Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Απαγωγή εργαζόμενων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη

Αποτέλεσμα εικόνας για Απαγωγή εργαζόμενων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη
Εννέα αλλοδαποί εργαζόμενοι σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Λιβύη, οι οποίοι αγνοούνταν, έχουν απαχθεί, μετά από επίθεση που δέχθηκε ο χώρος όπου εργάζονταν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. Οι εργαζόμενοι κατάγονται από την Αυστρία, την Τσεχία και επτά χώρες οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής Αλ Γάνι, οι οποίες βρίσκονται 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης έγινε την Παρασκευή, όπως είχε επιβεβαιώσει Λίβυος στρατιωτικός εκπρόσωπος στο δίκτυο BBC.

Οκτώ φρουροί των εγκαταστάσεων αποκεφαλίστηκαν από τους ενόπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Ο Λίβυος στρατιωτικός είχε δηλώσει ότι ένας εργαζόμενος πέθανε από καρδιακή προσβολή, καθώς έγινε μάρτυρας των αποκεφαλισμών. Οι μη Ευρωπαίοι απαχθέντες κατάγονται από το Μπαγκλαντές, τις Φιλιππίνες, καθώς και από μία αφρικανική χώρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυστριακής διπλωματίας.

Οι απαχθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες όταν απομακρύνθηκαν μαζί με τους απαγωγείς τους από τον χώρο δεν ήταν τραυματίες, εργάζονται για την εταιρεία Value Added Oilfield Services (VAOS).



ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

ΜΗ ΚΛΑΙΤΕ...


Η σημασία του να είσαι Έλληνας


Της Κατερίνας Γκαράνη
Η πατρίδα μου είναι οι κάμποι και τα βουνά. Είναι μύθοι και ιστορίες, είναι ήρωες και προδότες, είναι το παρελθόν. Η πατρίδα μου δεν είναι το παρόν. Αυτό που ζούμε είναι μία μεγάλη κενή παράγραφος της ιστορίας που μπορεί να έχει μυριάδες λέξεις αλλά χαρακιά στον χρόνο καμία. 
Ο λαός μου αντί να γράφει την ιστορία του έχει αφεθεί να γράφουν την ιστορία άλλοι για αυτόν. Για κάποιο άγνωστο λόγο ο καθένας βλέπει στο πρόσωπο του πολιτικού εξουσιαστή τον εκπρόσωπο των δικών του δικαιωμάτων. Αυτό θα είχε συνέπεια ....

Εν-ημέρωση ή εξ-αγρίωση;..


    Θα έπρεπε τα αντιμνημονιακά κόμματα, επίσημα, με υπεύθυνους οικονομολόγους και επιστημονικά, πλην κατανοητά άρθρα, να εξηγήσουν σε όλους μας τί ακριβώς θα συμβεί αν επιστρέψουμε στην δραχμή, ή σε άλλο εθνικό νόμισμα.
     Με χρονοδιάγραμμα όμως και εμπεριστατωμένα: ''τους πρώτους (φερ' ειπείν) τρείς μήνες θα συμβεί αυτό, το επόμενο εξάμηνο περιμένουμε εκείνο, στον ενάμιση χρόνο το άλλο, και η ανάκαμψη εκτιμούμε ότι θάρθει τότε.''

     Αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα αφήνεις σε ερασιτέχνες ''οικονομολόγους'', μνημονιακά κομματόσκυλα, και αστρολόγους!
     Γιατί τότε δεν θα παρεις ενημέρωση. Θα πάρεις εξαγρίωση! Του παραπλανημένου κόσμου.

     Χρέος είναι της οποιασδήποτε λαϊκής κυβέρνησης να ενημερώνει υπεύθυνα τον λαό για όλα τα ενδεχόμενα.
     Έτσι ο κάθε πολίτης θα μπορεί να διαλέξει συνειδητά και να υποστηρίξει την επιλογή του.

     Θα πρέπει να γίνει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έγινε όταν οι διεθνείς και εγχώριοι απατεώνες αποφάσισαν να βάλουν με πλαστά στοιχεία την χώρα στην περιπέτεια του ευρώ, 
     ..χωρίς καμία ενημέρωση για το τί αυτό θα σήμαινε για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες γενικότερα.

     Έχουμε φτάσει σε ένα κομβικό σημείο όπου όλα μπορούν να συμβούν.
     Ας φροντίσει η κυβέρνηση να μας ενημερώσει σωστά.
     Κέρδος θα το έχει, και αυτή, κι εμείς!

     Άσε που αυτή η επίσημη ενημέρωση θα είναι ένα μήνυμα προς όλους μέσα-έξω,
     ..ότι εννοούμε όλα τα ενδεχόμενα,
     ..και προετοιμαζόμαστε για όλα!..


ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Διάτρητο το Σύστημα των Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Διάτρητο το Σύστημα των Καυσίμων
Σε μία ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, εν έτει 2012, οι τελωνειακοί υπάλληλοι αμφισβήτησαν έντονα μια μελέτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτρη Μάρδα (νυν αν. υπουργού Οικονομικών), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες βυτιοφόρα διέρχονταν κάθε χρόνο τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ μόνο στα... χαρτιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Μάρδα, οι εξαγωγές βενζίνης προς τη γείτονα εμφανίζονταν το 2011 να είναι 50% υψηλότερες απ’ ό,τι οι εισαγωγές στα ίδια προϊόντα που δήλωνε η ΠΓΔΜ ότι παραλάμβανε από την Ελλάδα!
Οι τελωνειακοί αμφισβήτησαν τα στοιχεία, λέγοντας ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν τα καύσιμα τράνζιτ όπως και οι αποστολές καυσίμων από την ΕΚΟ προς τη θυγατρική της στο Μαυροβούνιο που «περνούσαν» τράνζιτ τα Σκόπια. Ακολούθησε ένα εξώδικο ....

ΟΠΕΚ: Η Αγορά Πετρελαίου θα Επιστρέψει στην Ισορροπία το Δεύτερο Εξάμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ: Η Αγορά Πετρελαίου θα Επιστρέψει στην Ισορροπία το Δεύτερο Εξάμηνο
Η αγορά πετρελαίου θα επιστρέψει στην ισορροπία το δεύτερο εξάμηνο, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και οι παραγωγοί υψηλού κόστους περιορίζουν την παραγωγή τους λόγω της πτώσης των τιμών, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμντάλα Ελ-Μπάντρι.
Η κατανάλωση θα αυξηθεί φέτος...

Η "Πράσινη" και η "Λευκή" Βίβλος της Γερμανικής αγοράς ηλεκτρισμού δεν μπορούν να καλύψουν τα προφανή αδιέξοδα.


Η Energiewende, η ενεργειακή μετάβαση σε σύστημα "χαμηλού άνθρακα", βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 14 χρόνια, καθώς το 2000 ψηφίστηκε ο νόμος EEG για την προώθηση των ΑΠΕ. Ξαφνικά στο τέλος του 2014 εμφανίστηκε μια δημόσια διαβούλευση για το σχεδιασμό της αγοράς και το ρυθμιστικό πλαίσιο, αφού "η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να είναι αξιόπιστη, φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική, ακόμη και με αύξηση του μεριδίου της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας". Μα καλά, 14 χρόνια δεν ήταν αρκετά για να μελετηθεί και να σχεδιαστεί το ρυθμιστικό πλαίσιο; Μέσα στο 2014 δεν έθεσαν σε εφαρμογή τον αναθεωρημένο EEG 2.0; Δεν μας έχουν συνηθίσει οι συνήθως μεθοδικοί Γερμανοί σε τέτοιες αλλαγές.

Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε....

Π. Λαφαζάνης: Στηρίζουμε τον TAP


Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TAP κ. Ian Bradshaw και τον Υπεύθυνο του TAP για την Ελλάδα κ. Rikard Scoufia, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά οικονομικά, τεχνικά και άλλα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του τμήματος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου που θα διέρχεται από την Ελλάδα. 

Ο υπουργός δήλωσε για άλλη μια φορά τη στήριξη της κυβέρνησης στον TAP και την ετοιμότητά της να συνεισφέρει ό, τι απαιτείται για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του. Παράλληλα υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του ΤΑΡ, πράγμα που είναι και δίκαιο για τη χώρα μας, αλλά και ωφέλιμο για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσει διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξουν τα κατάλληλα αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από την κατασκευή και λειτουργία του ΤΑΡ.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Οι λίστες του πλούτου που «καίνε» τους φοροφυγάδες

Αποκάλυψη: Οι λίστες του πλούτου που «καίνε» τους φοροφυγάδες
Έναν «κρυμμένο θησαυρό» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, «μαύρου χρήματος» και διαφθορά άρχισαν να αναζητούν στις διάφορες λίστες οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ κατ΄ εντολή του υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς Π. Νικολούδη.

Στις μακριές λίστες που έχουν στην κατοχή τους και ερευνούν οι ελεγκτικές αρχές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων,,,

Προειδοποιεί για αυξήσεις αγαθών και καυσίμων η ΕΣΣΕ


Η ΕΣΣΕ προειδοποιεί ότι αναμένονται αυξήσεις σε βιομηχανικά προϊόντα, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα, λόγω απαιτήσεων για εξόφληση μετρητοίς. Επίσης υποστηρίζει πως περίπου 200.000 μικροεισαγωγικές επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις νέες οικονομικές απαιτήσεις.  

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος...