Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.


ALVAREZ MARSAL CYRPUS
ΕΤΣΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση, με ΟΛΑ τα ονόματα.

Στοιχεία – κόλαφος για ομόλογα και CDS.

10 Δεκεμβρίου 2009 η ΤΚ είχε πουλήσει όλα τα Ελληνικά ομόλογα. 11 Δεκέμβριου με “μυστική εντολή” άρχισαν να φορτώνουν με Ελληνικά ομόλογα! Τι ειρωνία; Την ημέρα που έκλεβαν την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου! (Μια μακάβρια ιστορία απασχολεί από το πρωί την Κύπρο.)

Α&Μ: Καταστροφική η αγορά των ομολόγων, δεν αγόρασαν CDS για να καλυφθούν! Κρύβουν την έκθεση για να μην ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα απο τους Γερμανούς και πούλησαν τα CDS σε Ελλάδα και Κύπρο! Χορός της μίζας πάνω στα αποκαΐδια του Ελληνισμού!

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Η ερώτηση είναι μια.

Μόνοι αποφάσισαν να αγοράσουν Ελληνικά Ομόλογα ή πιέστηκαν;

Πόσοι πήραν Μίζες;

Ποιοι πλήρωσαν Μίζες;

Προβοπουλε,  εχεις κανει καμια επιστολή, που να προτρεπεις σε αγορες Ελληνικών Ομολόγων απο Τράπεζες Κύπρου ενω ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 10 Μαΐου οι προσφορές για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ




Στις 10 Μαΐου θα κατατεθούν τελικά οι προσφορές για τη ΔΕΠΑ και το ΔΕΣΦΑ. Την παράταση επιβεβαιώνουν άμεσα ενδιαφερόμενοι, ενώ μέχρι στιγμής το Ταμείο δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση την προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών που έληγε στις 29 Απριλίου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο αίτημα που έχει θέσει η ρωσική Gazprom σχετικά με τους όρους κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής που θα καταθέσει. 

Όπως είναι γνωστό η ρωσική εταιρεία, όπως και η επίσης ρωσική Sintez, θεωρούν ότι η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής σε περίπτωση που αξιολογηθούν ως πλειοδότες, αλλά δεν θα αποδεχτούν τυχόν όρους για την εξαγορά που θα θέσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουν την εξαγορά, μεταφέρει στους επενδυτές όλα τα ρίσκα, ενώ θα έπρεπε να τα κατανέμει και στον πωλητή. 

Κύριο αίτημα της Gazprom είναι η απάλειψη του συγκεκριμένου όρου, κάτι όμως που εμμέσως απέρριψε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, αρμόδιος για την ενέργεια Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο του Economist. Για τη διατήρηση του συγκεκριμένου όρου, πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε προσπάθεια να τον δεχτούν οι ρωσικές εταιρείες, με αντιστάθμισμα την μείωση του ύψους της εγγυητικής επιστολής από το 20% στο 10%.
Σύμφωνα ωστόσο με όλες τις ενδείξεις, η Gazprom θεωρεί ότι η απάλειψη του καταχρηστικού κατά την άποψή της όρου, αποτελεί θέμα αρχής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος της εγγυητικής επιστολής σε ποσοστό 20% επί του τιμήματος της δεσμευτικής προσφοράς, αντιστοιχεί σε περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ, εφ΄όσον η προσφορά της Gazprom θα ανέλθει σε 900 εκατομμύρια ευρώ, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η ρωσική εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος που ο επικεφαλής της Alexei Miller, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές επισκέψεις στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

"ΞΕΦΥΓΑΝ" ΤΕΛΕΙΩΣ Κατάσχεση μισθού-ακινήτου για οφειλές άνω των 5 ευρώ!




Σε κατάσχεση ακινήτου ή μισθού για οφειλή που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και ξεπερνά τα 5 ευρώ θα προχωράει η Εφορία σε λίγες εβδομάδες σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα:

-Κατάσχεση μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Η Εφορία θα στέλνει στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται ο φορολογούμενος ένα σημείωμα για την οφειλή και η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στη ΔΟΥ το ποσό που οφείλεται.

-Εάν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και καταστεί ληξιπρόθεσμο, τότε θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολογούμενου.

-Η διαγραφή οφειλών προς την Εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. άποροι).

«Μη εισπράξιμες» θα χαρακτηρίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο ρευστοποιήσιμο ή αξιοποιήσιμο στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή το χρέος θα χαρακτηρίζεται «μη εισπράξιμο», θα παραμένει σε «ύπνωση» για 20 έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, τότε θα διαγράφεται οριστικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες πολύ μεγάλο μέρος των σημερινών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα θεωρηθεί μη εισπράξιμο και θα περάσει στα αρχεία της Εφορίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν από τα 56 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς την Εφορία εισπράξιμα θεωρούνται μόλις τα 15 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 10% ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Γιατί πέφτει η τιμή του πετρελαίου




Εκτός από τον χρυσό, στα «νύχια» των αρκούδων απειλεί να παγιδευτεί και ο μαύρος χρυσός; Το πετρέλαιο κινήθηκε μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» στο πρώτο τρίμηνο του έτους, λάμποντας... διά της απουσίας του από το πάρτι των χρηματιστηρίων. Το τελευταίο διάστημα δέχεται ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει κατά 10% από την αρχή του μήνα. Το μπρεντ έχασε την περασμένη Τετάρτη το ψυχολογικό «φράγμα» των 100 δολαρίων/βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012, εξέλιξη που επισφράγισε ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων με απώλειες 8%. Οι τιμές ανέκαμψαν στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο, πολλοί αναλυτές έκαναν λόγο για αναμενόμενη τεχνική αντίδραση μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις που είχαν προηγηθεί κι η οποία δεν ανατρέπει το αρνητικό σκηνικό για το μαύρο χρυσό, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δικαιολογούν περαιτέρω πτώση του πετρελαίου το επόμενο διάστημα:
Πρώτον, οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας (που συνεπάγεται μειωμένη ζήτηση για πρώτες ύλες) που εντάθηκαν μετά την είδηση ότι η κινεζική «ατμομηχανή» κατέβασε ταχύτητα το α' τρίμηνο, με ρυθμούς αύξησης κατώτερους του αναμενόμενου. Ήδη πριν την εξέλιξη αυτή, τόσο το καρτέλ των πετρεαλαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ όσο και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) είχαν αναθεωρήσει πτωτικά τις εκτιμήσεις τους για την παγκόσμια ζήτηση μαύρου χρυσού, με καταλύτη την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της Ευρωζώνης. Ανησυχητικές ενδείξεις για την ζήτηση έρχονται και από τις ΗΠΑ, καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο κίνησης τον τελευταίο μήνα διαμορφώθηκε στα 8,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μειωμένη κατά 3,3% από την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Δεύτερον, το κλείσιμο long θέσεων στο πετρέλαιο από μεγάλους «παίκτες» όπως τα hedge funds, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης απομάκρυνσης από την αγορά εμπορευμάτων, εν μέσω προβλέψεων ότι ο ανοδικός κύκλος διαρκείας (γνωστός ως commodity supercycle) κλείνει.
Τρίτον, η αύξηση της προσφοράς πετρελαίου, εν πολλοίς λόγω του ενεργειακού «μπουμ» που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ χάρη στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου (shale gas). Εκτιμάται ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου έχει αυξηθεί στα 7,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος από 6,5 εκατ. το 2012.
ΟΠΕΚ
Με αυτά τα δεδομένα δεν προξενεί έκπληξη που οι παράγοντες της αγοράς χαμηλώνουν τον πήχυ των προβλέψεων για τον μαύρο χρυσό. Ενδεικτικά, η Bank of America Merill Lynch πιθανολογεί περαιτέρω πτώση της τιμής του μπρεντ στα 95 δολ./βαρέλι βραχυπρόθεσμα, ενώ η Paramount Options «βλέπει» το μπεντ στα 90 δολάρια και το αμερικανικό αργό (που διαπραγματευόταν χθες στα 88 δολ./βαρέλι) στα 77 δολ./βαρέλι. Η βουτιά των τιμών του πετρελαίου δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον ΟΠΕΚ και ήδη ορισμένες χώρες (όπως το Ιράν) στέλνουν μηνύματα στις αγορές για πιθανή μείωση της παραγωγής εάν διατηρηθεί η πτωτική τάση. Στον αντίποδα, η εξέλιξη είναι άκρως ευπρόσδεκτη για τις καταναλώτριες χώρες, αφού περιορίζει τις πληθωριστικές τάσεις και ενισχύει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.
Λαλέλα Χρυσανθοπούλου
 ΠΗΓΗ:imerisia.gr

21 Απρίλη 1967… η αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών


Τα σκάνδαλα της Χούντας (7 χρόνια αρπαχτή)


Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος
“ Το μεγάλο ψέμα της «τιμιότητας» των δικτατόρων  ”
Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους. Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 38 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους.

Την επιβίωση του μύθου διευκολύνει η χαώδης διαφορά του τότε με το σήμερα, όσον αφορά τη δυνατότητα δημόσιας συζήτησης για παρόμοια ζητήματα. Επί χούντας η ραδιοτηλεόραση ήταν κρατική (κι αυστηρά προπαγανδιστική), ενώ ο Τύπος περνούσε από δρακόντεια λογοκρισία. Οποιαδήποτε έρευνα ή ακόμη και νύξη για κρατικά σκάνδαλα ήταν απλά αδιανόητη. χαρακτηριστικό το κύριο άρθρο του Γιάννη Καψή στον «Ταχυδρόμο» (24.5.74), όταν η δικτατορία Ιωαννίδη δημοσιοποίησε το (παπαδοπουλικό) «σκάνδαλο των κρεάτων»: «Δεν είναι καινούρια η υπόθεση. Μήνες ολόκληρους οι φήμες οργίαζαν. Κι όμως κανείς δεν τολμούσε. Κανείς δεν είχε το θάρρος να μεταβάλη τον ψίθυρο σε καταγγελία. Κι όσο οι φήμες απλώνονταν, αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερους υπεύθυνους και μη, τόσο μεγάλωνε κι ο φόβος μήπως θίξουμε τα κακώς κείμενα. Ηταν μια ‘συνωμοσία κραυγαλέας σιωπής’, χάρη και στη δρακόντεια νομοθεσία που ρυθμίζει -και συμπιέζει- την ενάσκηση του λειτουργήματός μας». Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Τύπος ξεχείλισε βέβαια από πληροφορίες για σκάνδαλα της χουντικής επταετίας. Ομως αυτά θεωρούνταν τότε -και σωστά- απλές παρωνυχίδες μπροστά στα υπόλοιπα εγκλήματα της δικτατορίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Β.ΣΟΪΜΠΛΕ: "Θα κατάσχουμε καταθέσεις για να σωθούν οι τράπεζες"!




Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε ότι εφεξής οι καταθέτες θα διασώζουν με τα δικά τους λεφτά τις τράπεζες που είναι "υπό διάσωση" (αυτό το κρίνει το ... Βερολίνο!) τονίζοντας πως η λύση που υλοποιήθηκε στις κυπριακές τράπεζες, "θα αποτελέσει το πρότυπο για ανάλογες, μελλοντικές περιπτώσεις".

Με απλά λόγια οι καταθέσεις θα κατάσχονται για να διασώζονται οι τράπεζες...

Κάτι που από τα ελληνικά ΜΜΕ πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr, όταν όλα τα λοιπά ΜΜΕ πείθονταν με τις διαβεβαιώσεις των τροικανών ότι "Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση".

«Ο τρόπος που διασώθηκαν οι τράπεζες της Κύπρου θα αποτελέσει το μοντέλο του μέλλοντος για ανάλογες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Το μοντέλο της συμμετοχής των μετόχων, πιστωτών και μη εγγυημένων τοποθετήσεων πρέπει να είναι η συνήθης πρακτική στην περίπτωση που ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εμφανίζει προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, εγείρεται θέμα ηθικής, όταν μια τράπεζα επιδίδεται σε επικίνδυνες πρακτικές με μεγάλα κέρδη, αλλά αναθέτουμε στο δημόσιο τις ζημιές, αν υπάρξει αποτυχία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr