Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Η Κύπρος στο σταυροδρόμι της ρύπανσης (εικόνες)

Από το philenews.com
Η ρύπανση της Ανατολικής Μεσογείου με πετρελαιοειδή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Κύπρο, η οποία «πουλά» καθαρές παραλίες με γαλάζιες σημαίες, είναι κάτι παραπάνω από ορατή κυρίως λόγω της διάνοιξης της Διώρυγας του Σουέζ και της έντονης δραστηριοποίησης το τελευταίο διάστημα εταιρειών εντοπισμού φυσικού αερίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα η διέλευση των εμπορικών πλοίων μέσω της Διώρυγας του Σουέζ αυξήθηκε.

Total: Υιοθετώντας μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, αποσύρεται από τα δίκτυα πετρελαίου της Γαλλίας

Από το energypress.gr
Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Total και Pisto SAS για την πώληση του 30% του μεριδίου της πρώτης που κατέχει στην εταιρεία διαχείρισης του δικτύου αγωγών πετρελαίου (Société des Transports Pétroliers par Pipelines – Trapil), έναντι συνολικού τιμήματος 290 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το pipeline oil and gas news.

«Η πώληση των μετοχών της Total στο κομμάτι..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η 15Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου.

Η αργία της 15ης Αυγούστου, η οποία φέτος (2019) συμπίπτει με ημέρα Πέμπτη, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.

Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται..

ΕΙΒ: Παρελθόν από το 2021 η χρηματοδότηση των ορυκτών καυσίμων – Ζητούμενο ο τρόπος και ο χρόνος προσαρμογής των κρατών μελών

Από το energypress.gr
Την πρόθεσή της να σταματήσει να χρηματοδοτεί έργα ορυκτών καυσίμων από το 2021, γνωστοποίησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank-EIB), όπως αποτυπώνεται στο υπό διαμόρφωση σχέδιο πολιτικής δανειοδότησης της τράπεζας στην ενεργειακό τομέα.

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο με τίτλο EIB energy lending policy – Supporting the energy transformation, γίνεται σαφής η στόχευση..

Με νέο μοντέλο σχεδιάζει να προωθήσει το ΥΠΕΝ την ιδιωτικοποίηση ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ – Στόχος η προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών

Από το worldenergynews.gr
Αργά το Φθινόπωρο τοποθετεί χρονικά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την ενεργοποίηση των διαδικασιών ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ. 

Οι δυο εταιρίες αποτελούν ξεχωριστές περιπτώσεις, οι οποίες ωστόσο συνδέονται άμεσα τόσο διότι η ιδιωτικοποίηση τους είναι μνημονιακή υποχρέωση όσο και λόγω της μετοχικής συμμετοχής σε ποσοστό 35% των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ. 

Ως εκ τούτου θα απαιτηθεί..