Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στηρίζει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πάντα ευαίσθητος σε θέματα αρωγής προς την κοινωνία, ανακοινώνει ότι θα συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική με το συνολικό ποσό των 1.500.000 ευρώ.
Για το σκοπό αυτό, αναλαμβάνει δράσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν εξ’ ολοκλήρου από τον Όμιλο και συγκεκριμένα:

Πάνω από τα 90 δολ. βλέπουν την τιμή του πετρελαίου οι αναλυτές

Από το worldenergynews.gr
Στην εκτίμηση ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να ξεπεράσει τα 90 δολ. εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο απότομης πτώση του ιρανικού πετρελαίου, συγκλίνουν οι επενδυτές.

«Η ωρολογιακή βόμβα της Βενεζουέλας σε συνδυασμό με την επαναφορά των κυρώσεων στο Ιράν έχουν τα φόντα για να προκαλέσουν μεγάλο σοκ ..

Μύθοι και αλήθειες γύρω από την ενέργεια στις ΗΠΑ

Από το naftikachronika.gr
Η ανεξάρτητη στατιστική αρχή γύρω από την ενέργεια, Energy Information Administration (EIA) γνωστοποίησε την Δευτέρα 30 Ιουλίου, τα ευρήματά της από την έρευνα που πραγματοποίησε αναφορικά με τις δαπάνες του ενεργειακού τομέα των ΗΠΑ το 2016.

Έτσι λοιπόν οι ενεργειακές δαπάνες στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά και «άγγιξαν» το $1 τρις για το 2016, μειωμένες κατά 9% σε πραγματικούς όρους συγκριτικά με το 2015. Αν δε προσαρμόσουμε στις δαπάνες αυτές τον πληθωρισμό, τότε αυτές αποτέλεσαν τις χαμηλότερες από το 2003. Παράλληλα ιδιαίτερο..

Όλοι γράφουν για τον "καύσωνα", αλλά κανείς για το καλοκαιριάτικο χιόνι σε Ρωσία και Καναδά.


Από το greeklignite.blogspot.com
Τα μονίμως προπαγανδίζοντα την κλιματική απάτη μέσα ξεσάλωσαν τον Ιούλιο για τον "καύσωνα" και τις δασικές φωτιές στη Σουηδία και ήδη από σήμερα βλέπουμε και τον "καύσωνα της χιλιετίας", άλλη μια μπαρούφα εντυπωσιασμού του πόπολου. Για όλα πλέον φταίει η "κλιματική αλλαγή", είτε επικρατεί καύσωνας το καλοκαίρι, που υποτίθεται πως περιμένουμε καύσωνες, είτε μπόρα είτε ακόμα και χιονιάς το κατακαλόκαιρο στην Αρκτική. Η πλύση εγκεφάλου των πολιτών καλά κρατεί, ζούμε νέα..

Βραζιλία: Δημοπρασία για την πώληση πετρελαίου – Εξαγωγέας θέλει να γίνει η PPSA

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα επιδιώξει να πωλήσει 14,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αυτό το μήνα, ενώ η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται την ανάπτυξη της έρευνας για το πετρέλαιο στοχεύει να εξάγει το δικό της πετρέλαιο μέσα σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη  2/8/2018 ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η δημοπρασία του πετρελαϊκού φορτίου, έχει..

Χάρη στον ηλεκτρονικό οδηγό VeSafe, μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ασφάλεια των οχημάτων στην εργασία.

Από το osha.europa.eu
Ο ηλεκτρονικός οδηγός Vesafe είναι το ενιαίο σημείο επαφής για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους κινδύνους στην εργασία που συνδέονται με οχήματα. Τα θέματα που εξετάζονται είναι η ασφαλής οδήγηση, οι μεταφορές στον χώρο εργασίας και τα οδικά έργα ή τα έργα που εκτελούνται κοντά σε δρόμους. Ο οδηγός, καρπός της συνεργασίας του EU-OSHA και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιλαμβάνει..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η 15Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου.

Η αργία της 15ης Αυγούστου, η οποία φέτος (2018) συμπίπτει με ημέρα Tετάρτη,  από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία.

Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται ..