Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Προσοχή: Γιατί πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στο ενσύρματο ίντερνετ - Έρευνα σοκ

Αποτέλεσμα εικόνας για Προσοχή: Γιατί πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στο ενσύρματο ίντερνετ - Έρευνα σοκ
Eνώ η εξάπλωση των ασύρματων συσκευών έχει κάνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο πιο εύκολη και λιγότερο ενοχλητική (χωρίς όλα τα καλώδια που βρίσκονται γύρω), οι μελέτες αποκαλύπτουν πλέον τις συνέπειες που πάνε πακέτο με την άνεση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κίνδυνους που η ευρεία υιοθέτηση της ασύρματης τεχνολογίας έχει δημιουργήσει σε σχέση με την υγεία μας. Με απλά λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν αυτούς τους κινδύνους της ασύρματης τεχνολογίας για την υγεία μας και την ευημερία.

24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο

Μία από τις πιο επικίνδυνες πτυχές των ασύρματων είναι ο “always-on” χαρακτήρας του. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ασύρματα ρούτερ τους έχουν μόνιμα ενεργοποιημένους. Αυτό σημαίνει ότι ..

Επανάσταση στις καταδύσεις: καινοτόμα συσκευή προσφέρει 45 λεπτά υποβρύχια αναπνοή

Επανάσταση στις καταδύσεις: καινοτόμα συσκευή προσφέρει 45 λεπτά υποβρύχια αναπνοή
Έναν νέο τρόπο να εξερευνήσουν το βυθό, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κατάδυση, προσφέρει στους λάτρεις της θάλασσας μια νέα τεχνολογία αναπνευστήρα θαλάσσης, που ονομάζεται Triton και επιτρέπει ομαλή αναπνοή κάτω από την επιφάνεια του νερού για έως 45 λεπτά κολύμπι.

Πρόκειται για το πρώτο αναπνευστήρα στο είδος του, ο οποίος υπόσχεται ξέγνοιαστα μακροβούτια σε βάθος μέχρι 15 πόδια και αναμένεται να..

ΓΣΕΕ:ΜΕ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ» ΟΣΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ergasias 1236
Προκαλεί – τουλάχιστον – έκπληξη το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
​Θα μπορούσαμε αντί άλλων να δίναμε την απάντηση (που πλέον ακούγεται από κάθε μισθωτό): «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».
​Και η αλήθεια είναι ότι χρωστάνε πολλά στους εργαζόμενους που βιώνουν την πλήρη ανασφάλεια δικαίου – πέραν των άλλων – αναφορικά με τη συλλογική προστασία.
Τι μας «χρωστάνε»;
– «Με ένα νόμο και ένα άρθρο κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων…»
– «Το πρώτο ν/σ της Κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ…».
​Χρωστάνε πολλά ..

Μεταφέρεται για τις 3 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς

Μεταφέρεται για τις 3 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς
Για την Τρίτη 3 Μαΐου μεταφέρεται η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.


Πρόκειται για απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

"Να εγκαταλείψει την απειλητική ρητορική της" καλεί την Τουρκία το ΥπΕξ σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ


"Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει την απειλητική ρητορική της και να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ως προς την προκήρυξη του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

"Η πρόκληση τεχνητών κρίσεων και εντάσεων δεν ωφελεί την πορεία των διαπραγματεύσεων, ούτε τη διαχείριση της ασταθούς κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι, δε, ιδιαίτερα αντιπαραγωγική" πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Κούτρας επεσήμανε ότι..

Οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας από άνθρακα καταναλώνουν την ίδια ποσότητα νερού με ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους


Οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα του πλανήτη χρησιμοποιούν αρκετό νερό ετησίως για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων για ένα χρόνο. Μάλιστα, οι μονάδες αυτές συχνά βρίσκονται σε περιοχές όπου ήδη υπάρχουν προβλήματα διαθεσιμότητας νερού.

Τα δεδομένα προέρχονται από έκθεση της Greenpeace που εξέτασε την κατανάλωση νερού 8.359 υφιστάμενων και 2.668 μελλοντικών μονάδων άνθρακα σε όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά, ένας σταθμός μεσαίου μεγέθους, ισχύος 500 μεγαβάτ, καταναλώνει το νερό που χωράει σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων κάθε τρία λεπτά. Το νερό δεν χρησιμοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια της παραγωγής ενέργειας, κυρίως για λόγους ψύξης, αλλά επίσης για την εξόρυξη του άνθρακα από το έδαφος.

Το 44% των υφιστάμενων σταθμών βρίσκεται σε ..

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !...

Αντίθετοι οι βενζινοπώλες σε πιθανή αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Την αντίθεσή της για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν της βενζίνης, που εξετάζει η κυβέρνηση, εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης. «Αυτό το είδαμε και με το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο φοβόμαστε ότι θα υπάρξει ανάλογη αυξητική κίνηση από την κυβέρνηση στη νέα περίοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ιδίως στις μεταφορές και στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, θα είναι βαριές» αναφέρει.
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης ανέρχεται..

Ανάλυση 2ου Τριμήνου για το Πετρέλαιο: Η Αισιοδοξία για τις Τιμές Ίσως Αποδειχθεί Βραχύβια

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρέλαιο: Η Αισιοδοξία για τις Τιμές Ίσως Αποδειχθεί Βραχύβια
Το πετρέλαιο έχει αποδειχθεί αρκετά ανθεκτικό κατά τις τελευταίες εβδομάδες παρά το περιστασιακό αίσθημα αποστροφής ρίσκου. Στις αρχές Μαρτίου οι τιμές έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τριών μηνών - στα $42,49/βαρέλι για το WTI και στα $42,45/βαρέλι για το Brent. Αυτό πυροδοτήθηκε από τον συνδυασμό περιορισμού της προσφοράς, την πρόταση για πάγωμα της παραγωγής και την αποδυνάμωση του Δολαρίου ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, το εύρος του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου των $44,16-$46,66 μπορεί να λειτουργήσει περιοριστικά για την περεταίρω ενίσχυση του WTI στον κοντινό ορίζοντα. Στο προσεχές μέλλον, το σημαντικότερο γεγονός από την πλευρά της προσφοράς είναι ..

Υπ. Εργασίας: Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπ. Εργασίας: Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου
Επίθεση εξαπέλυσε με ανακοίνωση του το Υπ. Εργασίας στη ΓΣΕΕ με επίκεντρο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Πιο συγκεκριμένα το Υπ. Εργασίας αρνείται τις κατηγορίες της ΓΣΕΕ ότι "δεν ανέλαβε πρωτοβουλία" για τη λήξη της μετενέργειας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Σύμφωνα με την πλευρά του Υπουργείου "οι όροι της ΕΓΣΣΕ ισχύουν μέχρι τέλος Ιουνίου". Αντίθετα, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι λήγει στις 31 Μαρτίου 2016 και έχει ήδη ζητήσει ανανέωσης της υπογραφής της από τους εργοδοτικούς φορείς. Η ΕΣΕΕ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι θα λάβει θετική στάση.

Η ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας αναφέρει πως..