Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Να μειώσει η Shell τις εκπομπές CO2 κατά 45% αποφασίστηκε σε δίκη ορόσημο στην Ολλανδία

 



Η πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Royal Dutch Shell διατάχθηκε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 45% σε μια νομική υπόθεση ορόσημο.

Σήμερα, μια ομάδα δικαστών σε ένα κατώτερο δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι..

Καναδάς: Συντάξεις… βουτηγμένες στο πετρέλαιο – 5 ταμεία δεν «πρασινίζουν» τις επενδύσεις

 


Οι μεγαλύτεροι διαχειριστές συνταξιοδοτικών ταμείων του Καναδά αύξησαν τις επενδύσεις τους στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με τις πρόσφατες δεσμεύσεις των ταμείων για «πρασίνισμα» των χαρτοφυλακίων τους.

Η αθροιστική επένδυση των πέντε κορυφαίων συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας σε μετοχές των τεσσάρων κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου του Καναδά που είναι ..

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ «για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος στα ΕΛΠΕ»



 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος στα Ελληνικά Πετρέλαια καταθέτοντας τροπολογία, στο νομοσχέδιο που συζητείται αύριο στη Βουλή, με την οποία εξασφαλίζεται η πλειοψηφία του δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) και η εκπροσώπηση των εργαζομένων. Η τροπολογία κατατίθεται..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

 

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του Σωματείου μας με όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων, σε ότι αφορά την τελευταία χρονικά προσπάθεια υφαρπαγής του ελέγχου των ΕΛΠΕ, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε για μια ακόμα φορά από πλευράς μας, η ανάγκη διατήρησης κατ΄ ελάχιστο της υπάρχουσας μορφής διοίκησης στο σημερινό σχήμα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή και τον έλεγχο του Ομίλου από το ελληνικό δημόσιο. Μας τονίστηκε η ταύτιση του με τις θέσεις μας και ενημερωθήκαμε τόσο για..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ