Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Συνεδρίασε σήμερα η Oλομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση ενός ακόμη άδικου προϋπολογισμού, που θα βαθύνει ακόμα περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.

Η Διοίκηση της Συνομοσπονδίας έλαβε απόφαση κήρυξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ημερομηνία που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων – μελών μας – έναντι κομματικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά και ως αναγκαιότητα προσδιοριζόμενη από τις εξελίξεις..

Σε υψηλό διετίας η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Οκτώβριο 2018

Από το worldenergynews.gr
Σημαντικά ενισχυμένη ήταν η παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Οκτώβριο 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η ημερήσια παραγωγή του οργανισμού ενισχύθηκε κατά 430.000 βαρέλια φθάνοντας στα 33,33 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για την υψηλότερη παραγωγή ..

Ελλάδα Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος

Από το greenagenda.gr
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την ογκώδη, 285 σελίδων, Έκθεση της Κατάστασης Περιβάλλοντος της Ελλάδας που εκπόνησε το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), η οποία παρουσιάζεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η έκθεση αποτελεί την 4η Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος της Ελλάδας, και αποτελεί μια ολοκληρωμένη συνοπτική παρουσίαση των εξελίξεων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βασικοί τομείς του περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη μετά το 2013, έτος όπου δημοσιεύθηκε η τελευταία Εθνική Έκθεση για την Κατάσταση Περιβάλλοντος για την περίοδο 2008-2011.

Στην ΕΚΠ 2018 περιλαμβάνονται ..

Τίτλοι τέλους για το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Την παύση λειτουργίας του ανακοίνωσε το ΕΛΛΙΝΥ. Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Σήμερα 24 Οκτωβρίου 2018 συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία μας και αποφασίσαμε την παύση λειτουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ), περίπου οκτώ χρόνια μετά από την σύστασης του.

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι..