Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Παραλογισμός: Κέρδη 200 δισ. δολ. για τις Big Oil των ΗΠΑ από τις κυρώσεις στη Ρωσία – Τεράστιο το κόστος για την Ευρώπη

 



Ποιος επωφελείται από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;

Τα παράδοξα και παρανοϊκά στοιχεία των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον ρωσικό ενεργειακό τομέα είναι τα εξής:

Πρώτον, από αυτές έχουν επωφεληθεί οι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 


TotalEnergies, Shell, BP: Τα φιλόδοξα σχέδια στις ΑΠΕ

 



Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies προηγήθηκε των ανταγωνιστών της Shell και της BP  στον αγώνα για τη δημιουργία μιας επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Reuters.

Η BP, η Shell και η TotalEnergies έχουν εκπονήσει φιλόδοξα σχέδια για να στραφούν προς την ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και τις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 

 

Ζευς: Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου από την Energean στο Ισραήλ

 






Μια νέα ανακάλυψη, την 4η στην θάλασσα του Ισραήλ, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ η Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג). Πρόκειται για το εμπορικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ζευς» στο Block 12 που εκτιμάται..

Ενεργειακές αυτοεκπληρούμενες "προφητείες" των Αμερικανών, για την κατάσταση που ζούμε στον 21ο αιώνα.

 



Είμαστε ήδη στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου κι έχουμε παρατεταμένο "μικρό καλοκαιράκι", για το οποίο βεβαίως και είπαμε πού οφείλεται. Με την ανθρώπινη παρέμβαση το κλίμα αλλάζει κατά το δοκούν, οπότε η "κλιματική κρίση" γίνεται αμέσως-αμέσως μια "αυτοεκπληρούμενη προφητεία".

Σήμερα όμως θα δούμε μια άλλη "αυτοεκπληρούμενη προφητεία", η οποία βεβαίως και μας..