Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σε πώληση περιουσιακών στοιχείων θα προχωρήσει η Chesapeake Energy

H Chesapeake Energy κατά πάσα πιθανότητα θα  προσχωρήσει στην πώληση περισσότερων περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια μείωσης του χρέους της δήλωσε ο CEO της εταιρείας Doug Lawler.

Η εταιρεία είδε το χρέος της να διογκώνεται, μετά την μαζική αγοράς γης που πραγματοποιήσε ο δρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Aubrey McClendon κατά τη διάρκεια της περιόδου έκρηξης των γεωτρήσεων πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Η Chesapeake, που υιοθέτησε προηγμένες μεθόδους γεώτρησης για την απελευθέρωση του φυσικού αερίου από σχιστόλιθο rock, έχει κινηθεί επιθετικά για..

Το Ισραήλ κατασκευάζει τον μεγαλύτερο ηλιακό «πύργο» του κόσμου

Από το naftemporiki.gr
Το Ισραήλ κατασκευάζει έναν τεράστιό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην έρημο, που θα διαθέτει τον υψηλότερο ηλιακό πύργο του κόσμου.

Ο ηλιακός σταθμός ισχύος 121 μεγαβάτ, με την ονομασία Ηλιακός Πύργος Ασαλίμ, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ισραήλ μέχρι σήμερα και βρίσκεται υπό κατασκευή στην έρημο Νεγκέβ. Όταν ξεκινήσει λειτουργία το 2018, ο σταθμός θα διαθέτει τον μεγαλύτερο ηλιακό πύργο του κόσμου, ύψους 250 μέτρων.

Αυτό το ηλιακό έργο αναμένεται

Κι όμως οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους

Αποτέλεσμα εικόνας για εργασια
Από το fortunegreece.com
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι Ελληνες εργάστηκαν το 2015 κατά μέσο όρο 2.042 ώρες τον χρόνο και κατατάσσονται στη τέταρτη θέση στη παγκόσμια λίστα.

Παρελθόν αποτελεί η «κλισέ» εικόνα του Έλληνα που πίνει αμέριμνος το καφέ του αδιαφορώντας για τα πάντα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες εργαζόμενοι είναι πρωταθλητές σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και στην παγκόσμια λίστα βρίσκονται στην τέταρτη θέση!

Στον αντίποδα, αμείβονται σχεδόν με τα μισά από αυτά που αμείβεται ο μέσος εργαζόμενος στις χώρες του ΟΟΣΑ, κάτι στο οποίο, βέβαια, έχει συντελέσει και η μακροχρόνια ύφεση που βιώνει ο τόπος από το 2009 μέχρι σήμερα.

Πιο αναλυτικά, όπως μαρτυρά η βάση ..

Ιαπωνία: H JERA εισήγαγε το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Το πρώτο φορτίο που μετέφερε το σκάφος Oak Spirit  έφτασε στο τερματικό LNG Joetsu Chubu Electric, στη θάλασσα της Ιαπωνίας σήμερα Παρασκευή 6/1/2017

Την εισαγωγή για πρώτη φορά, υγροποιημένου φορτίου φυσικού αερίου στην Ιαπωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε την Παρασκευή 6/1/2017 η ιαπωνική εταιρεία JERA Co στα πλαίσια των προσπαθειών για διαφοροποίηση του εφοδιασμού.

Αυτό σηματοδοτεί επίσης την πρώτη εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που παράγεται συνεχόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι τώρα η Ιαπωνία είχε εισαγάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο μόνο από την Αλάσκα.

Η JERA Co κοινοπραξία μεταξύ ..

Το Νότιο Σουδάν ανανέωσε την πετρελαϊκή συμφωνία με την Κίνα και τη Μαλαισία

Από το worldenergynews.gr
Η Κινέζικη CNPC και η PETRONAS της Μαλαισίας θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν εξόρυξη πετρελαίου για ακόμη 5 χρόνια

Το Νότιο Σουδάν υπέγραψε συμφωνία την Παρασκευή 6/1/2017  με την China National Petroleum Corporation (CNPC) και την Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) της Μαλαισίας για την ανανέωση όλων των  συμβάσεων για τις γεωτρήσεις πετρελαίου για άλλα πέντε χρόνια.
Το νεότερο κράτος του κόσμου εκτιμάται ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής με τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου.

Η ανανέωση σύμφωνα με το Anadolou καθορίζει..

Επενδύσεις σε ΑΠΕ στη Βρετανία; Ποιες ΑΠΕ; Ποιες επενδύσεις;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 2010 η Βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε για πρώτη φορά ένα Εθνικό Σχέδιο Υποδομών της χώρας, το οποίο έκτοτε επικαιροποιεί. Το Μάρτιο 2016 δημοσίευσε την επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για το διάστημα μέχρι το τέλος της θητείας του Κοινοβουλίου και μετά. Το σχέδιο του Μαρτίου περιελάμβανε λεπτομέρειες για πάνω από 425 δισεκατομμύρια στερλίνες δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, σε διάφορους τομείς της οικονομίας (ενέργεια, επικοινωνίες, αντιπλημμυρικά έργα, επιστήμη και έρευνα, μεταφορές, απόβλητα και νερό). Στις αρχές Δεκέμβρη 2016 παρουσιάστηκε η φθινοπωρινή επικαιροποίηση, που περιλαμβάνει επενδύσεις 502,4 δισεκατομμύρια στερλίνες σε πάνω από 700 έργα στην περίοδο 2016/17 έως 2020/21. Το μεγαλύτερο μερίδιο των επενδύσεων, 206,3 δισεκατομμύρια στερλίνες, προβλέπεται για 96 ενεργειακά έργα, με τη μερίδα του λέοντος να κατευθύνεται στο νέο ..

Η «φτωχότερη» Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

Από το alphafreepress.gr
Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας, αν και διανύει περίοδο φτώχειας, έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση σε ακριβότερη βενζίνη αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πολλοί ιδιοκτήτες πρατηρίων που βρίσκονται στα βόρεια τμήματα της χώρας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανταγωνισμού, καθώς δεν μπορούν να συγκριθούν με τις τιμές των καυσίμων στη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Αυτό, γιατί οι τιμές είναι φθηνότερες έως και 50% σε σχέση με τις τιμές στη χώρα μας.

Η αύξηση των φόρων ανέβασε τη μέση τιμή της αμόλυβδης το τελευταίο διάστημα, περισσότερο από 5 λεπτά ανά λίτρο, 10 λεπτά ανά λίτρο το πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο, ενώ καταγράφονται και ακραίες τιμές έως και 1,93 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης.