Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

O ΟΠΕΚ ανακοίνωσε μείωση της παραγωγή του τον Δεκέμβριο 2016 κατά 221.000 βαρέλια ημερησίως

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το worldenergynews.gr
Η συνολική παραγωγή πετρελαίου των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 κατά 221.000 βαρέλια την ημέρα σε 33,08 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/1) ο ίδιος ο Οργανισμός.

Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου μειώθηκε κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο στα 96,92 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το ίδιο διάστημα.

Το μερίδιο του ΟΠΕΚ στη συνολική παγκόσμια παραγωγή ..

Εξαγορά 6,6 δις. δολαρίων για την ExxonMobil στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Η αμερικανική ExxonMobil θα διπλασιάσει τα αποθέματα που διαχειρίζεται στη λεκάνη του Ντέλαγουερ στις ΗΠΑ μέσω της εξαγοράς ύψους 6,6 δις. δολαρίων που πραγματοποίησε από εταιρείες του ομίλου BOPCO.

Τα παραπάνω αποθέματα ανέρχονται σε 3,4 δις. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, όπως ανακοινώθηκε, ενώ η παραγωγή στις συγκεκριμένες περιοχές φτάνει τα 18.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Η ExxonMobil παράγει σήμερα περί τα 140.000 βαρέλια ανά ημέρα στη λεκάνη Πέρμιαν, όπως ανέφερε.

Τ' ακούς Μήτσο 'μ;..


Από το mandatoforos.blogspot.gr 
    Ήρθε η Αριάδνη, έφυγε, ήρθε τώρα και ο Βίκτωρ.
     Αν περάσει και κανά σύστημα χαμηλού βαρομετρικού στα γρήγορα θα το βγάλουμε Αμπέμπε Μπεκίλα.

     Όλα τα είχαμε, αυτές οι αμερικανιές μας έλειπαν.
     Δίνουμε τώρα ονόματα και στα βαρομετρικά χαμηλά.  Μάλιστα.  Ονόματα. Μη τα
μπερδέψουμε.
     Μη δούμε να κάνουν μ@λακία πέρα απ' τον ωκεανό,
     ..αμέσως να την αντιγράψουμε.
     Παλιά δίναμε ..

ΕΦΚΑ: Πώς θα κάνετε online αίτηση για συνταξιοδότηση

Από το pronews.gr
Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής συνταξιοδοτικής για αιτήσεις στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης - ΕΦΚΑ. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε. Μέσω της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον ΕΦΚΑ. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ. (Δημόσιο).

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος στον ΕΦΚΑ, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr.

Για τη διευκόλυνσή σας,..

Σ. Αραβία: Παρακολουθούμε την εφαρμογή της συμφωνίας του ΟΠΕΚ - Θετικά τα σημάδια

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Ο ΟΠΕΚ θα παρακολουθεί την πετρελαϊκή παραγωγή και τις εξαγωγές των μελών του, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ Αλ-Φαλίχ, χθες, ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία περιορισμού τους.

«Θα παρακολουθούμε τα πάντα, την παραγωγή και τις εξαγωγές. Όμως, η συμφωνία βασίζεται στην παραγωγή, οπότε αυτή είναι η βάση για τη συμμόρφωση. Οι εξαγωγές επίσης αποτελούν μια σημαντική ένδειξη για να έχει η επιτροπή μια ιδέα για το τι συμβαίνει στις διάφορες χώρες», δήλωσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης..

Αυξήσεις καθαρών μισθών έως 4% σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ!

Αποτέλεσμα εικόνας για χρημα
Από το kavalapress.gr
Αυξήσεις έως 4% στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, από αυτόν κιόλας το μήνα.

Και αυτό, γιατί με βάση απόφαση την οποία υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, προβλέπει μείωση έως 4% στις εισφορές που καταβάλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες για τον κλάδο κύριας σύνταξης από 1/1/2017 σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ. Μείωση, όμως, των εισφορών επί των ακαθαρίστων αποδοχών σημαίνει αύξηση των καθαρών αποδοχών. Την ίδια ώρα, όμως, που το Υπ. Εργασίας δίνει έμμεσα αυξήσεις στους εργαζομένους ορισμένων πρώην ΔΕΚΟ, έρχεται να επιβάλει ασφαλιστικό χαράτσι 26,9% στο εισόδημα, το οποίο κερδίζουν οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια), μειώνοντας κατά αντίστοιχο ποσοστό τις αποδοχές τους. Σήμερα, πάντως, αναμένονται λεπτομέρειες από τον τρόπο εφαρμογής του χαρατσιού αυτού, καθώς υπογράφεται η σχετική πολυαναμενόμενη υπουργική εγκύκλιος.

Πάντως, στην Υπουργική Απόφαση, η οποία καθορίζει το..

Συναγερμός στην Ελλάδα για το φυσικό αέριο

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το energy.reporter.com.cy
Ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας το γεγονός ότι το καράβι που επρόκειτο να φορτώσει την Τετάρτη LNG από το Αλγέρι για να το μεταφέρει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στη Ρεβυθούσα δεν κατάφερε τελικά να φορτώσει καθώς το λιμάνι είναι κλειστό.

Αυτό σημαίνει ότι το Σάββατο θα έχουμε εξάντληση του διαθέσιμου LNG στη Ρεβυθούσα και συνεπώς το σύστημα θα πρέπει να λειτουργήσει με τις υπόλοιπες εναλλακτικές δυνατότητες. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι ΑΠΕ και κυρίως τα αιολικά τα οποία, εάν υπάρχει αέρας, δίνουν μεγάλη ανάσα στην ηλεκτροδότηση.

Πάντως αναμένεται ..

Αύξηση 47,4% των εξαγωγών LNG της Αυστραλίας με εκτιμώμενα έσοδα 13,4 δισ. δολ. το 2016

Από το worldenergynews.gr
H EnergyQuest εκτιμά ότι το 2017 οι εξαγωγές της Αυστραλίας θα αυξηθούν κατά 33% σε σχέση με το 2016 και τα έσοδα θα διπλασιαστούν στα 27 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 47,4% σε 45 εκατομμύρια μετρικούς τόνους το 2016 σε σύγκριση με το 2015, σύμφωνα με έκθεση της Αυστραλιανή εταιρεία ενεργειακών συμβούλων EnergyQuest. 

Συγκεκριμένα..

Αρχίζει το ξήλωμα του διυλιστηρίου στη Λάρνακα

Από το energy.reporter.com.cy
Το ξήλωμα του διυλιστηρίου στη Λάρνακα ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την πόλη. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, μετά την κατακύρωση της προσφοράς σε εξιδεικευμένη ιταλική εταιρεία, έφτασε πρόσφατα στην Κύπρο ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ μέρος του εξασφαλίστηκε επιτόπου.

Πρώτο βήμα, που ξεκινά σύμφωνα με τον προγραμματισμό την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιανουαρίου, είναι η έναρξη αποξήλωσης των δεξαμενών πετρελαιοειδών και του σχετικού εξοπλισμού. Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ !!!

 


ΕΛΠΕ : Πάνω από 700 εκατ ευρώ τα EBITDA του 2016 - ιστορικό ρεκόρ παραγωγής

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Κέρδη άνω των 700 εκατ. ευρώ αναμένεται να εμφανίσει για το 2016 ο όμιλος των ΕΛΠΕ, σε συνδυασμό με ιστορικό ρεκόρ παραγωγής.

Αν και την περίοδο αυτή ο όμιλος κοστολογεί ακόμη τα αποθέματά του, προκειμένου να καταλήξει με ασφάλεια στο τελικό νούμερο κερδοφορίας, όλα συνηγορούν στο ότι τα λειτουργικά κέρδη θα κλείσουν σε επίπεδα άνω των 700 εκατ. ευρώ, παρά τα χαμηλά διεθνή περιθώρια και τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά.

Σαφέστερη εικόνα θα έχει η διοίκηση του ομίλου μέσα στο..