Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΕΠΟΝΗ ΠΟΥ “ΚΡΥΒΕΙ” Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.



  
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΚΕ-ΔΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θέλει να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής, ότι η καταβολή του δώρου θα γίνει ως εξής:
Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ θα το εισπράξουν μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα εισπράξουν δώρο και σύνταξη στις 3 Δεκεμβρίου.
Στον Ιδιωτικό Τομέα οι δικαιούχοι του δώρου είναι οι εξής:
Δικαιούχοι του δώρου είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012 (ακόμη και αυτοί που έχουν απολυθεί) και η βάση του υπολογισμού είναι οι αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου, δηλαδή όσα χρήματα έπαιρνε τότε ο εργαζόμενος.
Η πληρωμή του δώρου θα γίνει έως την 21η Δεκεμβρίου και απαγορεύεται η καταβολή του σε άλλο είδος, ενώ υπενθυμίζεται ότι εάν δεν έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012, ασκείται ποινική δίωξη στον εργοδότη μετά είτε από μήνυση του εργαζόμενου, είτε από καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Για τη Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ

Συγκρότηση επιτροπής για τις προμήθειες καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις



Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ΣΟΤΑ (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες) «εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταγγελίες του κ. Σούρλα σχετικά με τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ο αρμόδιος εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Σούρλα.
Από την πλευρά του ο κ. Σούρλας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «έστω και μετά από οκτώ χρόνια που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Τακτική και Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε μία υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις».
Παράλληλα ζήτησε την τιμωρία των υπαιτίων και την επιστροφή των δισεκατομμυρίων «που έχουν καρπωθεί χρήματα που θα αρκούσαν να καλύψουν τα ποσά των περικοπών μισθών και συντάξεων, δεδομένου ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία από τα νοθευμένα καύσιμα και την παράνομη διακίνησή τους ξεπερνά τα τρία δισ. το χρόνο».
Την προσεχή Δευτέρα ο κ. Σούρλας θα καταθέσει πλήρη στοιχεία για την υπόθεση στον εισαγγελέα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Το Πεντάγωνο εξέδωσε οδηγία για την συνεργασία του ανθρώπου με τα ρομπότ



Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κοινοποίησε μια νέα εγκύκλιο, η οποία καθορίζει τους κανόνες συνεργασίας του ανθρώπου με τα αυτόνομα και ημιαυτόνομα εξοπλιστικά συστήματα.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό όλα τα αυτόνομα ή ημιαυτόνομα συστήματα πρέπει να σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε κατά τη διάρκεια της χρήσης τους σε μάχη, ο άνθρωπος χειριστής να έχει τη δυνατότητα πάντοτε να ελέγχει τις ενέργειές τους.
Ως έλεγχος εννοείται επίσης και η δυνατότητα να ενεργοποιείται είτε να διακόπτεται η χρήση πυρός από αυτοματοποιημένα συστήματα ρομπότ. Μάλιστα όλα τα παρόμοια συστήματα πρέπει να περνούν από λεπτομερείς δοκιμές.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Οι αμερικάνικες εκλογές τέλειωσαν και το ΔΝΤ θα τραβήξει το σκοινί και ίσως την πρίζα!


Protesters clash with riot police officers during a 24-hour nationwide general strike on October 18, 2012 in Athens, Greece
Τρίζει η Ελληνική  συμφωνία,  καθώς το ΔΝΤ απειλεί  να υπαναχωρήσει.
Μέσα σε λίγες μέρες το σχέδιο της ευρωζώνης  για μείωση του χρέους στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα  καθώς οι τράπεζες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία αποφεύγουν να δεχθούν νέες απώλειες, αυξάνοντας τους φόβους ότι το πακέτο θα μπορούσε να   μην ¨ξετιλιχτεί”  πριν από μια καταληκτική ημερομηνία στα μέσα Δεκεμβρίου.
 Είναι εντελώς άγνωστο το αν η ελληνική κοινωνία  θα δεχτεί νέες περικοπές  4.5% τον επόμενο χρόνο
Το ΔΝΤ  δήλωσε νωριτερα  ότι δεν θα  συνεισφέρει  το μερίδιο του στο μηχανισμό  παρεκτός εάν η ευρωζώνη  εμφανίσει  αποτελέσματα στην μείωση του χρέους κατά 10% του ΑΕΠ ώστε αυτό να αποκτησει  βιωσιμότητα. Αν το ΔΝΤ αποσυρθεί θα αποσυρθεί και η Ολλανδία και η Φιλανδία  από το πρόγραμμα και αυτό θα συνιστούσε μεγαλο πρόβλημα  δηλώνουν αναλυτές.
Και επειδη όλα αυτά τα περί βιωσιμότητας και  εκ νέου κουρέματος του χρέους εμφανίστηκαν στην ατζέντα αμέσως μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν οι το ΔΝΤ τραβά σιγά σιγά το σκοινί  και ίσως και την πρίζα. Μάλιστα εκτιμούν πως θα δυσκολεύεται να ακολουθήσει όλο και περισσότερο απαιτώντας συμμετοχή του επίσημου τομέα.
 κι ότι στην προσπάθεια αυτή θα ενεργοποιηθούν και οι Οίκοι με εκθέσεις και γενικότερα 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

To 10% των δικαιούχων θα παίρνουν εφάπαξ το μήνα!




Ψάχνουν τρόπους για την καταβολή των οφειλομένων του εφάπαξ σε 40.228 δικαιούχους αφού τα λεφτά των Ταμείων τα έφαγαν στο "κούρεμα" και τώρα τους ξαναζητάνε λεφτά! Σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργού Γιάννη Βρούτση, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Κοκκόρη, του προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Μ. Κωνσταντίνου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων μελετήθηκε το θέμα και κατέληξαν στο να παίρνει εφάπαξ το10% (!) των δικαιούχων ανά μήνα!
Ενώ θα ενισχυθεί με υπαλλήλους το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
«Αφού διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας μας, τώρα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της απορρόφησης και της απονομής των εφάπαξ το οποίο πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε διότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Πρέπει να καταβάλουμε σε 40.228 δικαιούχους εφάπαξ 1.1 δις ευρώ και αυτό μέχρι το τέλος του 2013», είπε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Citigroup: Στο 40% η ανεργία το 2015! Eurogroup: 57% στους νέους, σήμερα!




Η χώρα μας καταρρίπτει συνεχώς όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην Ε.Ε.
Από τη μία πλευρά, η Citigroup προβλέπει πως στην Ελλάδα η ανεργία θα αυξάνεται συνεχώς για να φτάσει στο 40% το 2015, ενώ μόλις το 2017 θα κατέβει στο επίσης τραγικό 39%.
Στην έκθεσή της δεν αποκλείει ούτε το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη κατά τους επόμενους 18 μήνες.
Όσον αφορά στην ανάπτυξη, η έκθεση εκτιμά πως το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 7,2%, το 2013 θα συρρικνωθεί κατά 7,4%, το 2014 κατά 11,8% και θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι το 2015 οπότε προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 3,7%. Για τη Citi, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2016 οπότε προβλέπει ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 1,6%.
Μετά τις εκτιμήσεις, έρχονται τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν στο σήμερα.
Έτσι λοιπόν σχεδόν 6 στους δέκα νέος είναι άνεργοι. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 χρόνων και βρίσκεται στο 57%, ενώ στις γυναίκες η ανεργία ανέρχεται στο 29%.
Στην ανεργία των νέων, μας ακολουθεί από κοντά η Ισπανία με 55.9%, όπου η ανεργία των γυναικών βρίσκεται στο 25,8%
Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 23,9% από 21,2% ένα χρόνο πριν.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της ανεργίας σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκαν στην Ελλάδα (στο 25,4% τον Αύγουστο του 2012 από 18,4% ένα χρόνο πριν), στην Ισπανία (στο 26,2% από 22,7%), στην Κύπρο (12,9% από 9,2%) και την Πορτογαλία (16,3% από 13,7%).
Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στις βαλτικές χώρες και συγκεκριμένα στην Εσθονία (στο 9,6% τον Σεπτέμβριο από 11,5% ένα χρόνο πριν), στη Λιθουανία (12,4% από 14,2%) και τη Λετονία (14,2% από 15,7%).
Η Eurostat εκτιμά ότι 25,913 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο, από τους οποίους τα 18,703 εκατομμύρια ήταν στην Ευρωζώνη.
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2012, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 204.000 στην ΕΕ και κατά 173.000 στην Ευρωζώνη, όπου η ανεργία σκαρφάλωσε τον Οκτώβριο στο 11,7%. 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

OMEΡTA

  
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr/

Ενταση και επεισόδια με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη


Κύπρος: Ενταση και επεισόδια με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη


Συναγερμός σήμανε στην Κύπρο όταν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών ήρθαν σχεδόν στα χέρια με στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής. Αιτία ήταν η περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού, την οποία είχαν στήσει παράνομα στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα, οι Τούρκοι στρατιώτες.
Όλα ξεκίνησαν στις 9 το πρωί όταν δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες εξοπλισμένοι με πασσάλους και συρματόπλεγμα,.πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν εργασίες για να τοποθετήσουν την περίφραξη.
Αμέσως οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών πλησίασαν στο σημείο και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το παράνομο υποστατικό, ωστόσο τότε άναψαν τα αίματα με τους Τούρκους να στέλνουν 200 πάνοπλους στρατιώτες στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν μπροστά από την περίφραξη εμποδίζοντας τους στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών που προσπάθησαν αφαιρέσουν την περίφραξη διάτρησης. Οι υπόλοιποι στρατιώτες έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι μάλιστα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Σύμφωνα με το sigmalive.com οι Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν στα χέρια με τους ειρηνευτές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως Τούρκοι στρατιώτες είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να περιφράξουν τη γεώτρηση, κάτι που δεν είχε γίνει αποδεκτό από την Ειρηνευτική Δύναμη.
Αμέσως ξεκίνησαν διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από τη νεκρή ζώνη. Μέχρι τώρα πάντως οι διαπραγματεύσεις έχουν πέσει στο κενό.
Ηδη τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στην περιοχή, ενώ απέκλεισαν την περιοχή αποκόπτοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν σ΄ αυτό το σημείο. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η τρόικα ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας!



Η τρόικα προφανώς δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την άμυνα της χώρας, και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητάει να την καταργήσουμε αφού με έγγραφό της ζητά την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας ως κοστοβόρας!

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει δυο (2) σχέδια (draft) αναφορών του προγράμματος της τρόικας για την χώρα μας, με τίτλο:
"The Second Economic Adjustment Programme for Greece – First Review, November 2012, DRAFT"
Η μια με ημερομηνία 10/11/2012 και η δεύτερη με ημερομηνία 27/11/2012. Και οι δυο αναφορές έχουν διαρρεύσει και δημοσιευθεί..
Μάλιστα η τελευταία η προχθεσινή δημοσιεύτηκε από το ΒΗΜΑ.

Προσέξτε τώρα τι έχει συμβεί οι δυο αυτές αναφορές έχουν αρκετές διαφορές...



Δείτε τι αναφέρει η 2η αναφορά της 27/11/2012


'Εχει αφαιρεθεί η πρόταση που υπήρχε στο 1ο σχέδιο για την μείωση των δαπανών χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα {As part of the implementation of the economic adjustment programme, significant cuts were made in military spending (without affecting the defence capability)}

Έχει προστεθεί νέα παράγραφος που αναφέρει ότι στο διάστημα 2009-2016 θα μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί-συντάξεις κατά 62 και 41 % αντίστοιχα ! (Δεν έχουν το Θεό τους!)

Το απίστευτο-ασύλληπτο είναι στην τελευταία παράγραφο:
Αυτό δεν σημαίνει ότι περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών δεν μπορεί ακόμα να επιτευχθεί, αλλά απαιτεί μια αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών ( e procurement ) και την "κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας"

Είπατε τίποτα; Βουβαθήκατε; Πλήρης παράδοση της χώρας, το μόνο που μένει είναι να μας πάρουν τις γυναίκες μας, και τις κόρες μας, για το σκλαβοπάζαρο του Άντεν΅
ΠΗΓΗ: defencnet.gr

Στην Τουρκία Εντοπίστηκε το Ιρανικό Δεξαμενόπλοιο-Φάντασμα






Αναστάτωση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες στις ελληνικές αρχές το «μεταμφιεσμένο» δεξαμενόπλοιο Baical, το οποίο σε πρώτη φάση επιχείρησε να ανεφοδιαστεί στην Σύρο και εν συνεχεία, αφού εισέπραξε αρνητική απάντηση από την εταιρεία Sekavin, κατευθύνθηκε προς την Τουρκία έχοντας απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματου εντοπισμού του.
Το τάνκερ μεταφέρει 146.000 τόνους αργού πετρελαίου και φέρει την σημαία της Βενεζουέλας, καθώς πλέον η Τεχεράνη επιλέγει να μεταμφιέζει τα πλοία της ώστε να παρακάμπτει τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον και η Ε.Ε. Το πλοίο έφτασε στην Σύρο την Τρίτη, όπου και ελέγχθηκε από τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ανεφοδιαστεί από την ελληνική εταιρεία Sekavin. Σε πρώτη φάση δεν εντοπίστηκε κάτι το επιλήψιμο, αλλά εν συνεχεία διαπιστώθηκε η πραγματική του καταγωγή, με αποτέλεσμα η Sekavin να αρνηθεί να του παρέχει υπηρεσίες, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε.
Μετά την άρνηση που εισέπραξε, το Baical αναχώρησε από το νησί και απενεργοποίησε τον πομπό αυτόματου εντοπισμού που φέρουν όλα τα πλοία. Κανονικά, το πλοίο υποτίθεται ότι έχει προορισμό την Αίγυπτο και μετά από αρκετές ώρες εντοπίστηκε να πλέει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Κω.
Η όλη υπόθεση πάντως υπογραμμίζει αφενός τις απεγνωσμένες πρωτοβουλίες της Τεχεράνης ώστε να εξάγει το πετρέλαιό της και αφετέρου την ανάγκη επαγρύπνησης των ελληνικών αρχών προκειμένου να εφαρμόσουν τα μέτρα που έλαβε η Ε.Ε. 
ΠΗΓΗ:energia.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ! ALERT! UFO ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ALIEN MOONBASE Full HD 1080p ΝΕΟ ΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣ

Ιδού οι νέες ποινές της εφορίας για τους "παραβάτες"


Ιδού οι νέες ποινές της εφορίας για τους "παραβάτες"

Ηπιότερες ποινές θα επιβάλλει η εφορία στους παραβάτες για τα περισσότερα «αδικήματα» που διαπράττουν, σύμφωνα με το κείμενο του προσχεδίου για το νέο ποινολόγιο της εφορίας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν και κατατεθούν σύντομα στη Βουλή προβλέπονται τα εξής:
 1. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των πρόσθετων φόρων για υποβολή εκπρόθεσμης, ανακριβούς ή μη υποβολής δήλωσης. Ενώ με το σημερινό ποινολόγιο ο πρόσθετος φόρος κυμαίνεται από 1% έως 2,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης επί του οφειλόμενου με τη δήλωση φόρου, με το νέο ποινολόγιο ορίζεται ότι ο πρόσθετος φόρος ισούται με το εκάστοτε επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου. Να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκδοση των τρίμηνων εντόκων το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε με επιτόκιο 4,2%. Αυτό θα ήταν και το ποσοστό του πρόσθετου φόρου.
2. Στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων και στο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας δεν θεωρείται η δήλωση ανακριβής όταν η διαφορά μεταξύ της δηλωθείσας αξίας των ακινήτων και αυτής που προσδιορίστηκε με βάση τα «συγκριτικά στοιχεία» μεταβίβασης ομοειδών ακινήτων δεν υπερβαίνει το 50%. Το ποσοστό που ισχύει σήμερα είναι 20% οπότε με την παρέμβαση αυτή γλιτώνουν από πρόσθετους φόρους περισσότεροι φορολογούμενοι που απέκτησαν ή κληρονόμησαν ακίνητο εκτός του συστήματος των αντικειμενικών τιμών.
3. Τα ποσοστά του πρόσθετου φόρου δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να υπερβαίνουν το 50% για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης και το 100% για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης ή μη υποβολής δήλωσης. Επέρχεται μείωση των σχετικών ποσοστών καθώς σήμερα ισχύουν ποσοστά 60% και 120% αντίστοιχα.
4. Σε περίπτωση επίλυσης της διαφοράς με δικαστικό συμβιβασμό ή διοικητική επίλυση ο πρόσθετος φόρος περιορίζεται στο 1/3 (έκπτωση 66%) αντί για τα 3/5 (έκπτωση 40%) που προβλέπει το υφιστάμενο ποινολόγιο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιτέλους. Θα δικαιούνται όλοι επίδομα μακροχρόνια ανέργου!!


Επιτέλους. Θα δικαιούνται όλοι επίδομα μακροχρόνια ανέργου!!

Είναι γνωστό ότι πολλά από τα επιδόματα ανεργίας έχουν καταργηθεί, ενώ κάποια άλλα έχουν κουτσουρευτεί. Ωστόσο με τα νέα μέτρα έρχεται και κάτι καλό για νέους από 20 έως 45 ετών. Τι είναι αυτό; Διευρύνονται τα όρια ηλικίας από το 2014 αυτών που δικαιούνται το επίδομα μακροχρονίως ανέργου από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα.
Σύμφωνα με το νόμο του 3ου Μνημονίου,, από 1.1.2014 δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, οι Έλληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.
Στην ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας αναφέρεται ότι, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος, θα καθορισθούν με κοινή υπουργική απόφαση, υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, ενώ το ύψος της συνολικής δαπάνης για το επίδομα των μακροχρονίως ανέργων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
Το μηνιαίο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, ανέρχεται στα 200 ευρώ και καταβάλλεται για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 12 μηνών. Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 εξάλλου, καταργούνται όλες οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, όσοι έως και την 31.12.2012 λαμβάνουν ειδική επιδότηση ανεργίας, θα συνεχίσουν να επιδοτούνται με το βασικό επίδομα ανεργίας, για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά το ένα έτος.
Σε περίπτωση που η ειδική επιδότηση ανεργίας επρόκειτο, σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν έως τώρα, να λήξει πριν από την 31.12.2013, οι επιδοτούμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το κοινό επίδομα ανεργίας, αλλά μόνο μέχρι την ημερομηνία που επρόκειτο να λήξει η ειδική επιδότηση.
Οι ειδικές επιδοτήσεις ανεργίας, χορηγούνταν σε απολυμένους συγκεκριμένων προβληματικών επιχειρήσεων ή κλάδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η συνολική δαπάνη ανά επιδοτούμενο, ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των άλλων ανέργων, ενώ η διάρκεια της επιδότησης διέφερε, ανάλογα με τη ρύθμιση. Το ετήσιο κόστος για τον ΟΑΕΔ ήταν περίπου 18 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, από την 1η του νέου έτους, καταργούνται και οι διατάξεις που αφορούν στην επιδότηση λόγω ανεργίας απολυμένων μισθωτών, λόγω συγχώνευσης-μεταφοράς-συνένωσης επιχειρήσεων. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Κανείς πολιτικός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα.




Το άρθρο αυτό αφιερώνεται σε όσους, είτε από πολιτική αφέλεια είτε επειδή είναι βαλτοί, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι πρώτα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή τραγωδία της Ελλάδας με το υπάρχον Σύνταγμα και μετά, αφού απαλλαγούμε από τους υπεύθυνους πολιτικούς, τότε να...
φτιάξουμε Νέο Σύνταγμα.  
Για όλους αυτούς, ελπίζουμε η χθεσινή απόφαση της Βουλής η οποία απάλλαξε πλήρως όλους εκείνους τους πολιτικούς που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, να ήταν ένα γερό σοκ προκειμένου να συνέλθουν. 
Καμία τιμωρία κανενός πολιτικού δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει όσο το Σύνταγμα αφαιρεί τις υποθέσεις αυτές από την αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και τις αναθέτει στους ίδιους τους πολιτικούς προκειμένου να καταδικάσουν τους εαυτούς τους. Για να υπάρξει δικαστικός έλεγχος της ευθύνης όλων αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, θα πρέπει το ταχύτερο να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας. Αν αυτό δεν γίνει συνείδηση και λαϊκή απαίτηση, τότε να μην περιμένουμε ποτέ, όχι μόνο τιμωρία των μέχρι τώρα υπευθύνων, αλλά ούτε και των μελλοντικών. 
Η αλλαγή του Συντάγματος προκαλεί διακοπή του ισχύοντος  συνταγματικού δικαίου και δημιουργία νέου πρωτογενούς δικαίου, οπότε και ο νέος συντακτικός νομοθέτης δεν δεσμεύεται από τους ορισμούς του παλιού Συντάγματος. Αντιθέτως η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος, την οποία προωθεί τώρα το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν προκαλεί διακοπή δικαίου, τουναντίον διασφαλίζει τη συνέχειά του και επομένως και τον μη δικαστικό έλεγχο των υπευθύνων.
Για περισσότερα επί του θέματος αυτού δείτε και Μόνο με αλλαγή του Συντάγματος θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον τους προειδοποιούσαν




Αποκαλύψεις «φωτιά» για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου
Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον προειδοποιούσαν την τότε ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει το πρώτο Μνημόνιο, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες», την ώρα που στη Βουλή συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την προσφυγή της χώρας μας και το πρώτο μνημόνιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, περιλαμβάνονται δύο κείμενα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις σοβαρές διαφωνίες  του ΔΝΤ να μην προχωρήσει η χώρα σε μνημόνιο πριν συμφωνήσει σε γενναίο «κούρεμα» των χρεών της, όπως και για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τον ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην καταστροφική επιλογή των μνημονίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα τηλεγράφημα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Ρουμελιώτη, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που απεστάλη από την Ουάσιγκτον στις 29 Μαρτίου 2010, με το οποίο τον ενημερώνει πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της. Το τηλεγράφημα, φέρεται να κοινοποιήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Την 1η Απριλίου 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας, με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσινγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχτεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.
Επίσης, «συστήνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί στις γερμανικές αντιδράσεις. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ" !...




Νέα μέτρα ως 1 δισ. ευρώ θα επιβληθούν το 2013 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη 2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις την ίδια χρονιά. Αυτό σημειώνεται στο προσχέδιο του Μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής και προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Για την «αναπλήρωση» της απώλειας εσόδων η κυβέρνηση θα προχωρεί σε περικοπές δαπανών στη γενική κυβέρνηση σε ποσοστό 50% του ποσού που δεν εισπράχθηκε από ιδιωτικοποιήσεις με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων (για το 2013 προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ).
Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ. Στο Σχέδιο ορίζεται ότι τα νέα μέτρα θα αποφασίζονται κάθε φορά σε διαβούλευση με την τρόικα και ότι δεν θα ξεπερνούν κάθε φορά το 1 δισ. ευρώ. 
Νέα μέτρα για να κλείσει το «δημοισιονομικό κενό» του 2014 πρέπει να αποφασιστούν ως τον Μάρτιο 
-25.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα μπουν στη νέα διαθεσιμότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει σχέδια για την αποχώρηση υπαλλήλων ανά τρίμηνο ως το τέλος του 2014.
-Νέα επανεξέταση του βασικού μισθού (κατώτατων αμοιβών) στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας-καταπολέμηση» ανεργίας.
-Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.
-Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτιο του 2013. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

''Μαγειρεύεται'' η ευρωπαϊκή έκρηξη




Σύμφωνα με άρθρο στους Financial Times  αναφέρεται ότι μπορεί να ακούγεται αγενές το ερώτημα, με δεδομένη την ανέλπιστη ηρεμία που επικρατεί στις αγορές της ευρωζώνης τους δύο τελευταίους μήνες. Πράγματι, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας για 10ετή ομόλογα διολίσθησε στο 4,6% χθες, στα χαμηλότερα επίπεδα δυο ετών, ενώ της Ισπανίας έπεσε στα επίπεδα του Απριλίου.

Όμως κάτω από την επιφανειακή ηρεμία, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες. Αφορά την επιστροφή του επικίνδυνου εφησυχασμού, όπως πιστεύουν ορισμένοι κορυφαίοι ηγέτες, στους διαδρόμους εξουσίας της Ευρώπης. Η κατάσταση θυμίζει τις αρχές του έτους, όταν οι ανταλλαγές συγχαρητηρίων μετατράπηκαν γρήγορα σε πανικό, καθώς Ισπανία και Ιταλία ωθούνταν στο χείλος της διάσωσης.
Ολα σχεδόν τα κύρια ζητήματα που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λύσουν μέχρι τα τέλη του έτους –να τακτοποιήσουν την διάσωση της Ελλάδας, να βοηθήσουν την Ισπανία με ένα πρόγραμμα αγορών ομολόγων που υποστηρίζει η ΕΚΤ, να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα της «τραπεζικής ένωσης» της ευρωζώνης, να συμφωνήσουν στον νέο 7ετή προϋπολογισμό της ΕΕ- είτε τα ανέβαλαν είτε απέφυγαν τις δύσκολες αποφάσεις.
Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο συμφώνησαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι, είναι το γιατί δεν επιτεύχθηκε συμφωνία πάνω σε κανένα ζήτημα: Χωρίς την πίεση των αγορών, οι πολιτικοί ηγέτες δεν έχουν κίνητρα να δράσουν.
«Το μόνο που κάνει την ΕΕ να κινείται, είναι οι αγορές», δήλωσε ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που ασχολείται με όλα τα παραπάνω ζητήματα. «Αυτές οι αποφάσεις είναι δύσκολες και οι πολιτικοί δεν θέλουν να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις, αν δεν είναι απαραίτητο». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Παλαιστίνη έγινε κράτος! Ιστορική απόφαση του ΟΗΕ




- "Κράτος παρατηρητής" η Παλαιστίνη με απόφαση του ΟΗΕ
- 138 κράτη ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, 41 απείχαν 
- Πανηγυρισμοί στη Ραμάλα 
- Εκνευρισμός στο Ισραήλ και την Ουάσινγκτον 
- «Ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» χαρακτήρισε την απόφαση η Χίλαρι Κλίντον 
- Τι σημαίνει η αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ιστορικές στιγμές στη Ραμάλα
Έστω και υπό το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή», οι Παλαιστίνιοι έκαναν το πρώτο μικρό βήμα για να αναγνωριστούν ως κράτος. 
Την ιστορική απόφαση για την αναγνώριση της Παλαιστίνης έβαλε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, παρά την αντίθεση που είχαν εκφράσει ευθέως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Τους Παλαιστίνιους στήριξαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ελλάδα. 
Η ψηφοφορία έληξε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των Παλαιστινίων, καθώς 138 κράτη ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, ενώ υπήρχαν και 41 αποχές.

Ιστορικές στιγμές στη Ραμάλα
Πρόκειται αναμφίβολα για μια έμμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και μια τεράστια διπλωματική νίκη των Παλαιστινίων, καθώς αναβαθμίζεται το διεθνές κύρος της Παλαιστίνης και της παρέχεται πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΗΕ και στις διεθνείς συνθήκες. Με απλά λόγια, πλέον, οι Παλαιστίνιοι μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ.

Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.
«Αυτή είναι μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και είμαστε ευχαριστημένοι. Η Χαμάς θεωρεί ότι είναι μια ενιαία επιτυχία που προκαλεί χαρά στο λαός μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Αχμέντ Γιουσούφ ένας εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ζήτησε να γίνει δεκτό το παλαιστινιακό αίτημα για να «γεννηθεί» ένα παλαιστινιακό κράτος. 
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εχθρική και δηλητηριώδη», γεμάτη από «ψεύτικη προπαγάνδα» την ομιλία του παλαιστίνιου προέδρου στον ΟΗΕ. «Αυτά δεν είναι λόγια ενός ανθρώπου που θέλει την ειρήνη», είπε.
Έξαλλη για την απόφαση και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που χαρακτήρισε την απόφαση «ατυχή και αντιπαραγωγική κίνηση» που θέτει περισσότερα εμπόδια στην πορεία προς την ειρήνη. 
Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, η οποία θεωρείται ως η πιθανότερη διάδοχος της Κλίντον στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάλεσε τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, να συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. 
Έκκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών «όσο το δυνατόν πιο σύντομα και άνευ όρων», απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Ο άμεσος διάλογος είναι πράγματι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση. Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει, ως φίλος τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr