Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Η BP υποβάλλει ειδοποιήσεις για πιθανές απολύσεις εργαζομένων στην περιοχή του Σικάγου

 


Η BP Plc  ενημέρωσε αξιωματούχους στο Σικάγο και την πολιτεία του Ιλινόις για πιθανές απολύσεις που πλήττουν περισσότερους από 250 μισθωτούς υπαλλήλους στα γραφεία της εταιρείας, δήλωσε η BP σε δήλωση.

Η BP εξετάζει επίσης την οργανωτική δομή στο διυλιστήριο...

Οι παγκόσμιες δραστηριότητες συντήρησης διυλιστηρίων επιστρέφουν σταδιακά στο δρόμο

 


Τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν σοβαρά από το COVID-19, το οποίο κατέστρεψε τη ζήτηση, μείωσε τις δραστηριότητες σε πολλά διυλιστήρια και ακόμη και τους ανάγκασε να αναστείλει τις εργασίες. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, οι διυλιστές επανέρχονται στο φυσιολογικό με το φαινομενικά βελτιωμένο..

Ο ΟΠΕΚ + αναμένει έλλειμμα αγοράς πετρελαίου το επόμενο έτος

 


Η παράταση της συμφωνίας περικοπής της παραγωγής του ΟΠΕΚ + κατά τρεις έως έξι μήνες θα οδηγήσει την αγορά πετρελαίου σε έλλειμμα το επόμενο έτος, ανέφερε η TASS , επικαλούμενη έγγραφα που συνέταξε η μεικτή υπουργική επιτροπή που παρακολουθεί τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η επέκταση του καρτέλ πετρελαίου εξετάζει..

Equinor - Πετρέλαιο: Δύο χρόνια νωρίτερα θα φθάσουμε στο peak της ζήτησης

 


Στη διετία 2027-2028 τοποθετεί το peak της ζήτησης η πετρελαϊκή εταιρεία Equinor δηλαδή δύο χρόνια νωρίτερα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψή της λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Αν και δεν υπάρχει συμφωνία για το πότε θα κορυφωθεί η ζήτηση πετρελαίου, οι προσδοκίες επηρεάζουν τα σχέδια των πετρελαϊκών εταιρειών να διερευνήσουν και να αναπτύξουν..

Μανιάτης: «Περήφανος για την Ολοκλήρωση της Κατασκευής του TAP στο Ελληνικό Έδαφος»

 


«Περήφανος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού TAP στο ελληνικό έδαφος», δηλώνει με ανάρτησή του σήμερα στα social media ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης

Όπως υπενθυμίζει, ο κ. Μανιάτης, επί Υπουργίας του στο τότε ΥΠΕΚΑ, «από τον Απρίλιο 2011, ξεκινήσαμε την εθνική προσπάθεια να ..

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


 

Αγγλία: Θα απαγορεύσει τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2030

 




Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας θα ανακοινώνει πως από το 2030 θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, 10 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Το μέτρο αυτό αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια των βρετανικών αρχών να μειώσουν την..

Το ρομποτικό σκυλί Spot της Boston Dynamics βρίσκει δουλειά σε μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου της ΒΡ

 


Το ρομποτικό σκυλί, εν ονόματι Spot, της Boston Dynamics, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα μας τετράποδα δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα γέρικο σκυλί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μάθει νέα κόλπα.

Το ρομπότ των 25 κιλών, που παρουσιάστηκε το 2016, επιβιβάστηκε στην εξέδρα πετρελαίου Mad Dog της BP στον Κόλπο του Μεξικού, όπου θα μάθει νέες εργασίες, όπως..

ΟΒΕ: Αυθαίρετη επιβολής φόρων και τελών στα καύσιμα «δια πάσα νόσο»

 


Επιστολή προς το ΥΠΕΝ απέστειλε η ΟΒΕ με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία της για το τέλος που σχεδιάζεται να επιβληθεί στο πετρέλαιο κίνησης στα πλαίσια του πακέτου αποφάσεων για τον ΕΛΑΠΕ.

Αναλυτικότερα, η ΟΒΕ αναφέρει τα εξής:

Κόντρα στoυς short η Pantelakis για τα διυλιστήρια - Τιμή στόχος 16 ευρώ για την Motor Oil και 7 ευρώ για τα ΕΛΠΕ



 «Σκοτεινός ο χειμώνας» για τα διυλιστήρια, αλλά οι αχτίδες του φωτός είναι ορατές όπως εκτιμά σε έκθεση της (είναι πιο σκοτεινά πριν την αυγή) η Pantelakis χρηματιστηριακή.

H ανάλυση δίνει τιμές -στόχους 16 ευρώ για την Motor Oil, και 7 ευρώ αντίστοιχα για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Λίγες ημέρες μετά την short θέση ( 0,51% ) την οποία άνοιξε..