Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΕΑΙΤ)

ΤΕΑΑΠΑΕ–ΤΕΑΠΕΠ–ΤΕΑΥΕΚ–ΤΕΑΥΕΤ–ΤΑΝΠΥ–ΤΕΑΥΦΕ–ΤΕΑΕΙΓΕΤην Τρίτη 3/7/2012 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Ομοσπονδιών των ασφαλισμένων στους αντίστοιχους τομείς (πρώην Ταμεία) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), οι οποίες έχουν καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αίτημα για την μη ένταξη των Επικουρικών τους Ταμείων στο  νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

-       Το υπουργείο δεν έχει ακόμη προετοιμαστεί για την υλοποίηση των διατάξεων που προβλέπουν την αυτοδίκαιη μετατροπή των Ταμείων που έχουν ζητήσει να μην ενταχθούν στο ΕΤΕΑ, σε ανεξάρτητα Ταμεία υποχρεωτικής Επικουρικής Ασφάλισης. Αυτή η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων, υποσκάπτει την προσπάθεια σωτηρίας των Ταμείων μας και θέτει σοβαρά εμπόδια στην ομαλή μετάβαση των Επικουρικών μας Ταμείων στην νέα μορφή λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται η έγκαιρη χορήγηση των συντάξεων και η ετοιμότητά τους στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

-       Δεν έχουν αντιμετωπισθεί ακόμα σημαντικά προβλήματα, που οφείλονται στην προχειρότητα και στην έλλειψη κάθε σοβαρής οργάνωσης και κυρίως πρόβλεψης επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΤΕΑ, με αποτέλεσμα δύο μέρες μετά την τυπική έναρξη λειτουργίας του, να προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά για την πορεία του.

-       Αντίθετα, ο μόνος οργανισμός που «εργάζεται εντατικά» είναι η ΤτΕ η οποία συνεχίζει  με σκανδαλώδη τρόπο να καταληστεύει  τα εναπομείναντα, μετά το παράνομο «κούρεμα», αποθεματικά των Ταμείων μας. Τελευταία προχωράει και στην «εξαφάνιση» των μετρητών που είναι απαραίτητα για την καταβολή συντάξεων, τα οποία επενδύει όπως φαίνεται μέχρι το τελευταίο Ευρώ στα νέα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Αποτέλεσμα όταν ένα Ταμείο χρειάζεται μετρητά από αυτά που έχει καταθέσει, να χάνει τεράστια ποσά από την ρευστοποίηση σε αγοραία αξία των ΟΕΔ.

-       Τα παραπάνω σε συνδυασμό αφενός με το αίτημα μας για ανεξαρτητοποίηση των Ταμείων μας και αφετέρου με την διαφαινόμενη, από την ψήφιση του τελευταίου νόμου ακόμη, στόχευση του Υπουργείου για ενοποίηση όλων των Επικουρικών και καταλήστευση των αποθεματικών τους, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες της Πολιτείας και της ΤτΕ οδηγούν με κάθε τρόπο στην εξαφάνιση των Ταμείων μας και των αποθεματικών τους.

Μετά τα παραπάνω αποφασίσαμε να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την διασφάλιση της, από το νόμο προβλεπόμενης, λειτουργίας των επικουρικών μας ταμείων και της δυνατότητάς τους να ανταποκριθούν και στο μέλλον στις υποχρεώσεις τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει εντολή  στην ΤτΕ ώστε να σταματήσει να επενδύει, χωρίς την έγκρισή μας, τα αποθεματικά των Ταμείων μας σε ΟΕΔ και να πάρει κάθε μέτρο διαφύλαξης της περιουσίας τους.

Συνεχίζουμε τις νομικές ενέργειες, που ήδη έχουμε αρχίσει, για την διεκδίκηση της περιουσίας μας και την προστασία των συμφερόντων των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων συναδέλφων μας.Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων-ασφαλισμένων στο ΤΕΑΙΤ

ΟΑΣΕ (ΟΜΟΣΠ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΟΙΕΛΕ (ΟΜΟΣΠ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΟΙΥΕ (ΟΜΟΣΠ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ (ΠΑΝ.ΟΜΟΣ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. – ΦΑΡΜ. & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ-ΚΛΑΔΩΝ)

ΠΟΕΠΔΧΒ (ΠΑΝΕΛ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖ. ΠΕΤΡ/ΕΙΔΗ- ΔΙΥΛΙΣΤ.- ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜ.)

ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ «Κρυμένος θησαυρός» που θα μπορούσε να μας βγάλει από την κρίση

«Κρυμένος θησαυρός» που θα μπορούσε να μας βγάλει από την κρίση
Ένας σπάνιος «θησαυρός» που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα μας από την οικονομική κρίση κρύβεται στα ελληνικά εδάφη. Τον … άσσο που κρύβει η Ελλάδα στο μανίκι της, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αποτελούν πλούσια κοιτάσματα ορυκτών μεταξύ των οποίων χρυσός, χαλκός και νικέλιο.
Η αφθονία σπάνιων ορυκτών έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων «παιχτών» του εξωτερικού, η χώρα όμως σε σύνολο 177 χωρών βρίσκεται μόλις στην 57η θέση όσον αφορά τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων που σχετίζονται με τους Φυσικούς Πόρους.
Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύτηκε χθες, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι «βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες».
Πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα νέο «Ελ Ντοράντο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα απλά μαθηματικά των τιμών των καυσίμωνΚανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται η αλήθεια και πού η... κερδοσκοπία σ' αυτήν την τόσο περίπλοκη και αδιαφανή, διεθνή αλλά και εσωτερική, αγορά καυσίμων.
Εκεί που άρχισαν να χαίρονται τα νοικοκυριά για τη μεγάλη βουτιά των διεθνών τιμών του πετρελαίου περιμένοντας να μειωθούν, επιτέλους, και οι εγχώριες τιμές των καυσίμων, εκεί πάγωσαν τα χαμόγελα.
Ηρθε, λέει, η ανατίμηση του δολαρίου, με βάση το οποίο αποτιμώνται τα καύσιμα, και εξαφάνισε το μεγαλύτερο μέρος του οφέλους για τους ευρωπαίους καταναλωτές (που πληρώνουν σε ευρώ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκκληση από ΕΒΙΚΕΝ να μην Αυξηθεί το Τέλος ΑΠΕΤην αντίθεσή της σε πιθανή αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (τέλος ΑΠΕ) που πληρώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας). Τονίζει ότι οι αυξήσεις αυτές θα έχουν δυσμενείς συνέπειες για τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις της χώρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρονται στην έντονη κινητικότητα των φορέων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας που έχει προκύψει, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και των στρεβλώσεων της εν λόγω αγοράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Κυρώσεις της Ελβετίας Κατά του Ιράν Δεν «Ακολουθούν» το Πετρελαϊκό Εμπάργκο της Ε.Ε.Τη διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το πετρελαϊκό εμπάργκο που έθεσε σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Ένωση από την1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, για την απόφασή της να μην «ακολουθήσει» το δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση εισαγωγής πετρελαιοειδών από το Ιράν, επικαλείται «λόγους εξωτερικής πολιτικής». Τα ελβετικά αντίμετρα, που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή θα επηρεάσουν τις προμήθειες για την πετροχημική βιομηχανία, τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, καθώς και την αγοραπωλησία πολύτιμων μετάλλων και διαμαντιών,όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ελβετίας (μη μέλους της ΕΕ)που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνελήφθη Υπάλληλος της ΔΕΗ για Παράβαση Καθήκοντος και ΑπάτηΥπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, 49 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο γραφείο της, στο Δήμο Αθηναίων, περίπου στα μέσα του περασμένου Μαΐου, με το πρόσχημα ότι ο Δήμος Αθηναίων στο τέλος Ιουνίου διοργανώνει εκδήλωση πολεμικών τεχνών, στην οποία «συνεισφέρουν» οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ