Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

UBS: Η αύξηση περιθωρίων διύλισης ανεβάζει τις προβλέψεις για την Motor Oil σε κέρδη και μερίσματα

Από το worldenergynews.gr
Στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους του διυλιστηρίου αναφέρεται η UBS στην αναλυσή της για την Μότορ Όιλ, όπου ανεβάζει την τιμή στόχο στα 24 ευρώ για την μετοχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της το μέσο περιθώριο κέρδους για τα ευρωπαικά διυλιστήρια στο τρίτο τρίμηνο του 2018 διαμορφώνεται στα 6,4 δολ ανά βαρέλι έναντι 4,5 δολ την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα την προηγούμενη..

ΗΠΑ: Συμμαχία δημάρχων για μηδενικές εκπομπές άνθρακα νέων κτηρίων ως το 2030

Από το naftemporiki.gr
Ένας συνασπισμός 19 δημάρχων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο και της Ουάσιγκτον, προτείνει ένα σχέδιο για να διασφαλιστεί ότι όλα τα νέα κτήρια θα έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να επιτευχθεί μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα τόσο για τα παλαιά όσο και για τα νέα κτήρια..

Γιατί το 84% των Ευρωπαίων ζητεί να καταργηθεί η θερινή ώρα

Από το naftemporiki.gr
Μέσα από δημόσια διαβούλευση την οποία διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 84% των συμμετεχόντων ζητεί να τεθεί τέρμα στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο, με την Κομισιόν να προαναγγέλλει ότι θα εισηγηθεί την εφαρμογή της βούλησης των πολιτών της Ε.Ε. Τι είναι η θερινή ώρα, τι εξυπηρετεί και γιατί οι Ευρωπαίοι ζητούν να καταργηθεί.   

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε..

ΠΣΕΕΠ: Ενημέρωση για προσφυγή

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με κάθε Υπευθυνότητα και Σοβαρότητα το Σωµατείο µας συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ανατροπή του εθνικού εγκλήµατος που επιχειρεί η κυβέρνηση, µέσω της περαιτέρω Ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, µιας εταιρείας που παρά το αρνητικό περιβάλλον διύλισης η κερδοφορία της θα αγγίξει φέτος το 1 δις EBITDA.
Βάσει του σχεδιασµού του συνδικάτου µας προσφύγαµε:

Επιστήμονες Προειδοποιούν για μια «Μείζονα Μεταμόρφωση» που Απειλεί τα Οικοσυστήματα του Πλανήτη

Από το energia.gr
Δάση, έρημοι, τοπία και οικοσυστήματα ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη Γη κινδυνεύουν να υποστούν «μείζονα μεταμόρφωση» κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

Ορισμένες αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να συντελούνται στο νοτιοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπου πυρκαγιές μεγάλης κλίμακας κατέστρεψαν αχανείς δασικές εκτάσεις.

Μέσα στα επόμενα 100 ως 150 χρόνια, οι μεταβολές αυτές..

1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ


Από το poenergias.gr
Συμπληρώνονται 26 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στην ΠΕΤΡΟΛΑ με τους 15 αδικοχαμένους
συναδέλφους μας και τους 24 τραυματίες .
Δεν αναζητούνται πλέον υπεύθυνοι …

Κλείνει το ντιλ του ΔΕΣΦΑ, έρχεται προμέρισμα στα ΕΛΠΕ, τι χρωστούν ακόμη στο Ιράν

Από το energypress.gr
Δύο φορτία αργού, της τάξης των τεσσάρων συνολικά εκατομμυρίων βαρελιών, είναι πλέον το υπόλοιπο της οφειλής των ΕΛΠΕ προς την ιρανική εταιρεία NIOC, όπως αποκάλυψε χθες, η διοίκηση του ομίλου, στη διάρκεια του καθιερωμένου teleconferance για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Τηλεδιάσκεψη όπου αρκετοί από τους αναλυτές εστίασαν στην έκθεση των ΕΛΠΕ στο Ιράν, από το οποίο οι παραλαβές αργού έχουν πάψει εδώ και περίπου τρεις μήνες.

“Λάβαμε τα δύο τελευταία φορτία αργού..

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ ενημερώνουν Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Ευρωκοινοβούλιο για «παράνομη πώληση» των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Πέραν των στάσεων εργασίας και των λοιπών κινητοποιήσεων, όπως της παρεμπόδισης των επενδυτών να επισκεφθούν τα διυλιστήρια, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ προχωρούν και στις υπόλοιπες κινήσεις που είχαν προαναγγείλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νομική τους εκπροσώπηση αποστέλλει ενημερωτικές επιστολές προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τις οποίες αναπτύσσει..

Εξαγωγές τέλος για την Δανία - Μετατρέπεται σε εισαγωγέα πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
H πενταετής περίοδος της Δανίας ως καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου πρόκειται να τερματιστεί φέτος μετά την πτώση της παραγωγής στη Βόρεια Θάλασσα, δήλωσαν την Πέμπτη 30/8/2018 αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα  της χώρας, μετά την περικοπή των μακροπρόθεσμων προβλέψεών της για την παραγωγή πετρελαίου.

Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας αναμένει..