Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Η Τουρκία Ανακοίνωσε Νέες Έρευνες για Πετρέλαιο στην Περιοχή μας, Εμείς τι Κάνουμε;



 Στις αρχές της εβδομάδας η Τουρκία δια στόματος του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει νέο γύρο ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ενώ αναφέρθηκε και στο Καστελλόριζο απορρίπτοντας τις Ελληνικές θέσεις για ΑΟΖ στην περιοχή. Μεταξύ άλλων ο κ. Ντονμέζ φέρεται ότι δήλωσε, «H Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολλές συζητήσεις για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε συνεργασία με τη Λιβύη, σε περιοχές νότια της Κρήτης, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει-αναλόγως της περιοχής- προβλήματα στην Ελλάδα». Ακολούθως ο κ Ντονμέζ αναφέρθηκε στις σεισμικές..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ



 Χθες 27/05/21 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό κο Σκρέκα, στο πλαίσιο των επαφών μας και με θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία της αλλαγής του καθεστώτος διοίκησης των ΕΛΠΕ σε κάθε επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν από πλευράς μας οι θέσεις και τα επιχειρήματα του ΠΣΕΕΠ που βρίσκονται..

ΕΛΠΕ: Έγκριση του νέου ΔΣ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

 



Με ποσοστό 96,48% των μετόχων εγκρίθηκαν οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ, το οποίο περιορίζεται σε 11 από 13 άτομα και δεν θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των ερργαζομένων θα συμμετάσχουν στην θυγατρική της Holding, όταν ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός του Ομίλου.

Στην αξιοποίηση των ευκαιριών που ανοίγονται από την..

ΕΛΠΕ: Ποιές θα είναι οι 4 θυγατρικές κάτω από την Holding - To επενδυτικό πρόγραμμα Vision 2025

 


Τέσσερις θυγατρικές εταιρίες θα «κρεμαστούν» κάτω από την ΕΛ-ΠΕ Holding η οποία έως το τέλος του έτους αναμένεται να αποκτήσει νέο όνομα που θα αντικατοπτρίζει τη νέα «πράσινη» εταιρική ταυτότητα του ομίλου, τη στροφή του προς τις ΑΠΕ αλλά και το «πρασίνισμα» των διυλιστηρίων μέσω της παραγωγής υγρών καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε χθες στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ-ΠΕ Ανδέας Σιάμισιης, με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων..