Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΕΥΧΕΣ


Tα plan b και... c για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το euro2day.gr
Με δύο εναλλακτικά σχέδια για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ κατεβαίνει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ την ίδια στιγμή λίγο πριν την οριστική τους κατάληξη βρίσκονται οι συμφωνίες με τη Shell και την Eni για το νέο ρόλο της εταιρίας στην προμήθεια και τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες..

Ο Ευ. Τσοτσορός πρόεδρος και CEO στα ΕΛΠΕ

Από το kathimerini.gr
Διοικητικές αλλαγές φέρνει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, οι οποίες μάλιστα αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, παρότι η συμφωνία μετόχων (ΤΑΙΠΕΔ - Paneuropean) τις τοποθετεί δέκα εργάσιμες μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας (MoU) για την από κοινού πώληση ποσοστού 50,1% (κατ’ ελάχιστον) του ομίλου, που υπεγράφη τη Μεγάλη Τρίτη. Οι αλλαγές στη διοίκηση των ΕΛΠΕ αποτέλεσαν..

Η Edison πωλεί τις δραστηριότητές της στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Η ιταλική Edison σκοπεύει να πουλήσει τον τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της προκειμένου να επικεντρωθεί στη λιανική, όπως δήλωσαν πηγές από το περιβάλλον της εταιρείας στο Reuters.

Ο εν λόγω βραχίονας αποτιμάται..

Νέα έρευνα: Τροπικά φυτά ανθίζουν με διοξείδιο του άνθρακα

Από το worldenergynews.gr
Το διοξείδιο του άνθρακα που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα μπορεί να «πνίγει» τον πλανήτη και το κλίμα του, όπως φαίνεται όμως κάνει κάποια φυτά να ανθίζουν περισσότερο. 
Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακάλυψαν ότι τροπικά δάση στον Παναμά γεμίζουν λουλούδια εξαιτίας του. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα καλό, αφού ακόμη δεν είναι γνωστό αν η συγκεκριμένη αυξημένη ανθοφορία συνδέεται..