Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΙΕΝΕ: Τα υγρά καύσιμα μπορούν να προσεγγίσουν την κλιματική ουδετερότητα

 




Ο καίριος ρόλος των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, όπως αυτός τίθεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εναρκτήριων συζητήσεων στο διήμερο διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Green Liquid Fuels of the Future”, που διοργανώνει..

Τα διυλιστήρια πετρελαίου δεν αποτελούν περιουσιακά στοιχεία εθνικής ασφάλειας



 Οι εθνικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να τείνουν να σκέφτονται τα διυλιστήρια πετρελαίου ως στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να διατηρηθούν για να παρέχουν ασφάλεια καυσίμων σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, αλλά αυτό αντανακλά μια ξεπερασμένη άποψη των κινδύνων που προκύπτουν..

Η Shell σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα: «Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019»

 



Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019, αναφέρει η Shell, προσθέτοντας παράλληλα πως οι εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα που παράγει μειώνονται.  

Η εταιρεία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων με ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Παράλληλα ανέφερε ότι αναμένεται η παραγωγή πετρελαίου από εκείνην να μειώνεται περίπου 1% έως 2% κάθε χρόνο. Οι ολικές εκπομπές..

Προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου το β΄6μηνο του 2021 «βλέπει» ο OPEC+

 



Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 θα ανακάμψει πιο αργά από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως, δήλωσε ο ΟΠΕΚ σήμερα (11/2),καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,79 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος στα 96,05 εκατομμύρια bpd μειώνοντας τις προβλέψεις για..

Black Out στις 7/2/2021, "Εθνικό" Σχέδιο για Ενέργεια-Κλίμα και Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ 2022-2031

 




Το βράδυ της Κυριακής 7/2/2021 εξερράγη μετασχηματιστής 400/150/30kV (ισχύος 280MVA, βλ. εικόνα) στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) "Κουμουνδούρου" του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο, μεγάλες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου βυθίστηκαν στο σκοτάδι και η Πυροσβεστική έδωσε μάχη με τις φλόγες για να περιοριστεί η ζημιά μόνο στο ΚΥΤ. Ταυτόχρονα σημειώθηκε αδυναμία λειτουργίας του αντίστοιχου διακόπτη προστασίας..

Oil Major Total Sees 10 Million Bpd Supply Gap In 2025

 


France's supermajor Total is warning that the world could find itself with a shortfall of supply of 10 million barrels per day (bpd) between now and 2025, due to continued underinvestment in the industry, the OPEC+ pact, and cracks in the U.S. shale business model.

"There is a risk of supply crunch in the mid-term," Helle Kristoffersen, President, Strategy..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

 



Τον σχεδόν ένα χρόνο υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας Covid 19 που ως πολίτες αυτής της χώρας βιώνουμε, κάποιοι τον βρήκαν ως ευκαιρία για κατάργηση και αναίρεση δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η εργαλειοποίηση της πανδημίας που ακολούθησε αυτή των 10 χρόνων μνημονίων, καταδεικνύει ως ..

«Θύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού (και) οι εξορύξεις πετρελαίου – υδρογονανθράκων

 





Αναθεωρείται ο σχεδιασμός των ΕΛ.ΠΕ. που επένδυσαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ στις παραχωρήσεις - Φεύγουν από Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο οι Ισπανοί της Repsol - Ερωτηματικό τα Γιάννενα - Plan B με πιθανή αναστολή στον Πατραϊκό - Παράταση στις σεισμικές έρευνες και για την Κρήτη από Total - ExxonMobil - ΕΛ.ΠΕ.

Η αποχώρηση της ισπανικής Repsol, μία από τις μεγαλύτερες..

About 600 gallons of oil spilled from Chevron Richmond site

 


About 600 gallons of petroleum and water mixture that leaked from Chevron Corp's wharf at its Richmond, California, oil refinery has been contained, according to the regional air pollution regulator's official twitter account.

The investigation is ongoing, the Bay Area Air Quality Management..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΠ

 


Ενημερωθήκαμε από το Σωματείο Μέλος μας ΣΥΕΠΥ και ΑΛΠΕ ότι η BP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕ κάνει στροφή προς εναλλακτικές μορφές ενέργειας, προχωρώντας για ακόμη μια φορά σε «αναδιοργάνωση» με σοβαρό αντίκτυπο στους εργαζόμενους της.

Κάνοντας την κρίση ευκαιρία ξανά - και με πρόσχημα..

Η Exxon θα κλείσει το διυλιστήριο της Αυστραλίας




Η ExxonMobil Corp δήλωσε ότι θα κλείσει το 72χρονο διυλιστήριο Altona στην Αυστραλία, το μικρότερο της χώρας, και θα το μετατρέψει σε τερματικό εισαγωγής καυσίμων καθώς τα διυλιστήρια αγωνίζονται με χαμηλή ζήτηση.

Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας πετρελαίου θα αφήσει την Αυστραλία με δύο μόνο διυλιστήρια, αφού η BP Plc αποφάσισε να κλείσει την εγκατάσταση της Kwinana μέχρι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία άλλο ένα έκτακτο σταμάτημα του Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης για λόγους συντήρησης.

Οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον υψηλό επαγγελματισμό, την ποιότητα και τη γνώση τους σε τεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, ανταποκρινόμενοι απόλυτα στις..