Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία: Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής θα συμβάλει στην σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου



 Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της ομάδας των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ+ να αυξήσουν τη συνολική παραγωγή τους κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Νοέμβριο θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της ζήτησης και της...

Εθνική ενεργειακή στρατηγική, γεωστρατηγική, αυτονομία, ανάπτυξη

 


1. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ

Βρισκόμαστε στο πιο αποφασιστικό σημείο των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της Κλιματικής κρίσης, της μεγαλύτερης πρόκλησης της εποχής μας. Ενώ διαρκώς αυξάνονται οι χώρες που δεσμεύονται για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως τα μέσα του αιώνα, την ίδια στιγμή, αυξάνονται παγκοσμίως και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την...

Pioneer: Αδύνατη η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου παρά την υψηλή τιμή - Ο ΟΠΕΚ έχει πλέον τον έλεγχο

 




Οι αμερικανικοί παραγωγοί πετρελαίου δεν είναι σε θέση να αυξήσουν την προμήθεια ώστε να συγκρατήσουν τις ανοδικές τιμές, οι οποίες παραμένουν "υπό τον έλεγχο του ΟΠΕΚ", όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παραγωγού, Pioneer Natural Resources, Σκοτ Σέφιλντ.

Σύμφωνα με την FT, ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα και με..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


Τέλος στις διαφημίσεις των ορυκτών καυσίμων!

 




Περισσότεροι από 80 ακτιβιστές της Greenpeace Ολλανδίας από 12 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, απέκλεισαν σήμερα το πρωί την είσοδο στο διυλιστήριο της Shell στο Ρότερνταμ χρησιμοποιώντας διαφημίσεις ορυκτών καυσίμων από όλη την Ευρώπη. Η Greenpeace με την..

 

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ρύπανση από πετρελαιοκηλίδας στις ακτές της Καλιφόρνιας, η οποία καλύπτει περί τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Η ρύπανση θα..

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Σχεδιάζει 'Ηδη τα Πράσινα Καύσιμα του Αύριο

 




Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δρομολογεί το διυλιστήριο του μέλλοντος, όπου με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών θα αναπτύσσει και θα παράγει προϊόντα χαμηλού άνθρακα. Σε αυτό το πλαίσιο, θέτει τις βάσεις και για την παραγωγή πράσινων καυσίμων, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλους τους..

Phillips 66 για μείωση 30% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030

 




U.S Refiner Phillips 66 issued a statement saying it  will cut greenhouse gas emissions by 30% from its operations by 2030, amid mounting pressure on the industry to join the fight against climate change and cut carbon emissions..

ΕΔΕΥ: Παράταση 30 μηνών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα – Επιμένει η Energean στην εξερεύνηση της χερσαίας παραχώρησης




Χωρίς να τα εγκαταλείπει και κόντρα στο ρεύμα του αφορισμού της έρευνας κι εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων η Energean δεν εγκαταλείπει παραχωρήσεις για την εξερεύνηση και τον πιθανό εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Αυτό αναφέρουν πηγές της..