Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Ρωσία στέλνει όλο και περισσότερο πετρέλαιο στην Κίνα, σε βάρος της Ευρώπης

Από το mononews.gr
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια χάνουν όλο και περισσότερες προμήθειες ρωσικού αργού πετρελαίου, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας του κόσμου κατευθύνει όλο και περισσότερα βαρέλια μέσω αγωγών στην Κίνα.

Η Ρωσία θα στείλει περίπου 19% λιγότερο αργό πετρέλαιο στα κύρια λιμάνια της στη Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα το πρώτο πεντάμηνο του 2018, σε σύγκριση..

ΕΙΑ: Στα 10,26 εκατ. bpd εκτοξεύθηκε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

Από το worldenergynews.gr
Νέο ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ καταγράφωντας άνοδο 260.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στα 10,26 εκατομμύρια bpd το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ τη Δευτέρα 30/4/2018.

Η παραγωγή στο Τέξας σημείωσε..

REACH — κανονισμός για την καταχώριση, αξιολόγηση, αδειοδότηση και τους περιορισμούς των χημικών προϊόντων


Από το osha.europa.eu
Πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι ουσίες και σχετικά με τον τρόπο χειρισμού τους πρέπει να παρέχονται σε όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού από τους παρασκευαστές και τους προμηθευτές.

Ο κανονισμός REACH απαιτεί επίσης από τις επιχειρήσεις ή τα μεμονωμένα άτομα που χρησιμοποιούν στο πλαίσιο των βιομηχανικών ή επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων μια χημική ουσία, είτε σε καθαρή μορφή είτε σε μείγμα, να παρέχουν πληροφορίες στους παρασκευαστές και τους προμηθευτές των χημικών ουσιών ή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων (ECHA) . Οι επιχειρήσεις αυτές..

Ρωσία - Τουρκία: Έτοιμη η πρώτη υποθαλάσσια γραμμή του Turkish Stream

Από το naftemporiki.gr
Η ρωσική Gazpom ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης υποθαλάσσιας γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο οποίος καταλήγει στα τουρκικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του εν λόγω αγωγού, που θα ξεκινάει από την Τουρκία και θα καταλήγει στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018.

«Η κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος ολοκληρώθηκε..

Reuters: Σε χαμηλό έτους η παραγωγή πετρελαίου του OPEC τον Απρίλιο

Η παραγωγή πετρελαίου των κρατών μελών του OPEC υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό ενός έτους εξαιτίας της συρρίκνωσης της παραγωγής στη Βενεζουέλα και της μειωμένης προσφοράς από τις χώρες παραγωγούς της Αφρικής, σύμφωνα με έρευνα του Reuters η οποία δείχνει ότι ..

ΠΟΕ: 1 η ΜΑΗ


Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων όσων έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την
υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων , για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας ,
τη Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς .

Με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων , τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν εισέλθει
σε μια διαρκή φάση συρρίκνωσης . Η ανεργία η φτώχεια..

Η Marathon Petroleum εξαγοράζει την Andeavor έναντι 23 δισ. δολαρίων

Από το energypress.gr
Η πετρελαϊκή Marathon Petroleum ανακοίνωσε την εξαγορά της Andeavor, έναντι  άνω των 23 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τιμή στα 152 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή ανώτερη κατά 24% στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, θα έχει..

Βιοκαύσιμα: Το παρόν και το μέλλον των εταιρειών διύλισης πετρελαιοειδών (ΦΩΤΟ)

Από το alphanews.live
Εναλλακτικούς τρόπους εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή οδηγία που αφορά στην μείωση των εκπομπών ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα, εφαρμόζουν ήδη αλλά και αναζητούν οι εταιρείες διύλισης καυσίμων και παραγωγής πετρελαιοειδών που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας παράλληλα  την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης απο τα κράτη-μέλη.

Το θέμα της δαπανηρής παραγωγής βιοκαυσίμων, της πολύχρονης επιστημονικής έρευνας για την εξεύρεση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   H 1η Μάη σηµατοδοτεί τους αγώνες της εργατικής τάξης για την κατάκτηση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωµάτων σε όλο σχεδόν τον κόσµο.
   132 χρόνια µετά από την 1η Μάη του 1886, το µήνυµα και ο συµβολισµός της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Τα µέτωπα και οι προκλήσεις που αντιµετωπίζουµε είναι πολλά και συνεχή, µε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να έχει..

Γερμανικά συνδικάτα: Μη φοβάστε τα ρομπότ!

Από το newmoney.gr
Η ενδεδειγμένη απάντηση στα ρομπότ δεν είναι ο φόβος, τονίζει ο Ράινερ Χόφμαν, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB). Αυτό που χρειάζεται είναι μία οργανωμένη στρατηγική, η οποία θα στηρίζει τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μέσω διαρκούς επανεκπαίδευσης, αλλά και θα διασφαλίζει τους κοινωνικά ασθενέστερους. Για να ξεκινήσουμε από τα θετικά..

Υπογράφονται εντός του Μαϊου οι συμφωνίες της ΔΕΠΑ με Shell και ΕΝΙ για τις εταιρίες παροχής αερίου

Από το worldenergynews.gr
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο οριστικής συμφωνίας μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την εξαγορά ποσοστού 49% της δεύτερης από την πρώτη στην ΕΠΑ Αττικής. 

Παράγοντες που εμπλέκονται στην ιδιωτικοποίηση τονίζουν ότι η συμφωνία έχει κλείσει στα βασικά της σημεία και απομένουν τυπικές διατυπώσεις για την υπογραφή της, η οποία θα πρέπει να αναμένεται μέσα..

Πάνω από 10 ενδιαφερόμενοι για τα ΕΛΠΕ στις 18 Μαίου – Το τίμημα στα 1,3 δισ

Από το bankingnews.gr
Στις 18 Μαίου που έχει οριστεί η ημερομηνία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για τα ΕΛΠΕ εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πάνω από 10 διεθνείς πετρελαϊκοί όμιλοι και επενδυτικά σχήματα.

Αν και ακόμη είναι νωρίς ώστε..