Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

25η Νοέμβρη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 


Με τις αντοχές της κοινωνίας να έχουν εξαντληθεί ύστερα από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και μέτρων λιτότητας και να δοκιμάζονται εκ νέου κάτω από την απειλή στην ίδια την ανθρώπινη ζωή από την πανδημία του κορωνοϊού και νέα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κοινωνική πανδημία της βίας κατά των γυναικών παραμένει αόρατη στην πραγματική της διάσταση.

Η εργασία χωρίς επαρκή προστασία και υποδομή στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και εξυπηρέτησης της κοινωνίας, η απειλή και απώλεια θέσεων εργασίας, η διακινδύνευση και η απώλεια του εργατικού εισοδήματος, η επισφάλεια στους όρους εργασίας, η χρήση τηλεργασίας χωρίς κανόνες και όρια, η σύγκρουση..

Έξι προτάσεις για την ενεργειακή πολιτική στην έκθεση Πισσαρίδη - Οι κατευθύνσεις για κλιματική αλλαγή, αγορά ενέργειας και βιομηχανία

 


Εκτενή αναφορά στα ενεργειακά θέματα της χώρας κάνει η έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη που δόθηκε στη δημοσιότητα και παρουσιάζει ένα συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Ανάμεσα στα ζητήματα που ξεχωρίζουν είναι η συμβολή της χώρας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η λειτουργία της αγοράς ενέργειας και η εξέλιξη..

Γύρισε σε κερδοφορία με 44,2 εκατ. ευρώ η Motor Oil στο γ’ τρίμηνο – Μειώνεται η λογιστική ζημία στο 9μηνο

 


Παρά το γεγονός ότι η Motor Oil είχε ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο με καθαρά κέρδη μετά από φόρους 44,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 , το συνολικό αποτέλεσμα του εννεαμήνου που προφανώς επηρεάζεται και από τις χαμηλές αποτιμήσεις αποθεμάτων στα προηγούμενα τρίμηνα, εμφανίζει ζημιές 106,3 εκατ. ευρώ σε λογιστικό επίπεδο.

Αυτό το λογιστικό αποτέλεσμα εμφανίζεται μειωμένο έναντι..