Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Στις 19-21 Απριλίου οι βελτιωτικές προσφορές για ΔΕΣΦΑ - Σκληρή μάχη για τις δύο κοινοπραξίες

Από το worldenergynews.gr
Μεταξύ 19 και 21 Απριλίου θα διεξαχθεί η διαδικασία για τις βελτιωτικές προσφορές για το 66% του ΔΕΣΦΑ.

Τα νούμερα που δημοσιοποιήθησαν με κεντρικό τα 480 εκατ ευρώ είναι μεν βελτιωμένα σε σχέση με την προσφορά της Socar όμως για την κερδοφορία και την ρευστότητα του ελληνικού δικτύου δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά.

Η μάχη διαξέγεται μεταξύ..

Τι ακριβώς είναι το "Global Order", που μας ετοιμάζετε με "Climate Diplomacy", κ. Τσίπρα;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στο τέλος Φλεβάρη είχαμε στις Βρυξέλλες Συμβούλιο των αρχηγών κυβερνήσεων της ΕΕ, αυτό που συνήθως λέγεται Σύνοδος Κορυφής. Καθόλου περίεργο που κανένα μέσο δεν μετέδωσε και δεν σχολίασε το κείμενο που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, παρόλο που εκεί μας προέκυψε απόφαση για "κλιματική διπλωματία". Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ενημέρωση, "Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με την κλιματική διπλωματία. Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην εφαρμογή της κλιματικής δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναγνώρισε επίσης τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.".

Μετά το 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Κρήτης

Από το lygeros.org
Μετά το 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Κρήτης μέσω της αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων, μπαίνουμε σε μια νέα φάση, η οποία είναι όλο και πιο πρακτική με τον διαγωνισμό που τρέχει στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης. 

Διότι η επιτροπή αξιολόγησης του φακέλου της κοινοπραξίας ExxonMobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια, είναι πια επανδρωμένη..

Η ανάκαμψη της BP ανέβασε στα 13,4 εκατ. δολ. την αμοιβή του Bob Dudley το 2017

Από το worldenergynews.gr
Η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της BP Bob Dudley αυξήθηκε στα 13,4 εκατομμύρια δολάρια το 2017, όταν τα κέρδη του κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου υπερδιπλασιάστηκαν και η παραγωγή αυξήθηκε.

Ο μισθός του Dudley αυξήθηκε κατά 13% από το 2016, όταν το πακέτο αμοιβών του μειώθηκε κατά 40%, καθώς  η πλειοψηφία των μετόχων αντιτάχθηκε..