Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Μια νέα "win-win" συνεργασία φέρνει δουλειές και ευημερία σε Ινδία και Αυστραλία. Και η Ελλάδα, κύριε;

Η Ινδία είναι η μεγάλη ανερχόμενη δύναμη στην Ασία, η 2η πολυάνθρωπη χώρα του πλανήτη. Χρόνια αποικιοκρατίας την είχαν αφήσει πίσω, με αποτέλεσμα την έλλειψη ηλεκτρισμού σε πολλές περιοχές. Πλέον έχει αποδυθεί σ' ένα μεγάλο αγώνα εξηλεκτρισμού, αναπτύσσοντας τις εγχώριες πηγές ενέργειας, με πρώτο και κύριο το δικό της κάρβουνο, το λιθάνθρακα και το λιγνίτη της, το δικό της μαύρο χρυσό, ή, "μαύρο διαμάντι", όπως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας το έχει διατυπώσει τον Αύγουστο 2014:
"1. Coal is king and paramount Lord of industry is an old saying in the industrial world. Industrial greatness has been..

Τουρκική Ρηματική Διακοίνωση σε ΟΗΕ: «Άκυρη» η Συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου - Μανιφέστο ενόψει Διερευνητικών Συνομιλιών

Με Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ η Τουρκία απορρίπτει την Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο το παράλογο Τουρκολυβικό Μνημόνιο αλλά και την επιλεκτική επίκληση της διεθνούς νομολογίας σε ότι αφορά την επήρεια των νησιών με προφανή επιδίωξη την «εξαφάνιση» των θαλασσίων ζωνών των Ελληνικών νησιών.

Η Τουρκία με την Ρηματική Διακοίνωση και με τον ισχυρισμό ότι η Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία επικαλύπτει στο..

Έκτακτα μέτρα κατά κορονοϊού για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων - Τι προβλέπει νέα ΠΝΠ

Έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού ως προς την οργάνωση του τόπου εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), αντικαθίσταται ως εξής:

Ποιες οι ενδείξεις ότι στην ελληνική ΑΟΖ υπάρχουν γιγαντιαία κοιτάσματα αερίου

Μετά από μια εσκεμμένη ανάπαυλα πολλών ετών στην έρευνα υδρογονανθράκων άρχισε το πρώτο κβαντικό άλμα, ήτοι η έρευνα προς εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, να εντοπιστούν και αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στη χερσαία Ελλάδα (έκταση 130.000 τετρ. χλμ.) και κυρίως στη δυνητική ελληνική ΑΟΖ (495.000 τετρ. χλμ.).

Τον Ιούνιο του 2011, ο υφυπουργός...

Baker Hughes: Πρώτη αύξηση των εξεδρών γεώτρησης από τον Μάρτιο

Για πρώτη φορά από την κρίση του Μαρτίου αυξήθησαν οι εξέδρες γεώτρησης στις ΗΠΑ και είναι οι περισσότερες τους τελευταίους 7 μήνες σύμφωνα με την Baker Hughes.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των εξεδρών γεώτρησης συνολικά..

Πως η γεωγραφία της ισχύος θα μεταλλάξει την ΑΟΖ

Δυναμικό και όχι στατικό μέγεθος, σε αντίθεση με ό,τι γενικώς πιστεύεται, είναι το Δίκαιο της Θάλασσας: εξελίσσεται και αλλάζει αλληλεπιδρώντας με διάφορους παράγοντες. Ένας εξ αυτών είναι η διεθνής γεωγραφία της ισχύος. Η αλληλεπίδραση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη όσον αφορά στη διαμόρφωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας στις θαλάσσιες εκτάσεις γύρω από αυτήν. Αυτά ισχύουν και για το Αιγαίο και για την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, το αρχικό όριο..