Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Γ. Μπασιάς: Σε φάση ολοκλήρωσης η αξιολόγηση προσφορών για την έρευνα υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο

Από το energypress.gr
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς, φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μίλησε διεξοδικά για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

‘Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΤ, ο κ. Μπασιάς ανέφερε ότι έχει..

Συνεργασία Forthnet-ΕΛΠΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

Από το insider.gr
Μία εξαιρετικά σημαντική συνεργασία υλοποιήθηκε μεταξύ της Forthnet, της εταιρείας που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και του oμίλου Εταιριών «Ελληνικά Πετρέλαια», πρωτοπόρου περιφερειακού ενεργειακού oμίλου και πρωταγωνιστή στις ενεργειακές εξελίξεις σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη. Η Forthnet, αξιοποιώντας το σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της, σχεδίασε..

Τρεις, προς το παρόν, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την απόκτηση των ΕΛΠΕ – Ποιες είναι οι Vitol και Glencore

Από το worldenergynews.gr
Δυο μεγάλοι traders πετρελαίου και ένας καθετοποιημένος πετρελαϊκός όμιλος εμφανίζονται επί του παρόντος ως ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά τουλάχιστον του 50,01% των Ελληνικών Πετρελαίων στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.    
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που λήγει στις 30 Μαΐου μετά την παράταση που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ (αρχικά η φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε στις 18/5) προτίθενται να ..

ΕΚΟ χορηγεί Υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα

Η EKO Κύπρου, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, προσφέρει σε φοιτητές από την Κύπρο υποτροφίες για φοίτηση στα Προγράμματα, «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης και “Ενέργεια, Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία” του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι υποτροφίες θα προσφερθούν σε δύο φοιτητές από την Κύπρο, για χρονική περίοδο 12 και 18 μηνών αντιστοίχως. Τα μαθήματα και η έρευνα, στο πλαίσιο των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, θα γίνονται στην..

Συνάντηση του Γιώργου Αρβανιτίδη με τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.

Ενημερωτική συνάντηση είχε σήμερα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥ. κ. Γιώργος Αρβανιτίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε. κ. Ε.Τσοτσορό. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα, διατρέχοντας όλα τα ζητήματα που αφορούν την αγορά του πετρελαίου και τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτίδης επεσήμανε..

Τι λέει ο ΣΕΕΠΕ για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Στους παράγοντες που ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου αναφέρεται σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ). Υποστηρίζει ότι οι τιμές στην αντλία δεν έχουν ακολουθήσει την εκρηκτική αύξηση του κόστους, ενώ επισημαίνει ότι είναι εσφαλμένη η πρακτική των συγκρίσεων των τιμών της Αθήνας με νησιωτικές και άλλες περιοχές. 

Ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

ΠΟΕ: Ένα προαναγγελθέν μακελειό στη Γάζα


Από το poenergias.gr
Την ώρα που οι σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών θέριζαν αδιακρίτως δεκάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα «της μεγαλύτερης υπαίθριας φυλακής του κόσμου» της Λωρίδας της Γάζας, ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στην τελετή των εγκαινίων της Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ διαβεβαίωνε πως παραμένει «δεσμευμένος στην Ειρήνη» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. 

Η αιματοχυσία είναι μόνο η αρχή . Με τις συνδυασμένες ενέργειες των τελευταίων ημερών, δηλαδή της αναγνώρισης ..

Έφθασε στην Αρκτική το Akademik Lomonosov που Μεταφέρει τον Πρώτο Πλωτό Πυρηνικό Σταθμό

Από το energia.gr
Στο Μούρμανσκ της Αρκτικής κατέπλευσε πριν λίγες ημέρες το πλοίο Akademik Lomonosov που μεταφέρει τον πρώτο ρωσικό πλωτό πυρηνικό σταθμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του πριν κατευθυνθεί στον τελικό του προορισμό.

Συγκεκριμένα, το πλοίο θα εφοδιασθεί στο Μούρμανσκ με πυρηνικό καύσιμο και εν συνεχεία θα ρυμουλκηθεί έως την πόλη Πεβέκ, που βρίσκεται..

Τον πλήρη έλεγχο του δημοσίου στη ΔΕΠΑ Δικτύων διασφάλισε το ΥΠΕΝ – Επιδιώκει και μειοψηφική συμμετοχή στην εμπορία

Από το worldenergynews.gr 
Τη διατήρηση του δημοσίου στη ΔΕΠΑ σε ποσοστό 35% στον τομέα της προμήθειας και σε ποσοστό 65% στον τομέα δικτύων και υποδομών επιδιώκει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. 

Η πλευρά των πιστωτών έχει αποδεχθεί την καταρχήν πρόταση για σπάσιμο της εταιρίας σε δύο κομμάτια και αντιπροτείνει την πλήρη..