώστε να επιτρέψει στον οργανισμό τιμολόγησης Platts να συμπεριλάβει το αμερικανικό αργό πετρέλαιο στο σημείο αναφοράς Dated Brent σύμφωνα με το Reuters.

Το σημείο αναφοράς του Ευρωπαϊκού Brent είναι ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο σύστημα πετρελαίου, καθώς..

Global diesel margins leave refiners under pressure

 



Global refiners are making more money for producing middle distillates such as gas oil and diesel now excess inventories accumulated during the first wave of the coronavirus epidemic have largely been absorbed.

Despite the improvement, however, margins remain low in comparison with the last two decades, pressured by the continuing downturn in demand ..

Exxon: Μείωση 5,7 εκατ. δολ. στο πρόστιμο για ρύπανση από το διυλιστήριο στο Τέξας

 


Ο ομοσπονδιακός δικαστής στο Χιούστον μείωσε κατά 5,7 εκατομμύρια δολάρια τα πρόστιμα που αντιμετωπίζει η Exxon Mobil Corp λόγω ρύπανσης από το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο δικαστής David Hittner εξέδωσε την απόφαση την Τρίτη το απόγευμα, επιβάλλοντας ποινή 14,25 εκατομμυρίων δολαρίων στην Exxon για ρύπανση οκτώ ετών από το συγκρότημα διυλιστηρίου και χημικών..

Ο OPEC+ επεκτείνει τις περικοπές πετρελαίου έως τον Απρίλιο - Μικρές εξαιρέσεις για Ρωσία και Καζακστάν

 


Ο OPEC και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να επεκτείνουν τις περικοπές πετρελαίου κατά ένα μήνα έως τον Απρίλιο, παρέχοντας μικρές εξαιρέσεις στη Ρωσία και το Καζακστάν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αφού αποφάσισαν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία είναι ακόμη εύθραυστη παρά το πρόσφατο ράλι των τιμών του πετρελαίου.

Ο OPEC+ μείωσε ..