Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Προσωρινός θρίαμβος της Νεας Τάξης Πραγμάτων στις ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Προσωρινός θρίαμβος της Νεας Τάξης Πραγμάτων στις ...: ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΠΕΡΑΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ. ΑΠΟ 1-1-2013 ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ...

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις συνταξιοδότησης για μητέρες με ανήλικα παιδιά



Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους όρους συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα τέκνα, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).
Με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου, δίνεται η δυνατότητα στις μητέρες με ανήλικα παιδιά να συνταξιοδοτηθούν, αναγνωρίζοντας το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή ασθένειας 10 χρόνια πριν την ενηλικίωση του παιδιού και όχι 10 χρόνια πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.
Οι ασφαλισμένες μητέρες, που έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση με διαφορετικό καθεστώς, μπορούν να καταθέσουν εκ νέου αίτηση στο ΙΚΑ, ώστε να συνταξιοδοτηθούν με τις νέες ρυθμίσεις.
Οι ρυθμίσεις καλύπτουν και τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν από τις 15 Ιουλίου του 2010. 
ΠΗΓΗ:www.zougla.gr

BEΘ:ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 6 ΣΤΙΣ 10 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ



Σε τσουνάμι που σαρώνει στο πέρασμα της, τις οικογένειες της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται, η ανεργία. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με έξι στις δέκα οικογένειες να δηλώνουν ότι έχουν ένα τουλάχιστον άνεργο μέλος (κατά μέσο όρο 1,65 άνεργοι ανά οικογένεια).
Τα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία των επιπτώσεων της παρατεταμένης ύφεσης προκύπτουν από την έρευνα που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με θέμα «Οικονομική Συγκυρία-Τι περιμένουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και καταναλωτές της Θεσσαλονίκης από τη νέα κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 805 ατόμων (500 επιχειρηματιών – μελών  του ΒΕΘ και 305 καταναλωτών) και καταγράφει τόσο τις επιπτώσεις της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας το πρώτο εξάμηνο του έτους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά όσο και το τι αναμένουν από την νέα κυβέρνηση. Η έρευνα διενεργήθηκε στις 25 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης.
Ο μέσος όρος της ανεργίας αποτελεί... αντανάκλαση του ρυθμού των απολύσεων στις οποίες προβαίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, καθώς κατά μέσο όρο το πρώτο εξάμηνο του έτους απολύθηκαν 1,88 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκθεση - σοκ της Ε.Ε: Πάνω από 20.000 άστεγοι στην Ελλάδα - Το 68% πάμφτωχοι!


Έκθεση - σοκ της Ε.Ε: Πάνω από 20.000 άστεγοι στην Ελλάδα - Το 68% πάμφτωχοι!
Έτοιμο να εγκαταλείψει την Ελλάδα των 20.000 αστέγων, δηλώνει το... 64% των Ελλήνων 15-35 ετών! Ζοφερά είναι τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ.  Σε τρεις μόνο μήνες μειώθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας. Το 68% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος  και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.  
Αναλυτικότερα, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Οι 11.000 εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά  και  από αυτούς οι 8.000 είναι Έλληνες και οι 3.000 μετανάστες, ενώ το πρόβλημα εξαπλώνεται και σε μικρότερες πόλεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
Η   είδηση  του   θανάτου  του  άτυχου  συναδέλφου  Χρήστου  Ξηροµερίτη  σε  
ατύχηµα   που   συνέβη   την   Τετάρτη  27/06/12   στην   Εγκατάσταση   Εµφιάλωσης  
Υγραερίου  στο  Καλοχώρι  Θεσσαλονίκης  της  Εταιρείας  ΕΚΟ  ΑΒΕΕ,  αποτελεί  ένα  
τραγικό  γεγονός. 
Εκφράζοντας  τα  ειλικρινή  συλλυπητήρια  όλων  των  εργαζοµένων  στα  ΕΛΠΕ  
το  ∆.Σ. του  ΠΣΕΕΠ  συµπαρίσταται  στην  οικογένεια  του  αδικοχαµένου  συναδέλφου.  
Στηρίζουµε  από  την  πρώτη  στιγµή  το  Σωµατείο  της  ΠΕΠΕΚΟ  στην προσπάθεια  
ανάδειξης  των πραγµατικών  αιτιών  του  ατυχήµατος  καθώς  και  στην πρωτοβουλία  
του   για   ορισµό πραγµατογνώµονα   που θα   ερευνήσει  τα   ακριβή   αίτια   και   τις  
συνθήκες  που  αυτό  συνέβη.  
Οι  βιοµηχανικοί  χώροι   υψηλής   επικινδυνότητας  πρέπει να  λειτουργούν  µε  
αυστηρούς  κανόνες  και µέτρα  ασφάλειας  γιατί η  ανθρώπινη  ζωή  είναι  ανεκτίµητο  
αγαθό  και  δεν  πρέπει να  αποτελεί  βορά  στο  βωµό  του  κέρδους.    
ΠΗΓΗ:www.pseep.gr/

Υδρογονάνθρακες: επιταχύνει τις διαδικασίες το ΥΠΕΚΑ



Την άμεση επίλυση των εκκρεμοτήτων στον τομέα των πετρελαϊκών ερευνών επιδιώκει η κυβέρνηση εν όψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 2ας Ιουλίου του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τριών γνωστών κοιτασμάτων στην Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, σε πρώτη φάση το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζει την προσοχή του στον διαγωνισμό της ερχόμενης Δευτέρας, όπου το ζητούμενο είναι η ικανοποιητική προσέλευση εταιρειών και η υποβολή προσφορών.
Παρά τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής αστάθειας το τελευταίο διάστημα, δώδεκα εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ οκτώ από αυτές αγόρασαν το πακέτο σεισμικών και γεωφυσικών δεδομένων.
Μάλιστα εκτιμάται ότι τουλάχιστον τρεις εταιρείες θα υποβάλλουν προσφορές, με την περιοχή Κατακόλου, όπου υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα, να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι "βλέπουν" τα ΕΛΠΕ σε Τουρκία, Β. Αφρική και Μέση Ανατολή…



Τέσσερις- πέντε τεράστιες πληθυσμιακά αγορές βάζει πλέον στόχο ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων προκειμένου με "όπλο" του το νέο σύγχρονο διυλιστήριο της Ελευσίνας να καταφέρει ως το 2015 να εξάγει το 40% της παραγωγής του σε πετρελαιοειδή.
Ποιές είναι οι εν λόγω αγορές ; Τουρκία, Βαλκάνια, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και επιλεκτικές αγορές της Ευρώπης. Εκεί θα εστιάσουν την αύξηση των εξαγωγών τους τα Ελληνικά Πετρέλαια για να καλύψουν τις απώλειες από τη μείωση πωλήσεων στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν στη χθεσινή γενική συνέλευση του ομίλου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Χρήστος Κομνηνός και Γιάννης Κωστόπουλος αντίστοιχα.
Γιατί σε αυτές τις αγορές ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΣΕΒΕ Υπέρ της Επανένταξης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο ΥΠΑΝ



Προς τη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται η επανένταξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το υπουργείο Παιδείας στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων (ΠΔ 85/2012), επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με σημερινή επιστολή του στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό, τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται ένα σημαντικό λάθος του παρελθόντος, το οποίο δυσχέρανε σε μεγάλο βαθμό τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της Γραμματείας και την αξιοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων και πόρων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κέρδη για ΕΛΠΕ Motor Oil από τα λουκέτα διυλιστηρίων σε ΕΕ Πηγή:www.capital.gr



Τη στροφή στη στρατηγική των ΕΛΠΕ, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το διεθνές περιβάλλον και να διατηρήσουν την κερδοφορία με έμφαση στις εξαγωγές εξήγγειλε η διοίκηση του ομίλου. Ο στόχος που τέθηκε είναι το 40% των πωλήσεων του ομίλου να κατευθύνεται εκτός ελληνικής αγοράς. Σημειώνεται ότι στρατηγική εξωστρέφειας εφαρμόζει με συνέπεια ο όμιλος της Motor Oil που κατευθύνει το 60 - 70% των πωλήσεων του στο εξωτερικό.
Εκτός από την ελληνική κρίση, πάντως, υπάρχει μια σειρά από παράγοντες στο διεθνές περιβάλλον της αγοράς διύλισης που καθιστούν επιτακτική τη στροφή προς τα έξω για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων ο οποίος σήμερα περιορίζεται σε εξαγωγές του 20% των πωλήσεών του.
Η αγορά της Ευρώπης συνεχίζει να εμφανίζει αρνητικά περιθώρια, ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης και των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης, την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι τιμές βρέθηκαν στα ύψη. Το περιβάλλον αυτό, εξαιρετικά αρνητικό για τις εταιρείες διύλισης είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 διυλιστήρια στην Ευρώπη και ένας αριθμός μονάδων στη Β. Αμερική είτε να αναστείλει τη λειτουργία του ή να μειώσει τη δυναμικότητά του ή θα τεθεί προς πώληση λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Αγροτική δάνεισε τη ΔΕΗ με επιτόκιο 11,9%!



Το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα επιτόκιο 11,9% καλείται να πληρώσει η ΔΕΗ για το δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ που θα λάβει από την Αγροτική Τράπεζα.
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως το εξωπραγματικό αυτό επιτόκιο δεν οφείλεται στη ΔΕΗ, αλλά στα κόστη της ίδιας της τράπεζας.
Ενόψει λοιπόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ αλλά και των πρόσφατων υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας (Standard n Poor’s) που ουσιαστικά της έχουν κλείσει την πόρτα για άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό, σύμφωνα με το capital.gr, η εταιρεία εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να δεχθεί αυτό το επιτόκιο.
Το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ είναι μέρος του συνολικού δανεισμού ύψους 525 εκατ. ευρώ, για το οποίο η ΔΕΗ ήρθε σε συμφωνία για αναχρηματοδότηση με συνολικά 5 ελληνικές τράπεζες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κέρδη στις αγορές πετρελαίου έφερε η Σύνοδος



Ανοδο άνω των 2 δολαρίων σημείωνε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, μετά τη συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για ανάληψη δράσης με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Στις 08:50 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν κατά 1,90 δολάρια στα 79,59 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ανέλθει νωρίτερα μέχρι τα 79,72 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε άνοδο κατά 1,63 δολάρια στα 92,99 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ενισχυθεί προηγουμένως μέχρι τα 93,03 δολάρια το βαρέλι. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Δελτίο Τύπου - Υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του ΟΕΚ και ΟΕΕ



Την ώρα που το θέμα ίδρυσης του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών για τη συνέχιση του έργου των ΟΕΚ και ΟΕΕ είναι στις άμεσες και απόλυτες προτεραιότητες των συνδικάτων (και αποτελεί ευθύνη της νέας κυβέρνησης να υλοποιήσει τη σχετική προεκλογική της δέσμευση), με χθεσινή απόφαση ο Υπουργός Εργασίας επιχειρεί να «δημιουργήσει τετελεσμένα», με την κατάληψη των κτιρίων του ΟΕΕ και ΟΕΚ για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας για εξοικονόμηση εξόδων (ενοικίων), φαλκιδεύοντας τη δημιουργία και λειτουργία του νέου φορέα.
Υπενθυμίζουμε στον κ.Υπουργό Εργασίας, ο οποίος ως πρώτη υπουργική του δραστηριότητα επέλεξε την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των δύο φορέων, ότι οι Οργανισμοί αυτοί ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρηματοδότηση των εργαζομένων και των εργοδοτών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.
Και επειδή, πέραν του παράνομου και αυθαίρετου ασφαλώς υπάρχει και το ηθικό, το οποίο δεν φρόντισε να τηρήσει, τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απόφαση.  
Εξάλλου, μπορεί ο κ.Υπουργός να αναζητήσει στα πολλά και κενά ακίνητα του Δημοσίου που λιμνάζουν στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου τους απαιτούμενους χώρους για τη στέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας.
Απαιτούμε την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης και την άμεση ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών, σύμφωνα με την κοινή πρόταση των κοινωνικών φορέων (εργαζομένων και εργοδοτών). 
ΠΗΓΗ:www.gsee.gr

Ξεκίνησε Σήμερα η Κατασκευή Φ/Β σε Στέγες Κτιρίων της ΔΕΗ



Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή φωτοβολταϊκών στεγών σε κτίρια της ΔΕΗ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, ισχύος 33,84 kWp και 32,90 kWp αντιστοίχως. Την κατασκευή του έργου αναλαμβάνει η ΔΕΗ ανανεώσιμες, κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ.
Η επιλογή των συγκεκριμένων κτιρίων έγινε με γνώμονα τον προσανατολισμό, το εμβαδόν και την καταλληλότητα της επιφάνειας (χωρίς εμπόδια - εξοπλισμό, σκιάσεις από διπλανά κτήρια).
Κάθε έτος λειτουργίας τους θα παράγονται περίπου 100 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας με τις οποίες μειώνονται κατά 70 τόνους οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αντιστοιχούν σε δενδροφύτευση 131 δένδρων και θα καλύπτουν τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες τουλάχιστον 30 νοικοκυριών Η κατασκευή των δύο φωτοβολταϊκών στεγών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 29 Ιουλίου και θα ακολουθήσει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε άλλες 25 στέγες σε κτήρια της ΔΕΗ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, συνολικής ισχύος 1 MW. 
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε προκηρύξει στις 5 Ιουνίου σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια των φ/β πλαισίων και των αντιστροφέων που θα εξοπλίσουν τα συστήματα. 
ΠΗΓΗ:www.energia.gr

Φορτηγό πλοίο «σαλπάρει» με άνεμο και βιοκαύσιμα



Ιρλανδική ναυτιλιακή εταιρία κατασκευάζει το πρώτο φορτηγό πλοίο που θα κινείται με τον άνεμο και με βιοκαύσιμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να σχεδιάσει πλοία που δεν θα χρειάζονται καθόλου ορυκτά καύσιμα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά φορτηγά πλοία, αυτό της B9 θα χρησιμοποιεί το σύστημα πρόωσης Dynarig σε συνδυασμό με κινητήρα της Rolls - Royce τροφοδοτούμενο με βιομεθάνιο από απορρίμματα.
Το νέο πλοίο της B9 έχει πανιά που σχεδιάστηκαν με βάση αυτά του "Maltese Falcon" («Γεράκι της Μάλτας»), μιας από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς στον κόσμο. Η τεχνολογία Dynarig που «γεννήθηκε» πριν από μισό αιώνα προσφέρει στα ιστία ανθεκτικότητα, ανταποκρίνεται γρήγορα στις αλλαγές του ανέμου, ενώ ο χειρισμός τους γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτεί χειροκίνητο χειρισμό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ι. Χατζηβασιλειάδης, Γ.Γ. ΙΕΝΕ: «Και στα Θαλάσσια Αιολικά Συνεχίζεται η Πολιτική Έγχυσης Ακριβής Ενέργειας στο Ηλεκτρικό Σύστημα»



Η άδεια παραγωγής για ένα μεγάλο θαλάσσιο αιολικό πάρκο περί τα 500 MW με 81 ανεμογεννήτριες δυτικά της Λήμνου, το τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου όπως προβάλλεται, όντας και το ακριβότερο του κόσμου που αποσιωπάται, εγκρίθηκε από την ολομέλεια της ΡΑΕ. Πρόκειται για παράκτιο και όχι υπεράκτιο αιολικό πάρκο αφού η ζώνη των 6 μιλίων φέρνει τις ανεμογεννήτριες πιο κοντά στις ακτές αναζητώντας και αβαθείς περιοχές σε αντίθεση με τα υπεράκτια στην Βόρεια Θάλασσα που εγκαθίστανται στις ΑΟΖ των αντιστοίχων χωρών. Έτσι αναιρούνται τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα για τα ελληνικά θαλάσσια αιολικά πάρκα καθώς και οι καλύτερες συνθήκες πνοής ανέμου λόγω γειτνίασης με το σύνθετο ανάγλυφο των νησιών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ: δεν θα επιβληθούν νέες αυξήσεις στο ρεύμα μέσα στο 2012 λέει το ΥΠΕΚΑ



“Όχι” σε νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο 2012 λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προτίθεται να εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές μείωσης του ελλείμματος προτού προσφύγει στους “συνήθεις υπόπτους” καταναλωτές με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ενδεικτικά, εξετάζεται η αποφορολόγηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, από φόρους και τέλη που αντιστοιχούν στο 35% της τελικής αξίας ενός λογαριασμού, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβαρύνει το φυσικό αέριο, αλλά και η κατάργηση του μηχανισμού ανάκτησης μεταβλητού κόστους, που όπως έχει υπολογίσει ο κ. Ζερβός, επιβαρύνει τη ΔΕΗ με περίπου 220 εκ. ευρώ το χρόνο.
Επίσης, για τη μείωση του ελλείμματος των ΑΠΕ, έχει πέσει στο τραπέζι η πίστωση του λογαριασμού τους με έσοδα από τη δημοπράτηση ρύπων, αλλά και από το Τέλος για την ΕΡΤ.
Παρεμπιπτόντως, απομακρύνεται το σενάριο επιβολής αναδρομικών μειώσεων στις εγγυημένες τιμές λόγω νομικού κενού. 
ΠΗΓΗ:www.econews.gr