Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μεγαλόπνοα επενδυτικά σχέδια από την Saudi Aramco

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον τομέα της διύλισης πετρελαίου και των πετροχημικών.

Η Κίνα, η Μαλαισία και η Ινδία αποτελούν τρεις αγορές στις οποίες ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του κόσμου θέλει να ενισχύσει την παρουσία του και να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές του και προς την..

Το 90% των πλαστικών των ωκεανών προέρχεται από μόλις 10 ποταμούς

Από το naftemporiki.gr
Κατά την τελευταία δεκαετία, η ποσότητα των πλαστικών που καταλήγουν στους ωκεανούς ολοένα και γιγαντώνεται. Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στον ωκεανό κάθε χρόνο, και αν συνεχιστεί η μόλυνση στον ίδιο ρυθμό, μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ό,τι ψάρια στον ωκεανό.

Τα πλαστικά καταλήγουν στον ωκεανό κυρίως μέσω των ποταμών. Μάλιστα, το 90% προέρχεται από μόλις δέκα ποτάμια, σύμφωνα με νέα μελέτη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας Χέλμχολτς, υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι οκτώ από αυτούς..

Η "ευκαιρία της πράσινης" ενέργειας, o μοχλός τοπικής ανάπτυξης και τα αιολικά, που μόνο "πράσινα" δεν είναι.


Από το greeklignite.blogspot.com
Μια μικρή ομάδα ευκαιριακών κερδοσκόπων, δήθεν ενδιαφερόμενων για την προστασία του κλίματος, βρίσκεται διαχρονικά πίσω απ’ την προσπάθεια εκτροχιασμού της προσπάθειας της χώρας να διαμορφώσει ένα ενεργειακό μείγμα βασισμένο σε τεχνολογικά ορθολογικές και οικονομικά λογικές λύσεις. Ετερόκλητα συμφέροντα, με διαφορετικά κίνητρα, επί δεκαετίες βρίσκονται πίσω από οργανωμένες εκστρατείες, που δεν περιορίζονται μόνο..

Με Δασμούς και στο Αμερικανικό Αργό Απειλεί την Ουάσιγκτον το Πεκίνο

Από το energia.gr
Το Πεκίνο κατέλαβε εξαπίνης την Παρασκευή τις διεθνείς αγορές πετρελαίου, απειλώντας να επιβάλλει δασμούς στο αργό, το φυσικό αέριο και άλλα ενεργειακά προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ, παρότι η Κίνα πλέον κατατάσσεται πλέον πρώτη στον κατάλογο των κρατών που εισάγουν αμερικανικό πετρέλαιο

Η Κίνα αντέδρασε στους δασμούς ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήγγειλε ότι θα επιβληθούν ο αμερικανικός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας πως..