Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Ανοίγουν οι κάνουλες των τραπεζών για τη χρηματοδότηση των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
H αυξανόμενη αισιοδοξία των τραπεζών της Wall Street για την ενεργειακή βιομηχανία δίνει ώθηση για τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ που ήδη απολαμβάνουν υψηλότερες τιμές.

JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co και η Citigroup Inc., ανακοίνωσαν στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ότι οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου έχουν βοηθήσει στην απαελευθέρωση κεφαλαίων 370 εκατομμύρια $ που ήδη διατίθενται για την κάλυψη επισφαλών δανείων σύμφωνα με το Bloomberg.

Αν η αισιοδοξία μετατραπεί σε αύξηση των χορηγήσεων θα είναι..

Τι έψαξε και ποιους είδε στο Χιούστον ο πρόεδρος της εταιρείας υδρογονανθράκων

Από το capital.gr
Το Χιούστον του Τέξας αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα της βιομηχανίας του πετρελαίου καθώς εκεί έχουν την έδρα τους μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και φυσικά διατηρούν γραφεία όλες οι πετρελαϊκές που σέβονται τον εαυτό τους.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν στη "Μέκκα" των πετρελαίων βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, προσκεκλημένος του Έλληνα προξένου κ. Ιωάννη Σταματέκου. Ο έλληνας πρόξενος μάλιστα είχε σε συνεργασία με την ΕΔΕΥ προετοιμάσει ειδική εκδήλωση με στόχο να παρουσιαστούν σε στελέχη της αγοράς πετρελαίου οι ευκαιρίες της ελληνικής αγοράς αλλά και τα σχέδια για νέες έρευνες που προωθούνται από την ηγεσία της ΕΔΕΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν στην εκδήλωση έδωσε το παρών..

Έως τις 17 Αυγούστου οι έρευνες του σεισμογραφικού Ramform Hyperion στην Κυπριακή ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Περισσότερο από 4 μήνες αναμένεται να διαρκέσουν οι σεισμογραφικές έρευνες, που θα διεξαγάγει το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος «Ramform Hyperion» για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα οικόπεδα 2, 3, 8 και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι σεισμογραφικές έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17 Αυγούστου. 

Ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει Navtex, με την οποία καθορίζει ..

Hurriyet: Πλήγμα ο EastMed στις βλέψεις της Τουρκίας να γίνει ενεργειακός κόμβος

Από το worldenergynews.gr
Πλήγμα στις βλέψεις της Τουρκίας να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο και κύριο προμηθευτή μετά τη Ρωσία πηγών ενέργειας στην Ευρώπη χαρακτηρίζει στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet τον σχεδιασμό του EastMed ο Δρ. Μικάλ Ταντσούμ, συνεργάτης στο Κέντρο Ερευνών Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας.

Σε άρθρο του ο Ταντσούμ επισημαίνει, ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed που θα μεταφέρει ισραηλινό φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Λεβιάθαν» στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας, θα μειώσει την εξάρτηση της ΕΕ από τον τουρκικό αγωγό ΤΑΝΑΡ, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη και αποτελεί τη βασική διαδρομή προσφοράς φυσικού αερίου εκτός Ρωσίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά..