Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου της Αλάσκας μετά από νέα ανακάλυψη

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαίου της Αλάσκας
Από το energyworld.gr
Τα αποθέματα πετρελαίου της Αλάσκας ενδέχεται να έχουν αυξηθεί κατά 80%, αφότου η εταιρεία Caelus Energy με έδρα στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε έξι δισεκατομμύρια βαρέλια κάτω από τα ύδατα της Αρκτικής.
Από τα έξι δισεκατομμύρια βαρέλια ελαφρού πετρελαίου που ανακάλυψε η εταιρεία στα τμήματα της περιοχής όπου έχει τα δικαιώματα εξερεύνησης, μέχρι και τα 2,4 δισ. βαρέλια εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν, έναντι παραγωγής αποθεμάτων 2,86 δισ. βαρελιών που ενέκρινε η πολιτεία το 2014, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 8% της συνολικής ποσότητας που άντλησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να..

Διπλάσιες των εκτιμήσεων οι εκπομπές μεθανίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Διπλάσιες των εκτιμήσεων οι εκπομπές μεθανίου
Από το sigmalive.com
Οι εκπομπές μεθανίου από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων μπορεί να είναι στην πραγματικότητα τουλάχιστον διπλάσιες από τις τρέχουσες εκτιμήσεις, σχεδόν 200 εκατομμύρια τόνοι ετησίως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το ευχάριστο πάντως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, είναι ότι ενώ οι συνολικές εκπομπές μεθανίου (περιλαμβάνουν και τις εκπομπές από φυσικές πηγές) εμφανίζουν αύξηση μετά το 2007, εκείνες από την καύση ορυκτών καυσίμων δεν εμφανίζουν αύξηση διαχρονικά - μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Μάλιστα οι εκπομπές μεθανίου ειδικότερα από την παραγωγή φυσικού αερίου εμφανίζουν μείωση κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Σβίτσκε του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", εκτιμούν ότι..

Σενάρια για σφήνα σε ΑΔΜΗΕ από τον μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικών στον κόσμο

Αποτέλεσμα εικόνας για Σενάρια για σφήνα σε ΑΔΜΗΕ από τον μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικών στον κόσμο
Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συμμαχίες ενόψει της 12ης Οκτωβρίου οπότε και κατατίθενται οι προσφορές στο διαγωνισμό για το 24% του ΑΔΜΗΕ, με τους Γάλλους της RTE να ακούγεται ότι θα κατέβουν από κοινού με την καναδική Hydro-Québec.

Η εταιρία, η έδρα της οποίας είναι στο Μόντρεαλ, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, μεταφορά και διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Κεμπέκ. Με συνολικά 61 υδροηλεκτρικές μονάδες, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, και 19.800 εργαζόμενους, η Hydro-Québec αποτελεί τον κύριο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στον Καναδά και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο παραγωγό υδροηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Η εγκατεστημένη της δυναμικότητα ανέρχεται σε 36.912 MW, το 99% αυτής προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ η εταιρεία εξυπηρετεί συνολικά 4,06 εκατομμύρια καταναλωτές.

Αν οι Γάλλοι φαίνεται να..

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΚΕΕΠ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ



Ζάκυνθος: Ειδικό κλιμάκιο εξετάζει τη σφράγιση γεωτρήσεων με πετρέλαιο στην περιοχή του Κερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζάκυνθος: Ειδικό κλιμάκιο εξετάζει τη σφράγιση γεωτρήσεων με πετρέλαιο στην περιοχή του Κερίου
Από το ert.gr
Ειδικό κλιμάκιο τεχνικών από το εξωτερικό εξετάζει τη σφράγιση των γεωτρήσεων που ρυπαίνουν με μικροποσότητες πετρελαίου την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κεριού και τον υδροβιότοπο, σύμφωνα με δηλώσεις στην τοπική ΕΡΤ, του αντιδήμαρχου Λαγανά, Διονύση Μποτώνη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μποτώνης, η εν λόγω διαδικασία, προκύπτει μετά από συνεργασία με ειδικό συνεργείο των ΕΛΠΕ, το όποιο κατέγραψε όλες τις γεωτρήσεις της περιοχής, ενώ, όπως τόνισε, υπάρχει και συνεργασία του δήμου με το ΕΘΠΖ, με επιστήμονες από πολλά πανεπιστήμια να εξετάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον υδροβιότοπο της λίμνης Κεριού από την στασιμότητα των υδάτων, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες.

"Μυστήριο" ελληνικό τάνκερ με φυσικό αέριο... κόβει βόλτες στη Μεσόγειο

Από το newmoney.gr
Ένα τάνκερ υγρού φυσικού αερίου το οποίο... πλέει ανέμελα στα νερά της Μεσογείου, έχει δημιουργήσει ένα γρίφο για τους επενδυτές ενέργειας.

Το Maran Gas Delphi ακολουθεί μία γενικότατη και μη προσδιορισμένη πορεία, αφού "φόρτωσε" αμερικανικό φυσικό αέριο στη Louisiana των ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα. Το καράβι αγκυροβόλησε κοντά στις ελληνικές ακτές για αρκετές ημέρες, οδηγώντας τους αναλυτές σε υποθέσεις πως θα ξεφόρτωνε το φορτίο του σε λιμάνι της περιοχής. Αντί αυτού το τάνκερ βρίσκεται τώρα στα ανοιχτά της Αιγύπτου, πλησιάζοντας την Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που αυξάνει τις υποθέσεις πως μπορεί να ταξιδέψει προς Μέση Ανατολή η Νοτιοανατολική Ασία.

Η μη προσδιορισμένη πορεία..

Άνοιξαν τα βιβλία για το ομόλογο των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Άνοιξαν τα βιβλία για το ομόλογο των ΕΛΠΕ
Από το energypress.gr
Άνοιξαν σήμερα τα βιβλία για τη νέα ομολογιακή έκδοση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων η οποία θα κυμανθεί κατ΄ ελάχιστο στα 300 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή και η αρχική ενδεικτική απόδοση κινείται στην περιοχή του 5,25% ενώ ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι τα 100 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι επενδυτές συμμετέχουν στο ομόλογο λήξης του 2017 ενώ η προθεσμία για να γίνει δεκτή η προσφορά λήγει σήμερα το απόγευμα. Αύριο έχει προγραμματιστεί να προχωρήσει η τιμολόγηση της νέας συναλλαγής.

Θυμίζουμε ότι ..

Την παραγωγή αργού στην Αρκτική θα ενισχύσει η Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για Την παραγωγή αργού στην Αρκτική θα ενισχύσει η Ρωσία
Από το naftikachronika.gr
H Ρωσία θα ενισχύσει την παραγωγή αργού στην Αρκτική κατά 11,5%, και θα ξεπεράσει τους 21,3 εκατ. τόνους το 2016, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Ενέργειας Cyril Molodtsov, στο φόρουμ Offshore Marintec που διεξήχθη στη Μόσχα. Ο Ρώσος υφυπουργός υποστήριξε ότι αναμένεται μια αύξηση πάνω από 2,2 εκατ. τόνους το 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Molodtsov, και η παραγωγή φυσικού αερίου στη χώρα θα αυξηθεί κατά 6,6% σε 33,9 δις κυβικά μέτρα το 2016. Οι επενδύσεις της Ρωσίας, ειδικά στην ..