Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

"Παρέλυσαν" τα λιμάνια



Παρέλυσαν σήμερα τα μεγαλύτερα λιμάνια της Πορτογαλίας εξαιτίας της απεργίας των εργαζόμενων που διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα που σκοπεύει να υιοθετήσει η κυβέρνηση με στόχο την απελευθέρωση των συνθηκών εργασίας.
Η απεργία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρα επηρέασε κυρίως τα λιμάνια της Λισαβόνας, Αβέιρου, το Φιγκέιρα ντα Φος, το Σετούμπαλ και το Σίνες.
Στη Λισαβόνα πέντε φορτηγά πλοία αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς άλλα λιμάνια, ενώ τέσσερα ακόμη παραμένουν στην αναμονή, σύμφωνα με το Λιμενικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Μεταφορών.
Οι λιμενεργάτες διαμαρτύρονταν επειδή η κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και να ενθαρρύνει την εκ περιτροπής εργασία. Αυτά τα μέτρα έχουν κυρίως στόχο να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της εργασίας στα πορτογαλικά λιμάνια σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κυρίως από την Ισπανία.
Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία των Λιμενικών και Θαλάσσιων Συνδικάτων, που εκπροσωπεί 600 με 800 εργαζόμενους, η δραστηριότητα στα λιμάνια «παρέλυσε εντελώς» εξαιτίας της απεργίας.
«Αυτή η συμμετοχή αποδεικνύει την πλήρη απόρριψη του σχεδίου από τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Βίτορ Ντίας αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας στο πρακτορείο Lusa.
«Η κυβέρνηση θέλει να αφήσει άνεργους το 50% των εργαζόμενων στα λιμάνια και να βρει αντικαταστάτες τους χωρίς κανένα προσόν», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι εκπρόσωποι των γάλλων και των ισπανών λιμενεργατών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους πορτογάλους συναδέλφους τους.   
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εργασία στην Ε.Ε.



Ξεκινά ο πρώτος γύρος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υψηλού Επιπέδου για Νέους Επαγγελματίες σε Αντιπροσωπείες της Ε.Ε. (Junior Professionals in Delegations), όπως ανακοίνωσε η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε., μέσω του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το πρόγραμμα JPD αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και να έχει συνολική διάρκεια 18 μηνών, σε δύο εννεάμηνες περιόδους εκπαίδευσης. Oι 54 υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα εργασθούν σε πολιτικά τμήματα των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διαδικασία προβλέπει την αποστολή δύο αιτήσεων Ελλήνων υποψηφίων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 19η Σεπτεμβρίου 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αίτησή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου admin@rp-grece.be, ενώ όλες οι σχετικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://eeas.europa.eu/delegations/jed/index_en.htm. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δηλαδή οι Τηλεφωνήτριες θα μαθαίνουν το Ιατρικό μου Ιστορικό;


Πόσο μάλλον οι εταιρείες… Φίλος μας ρώτησε στο twitter:
Απο το Blog επικοινωνήσαμε  για το ρεπορτάζ σε μια από αυτές τις εταιρείες  μέσω των οποίων κλείνεις ραντεβού στον ΕΟΠΥ και βγήκε μια φωνή “Θέση 124 πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω…”

Τι να  πω  στην φωνή που δεν εμπίπτει στο Ιατρικό απόρρητο; Τι να της πω που δεν θα πουληθεί ως στοιχείο με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ σε Ιδιωτικές εταιρείες;
Γιατί  πρέπει να πληρώσω την τηλεφωνική κλήση περισσότερο από όσο κοστίζει μια αστική κλήση; 
ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

H Τουρκία κάνει έρευνα με το Nautilus μέσα στην Κυπριακή Υφαλοκρηπίδα



Το ωκεανογραφικό ερευνητιικό πλοίοNautilus με σημαία St Vincent Grenadinesείναι ένα πλοίο που περιέχει όλα εκείνα τα όργανα που απαιτούνται για να κάνει έρευνα για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά. Αυτή τη στιγμή είναι ακίνητο στο σημείο που βλέπετε (μέσα στο κίτρινο κύκλο) πάνω απο το θαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη προερχόμενο απο την Τουρκία.

Το Ναutilus στο σημείο αυτό, που είναι μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ κάνει έρευνα. Στα μέλη του πληρώματος του αναφέρονται πολλοί Τούρκοι επιστήμονες απο Τουρκικά Πανεπιστήμια ο Tufan Turanli, o Muhammet Duman κλπ. Για περισσότερα δέστε εδώ. Tο πλοίο όπως βλέπετε απο τη διαδρομή του προερχόταν απο τη Τουρκία.

Διερωτώμαι ποιός στην Κύπρο επέτρεψε στο συγκεκριμένο πλοίο να κάνει έρευνα στην Κυπριακή ΑΟΖ και εάν το έκανε τι όρους έβαλε.

Διερωτώμαι επίσης αν “έρευνες” όπως αυτή εδώ στην Κύπρο θα επαναληφθούν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής – φάντασμα που ανέθεσε ο κ.Σαμαράς να προετοιμάσει την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και που στην συνέχεια «εξαφανίστηκε» απο το Υπ. Εξωτερικών αναφέρονται και Κύπριοι, που έχουν εμπλακεί με «επιτυχία» στην εκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ. Το αποτέλεσμα της «επιτυχίας» το βλέπετε.

Περισσότερα για το Ωκεανογραφικό/Ερευνητικό πλοίο Nautilus



Το Nautilus είναι εξοπλισμένο με sonars για τη χαρτογράφηση του βυθού και την εύρεση πηδάκων φυσικού αερίου που αναβλύζουν απο το βυθό. Διαθέτει επίσης δύο υποβρύχια οχήματα χωρίς οδηγό για τη συλλογή δειγμάτων απο το βυθό, καθώς και εργαστήριο αναλύσεων πάνω στο πλοίο με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. Απο τις αναλύσεις στα πετρώματα του βυθού μπορεί να προκύψει αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες κάτω απο την επιφάνεια του βυθού ή άλλα ορυκτά. Απο την ισχύ των sonars, την οποία δεν γνωρίζω μπορούν να προκύψουν πλγηροφορίες και για τα πετρώματα που είναι κάτω απο το βυθό.

Η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για έρευνα, δεδεμένου ότι εκεί δεν θα μπορεί να βρεί κανείς αρχαία ή βυθισμένα καράβια και κρυφούς θησαυρούς δέν είναι τυχαία. Η περιοχή αυτή είναι πολύ πιθανόν να έχει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δ. Καζάκης. Το μεταναστευτικό και η σπέκουλα σε βάρος του λαού



Υπάρχει πρόβλημα με τα κύματα μεταναστών που στοιβάζονται στην χώρα μας; Τεράστιο.
Ποιος όμως μετέτρεψε την χώρα μας σε σκουπιδοτενεκέ ανθρώπων προκειμένου να ελέγχεται η μετακίνησή τους μέσα στην ΕΕ; Οι φίλοι, σύμμαχοι και εταίροι της ευρωζώνης και της ΕΕ. Αυτό να μην το ξεχνάμε ούτε στιγμή.
Με αντάλλαγμα το γνωστό μπαξίσι οι ίδιοι πολιτικοί που σήμερα εφαρμόζουν σχέδια τύπου «ξένιος Ζευς», υπέγραψαν το Δουβλίνο Ι και ΙΙ, προκειμένου να μετατρέψουν την χώρα σε διαμετακομιστικό κέντρο διαχείρισης μεταναστών από και προς την ΕΕ. Συγκεκριμένα κομματικά ταμεία, ισχυροί επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κυκλώματα από τα σώματα ασφαλείας επωφελήθηκαν στο έπακρο με το εμπόριο αυτό. Και συνεχίζουν να επωφελούνται.
Μιλάμε για μια βιομηχανία 4 δις ευρώ ετήσιου τζίρου, η οποία έχει την έδρα της στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί της προσφέρεται η αναγκαία πολιτική προστασία, όχι μόνο γιατί με την κάλυψη της FRONTEX και της ΕΕ τα σύνορα της χώρας κρατούνται διάτρητα στο οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπορίας, αλλά και γιατί έχουμε το πιο πρόσφορο τραπεζικό σύστημα για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.
Ας δούμε τι μας λέει η Ιντερπόλ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ



1. Η Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και η Συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ αποτελούν μια ενιαία διεθνή σύμβαση που υπογράφουν η Ελληνική Δημοκρατία, οι 16 χώρες της Ευρωζώνης και (στην τρίτη περίπτωση) και το ΔΝΤ.
2. Με την ενιαία αυτή διεθνή σύμβαση επιβάλλονται οι όροι που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα:
Παραίτηση από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομιάς και από κάθε άλλη ένσταση
Παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο
Παραβίαση θεμελιωδών αρχών της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.
3. Οι συμβάσεις αυτές έπρεπε να κυρωθούν ως διεθνείς συμβάσεις από τη Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών, δηλαδή με 180 βουλευτές.
Αυτό το επιβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο.
Όμως δεν έγινε.
Αντ' αυτού η Σύμβαση Δανειοδότησης που είναι η βασική Σύμβαση από τις τρεις, ορίζει παράνομα ότι θα εφαρμόζονται από την ημέρα υπογραφής τους χωρίς κύρωση. Το ίδιο όρισε και ένας νόμος που ψηφίστηκε λίγες μέρες μετά το ν. 3847/2010. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
4. Το ότι δεν κυρώθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων οι τρεις Συμφωνίες, που αποτελούν την ενιαία Σύμβαση δανειοδότησης, παραβιάζει και το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Συνέπεια αυτής της σοβαρής παραβίασης είναι ότι οι Συμβάσεις είναι άκυρες και μάλιστα ανυπόστατες.
5. Με βάση τις ανυπόστατες συμβάσεις ασκείται εξουσία στην Ελλάδα εκτός Συντάγματος, εκτός Διεθνούς Δικαίου και εκτός νόμου.
Η παράνομη εξουσία που ασκείται είναι:
όλες οι υποχρεώσεις εφαρμογής των Συμβάσεων που εκτελεί η Ελλάδα και
ο λεπτομερής και αυστηρός έλεγχος της «Τρόικα»
Η εξουσία αυτή είναι εκτός συνταγματικής νομιμότητας και επομένως πραξικοπηματική.
Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης θα είχε απαγορευθεί η είσοδος της Τρόικα για έλεγχο στην χώρα από τον εισαγγελέα.
6. Η επιβολή στην Ελλάδα των όρων που παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο, ιδίως του όρου παραίτησης από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας «άνευ όρων και αμετακλήτως» αποτελεί άσκηση οικονομικής και πολιτικής βίας σύμφωνα με την Σύμβαση της Βιέννης, του 1969.
Συμπέρασμα:
1. Για τις πιο αυστηρές και απάνθρωπες διεθνείς συμβάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέκαμψε η Κυβέρνηση όλους τους βασικούς θερμούς του Πολιτεύματος:
το Αντιπροσωπευτικό Σώμα του Ελληνικού Λαού
τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
το Υπουργείο Εξωτερικών
και δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό.
2. Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι πραξικόπημα.
* Την τεκμηρίωση των σκέψεων αυτών θα την βρείτε στη μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο «Οι συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ». 
ΠΗΓΗ:spitha-kap.gr

Σύντομα η Ελλάδα θα έχει … δυόμισι τράπεζες



Όταν κάποτε ο Γ. Κωστόπουλος της Alpha Bank έλεγε ότι η Ελλάδα θα έχει 2,5 τράπεζες κάποιοι τον πέρασαν για τρελό. Ήταν η εποχή όπου το πάρτι των τραπεζών δεν άφηνε πολλά περιθώρια για τέτοιες σκέψεις, όλοι ήθελαν να είναι τραπεζίτες άλλωστε.
Σήμερα, κι ενώ η κρίση σάρωσε την Ελλάδα, πλέον μπαίνουν σε πλήρη αναδιάταξη του τραπεζικού χάρτη. Τράπεζες θα κλείσουν, θα συγχωνευτούν και θα εξαγοραστούν πολύ σύντομα αλλά αυτή τη φορά εξαναγκαστικά. Πριν 2-3 χρόνια όταν όλοι φώναζαν ότι πρέπει να γίνουν οι κινήσεις ώστε να δυναμώσουν οι υπάρχουσες τράπεζες, οι εγχώριοι τραπεζίτες αγρόν ηγόραζαν. Ήθελαν, όπως είπαμε, να είναι τραπεζίτες και να έχουν μερίδιο της πίτας. Τότε ήταν όλα όμορφα κι ωραία, αλλά αν είχαν γίνει συγχωνεύσεις τραπεζών ίσως να μη φτάναμε εδώ που φτάσαμε.
Τώρα, λοιπόν με το πιστόλι στον κρόταφο, με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και την ανακεφαλαιοποίηση προ των πυλών, οι τραπεζίτες αναγκάζονται να κάνουν ότι δεν έκαναν τόσο καιρό από εγωισμό. Λάτσης, Κωστόπουλος, Σάλλας, Εθνική, ΤΤ και οι Γάλλοι της Εμπορικής και της Γενικής  αναμένεται να παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην αναδιάταξη του χάρτη με τις όποιες αλλαγές να ολοκληρώνονται, όπως λένε οι ειδικοί, εντός ενός έτους.
Όμως, τις επόμενες εβδομάδες όλοι περιμένουν σημαντικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο που θα οδηγήσουν στην περίφημη ρήση για τις 2,5 τράπεζες.
Η Εμπορική η οποία έχει βγει στο σφυρί, αναμένεται να καταλήξει στην Alpha Bank παρ’ ότι τη διεκδικεί και η Εθνική και η Eurobank.
Οι δύο που δε θα αγοράσουν την Εμπορική θα μπουν στο παιχνίδι για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το «μαγαζί γωνία» όπως λέγεται. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για «κλειδωμένη» συνένωση της Εθνικής με το ΤΤ ώστε να δημιουργηθεί ο κρατικός πυλώνας στο χώρο των τραπεζών, ισχυρός και με σοβαρή διείσδυση στα δάνεια και τις καταθέσεις των νοικοκυριών.
Θα έχουμε λοιπόν τους επόμενους μήνες τρεις πολύ ισχυρούς πόλους, την Πειραιώς με την ΑΤΕ που συνενώθηκαν σε μια μεγάλη τράπεζα, την Εθνική με το ΤΤ και την Alpha με την Εμπορική που θα είναι επίσης ένα δυναμικό σύνολο.
Όμως, μένει έτσι αδύναμη η Eurobank και όταν έχουμε να κάνουμε με τον Λάτση, τα πράγματα δεν είναι απλά. Αν δεν υπάρξει κάποια κίνηση πώλησης της τράπεζας σε κάποιον από τους ισχυρούς τότε ο Λάτσης μένει πολύ πίσω στα τραπεζικά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ισραήλ θα υποχρεωθεί να βομβαρδίσει Λίβανο και Γάζα σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν



Ο Λίβανος και η Λωρίδα της Γάζας θα αποτελέσουν σοβαρή απειλή για το Ισραήλ σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο πρώην διοικητής της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ Ντάνι Γιάτομ. Κατά τα λεγόμενά του ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι χιλιάδες πύραυλοι, τους οποίους αποθηκεύουν το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στο Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας. Γι’ αυτό και είναι απολύτως πιθανό ότι θα
χρειαστεί να καταστρέψει τμήμα του Λιβάνου και της Γάζας, ώστε να προστατεύσει τους Ισραηλινούς από πυραυλική επίθεση, κατέληξε ο Γιάτομ. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com/

Τριάντα οχτώ χρόνια από τον «Αττίλα 2»


Τριάντα οχτώ χρόνια από τον «Αττίλα 2»
Συμπληρώνονται σήμερα 38 χρόνια από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά την οποία ολοκληρώθηκε το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου με την κατάληψη της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της Καρπασίας.
Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις, καταδικάζουν το έγκλημα και ζητούν παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα για τερματισμό της ανοχής της τουρκικής αλαζονείας και συμμόρφωσή της με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και των ευρωπαϊκών αρχών. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να προτάξει το αίτημα για άμεση επιστροφή της Αμμοχώστου, με βάση ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Με αφορμή την επέτειο της κατάληψης της πόλης, ο δήμος Αμμοχώστου οργανώνει εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης στην ακριτική Δερύνεια, κατά την οποία θα τελεσθεί μνημόσυνο των αποθανόντων Αμμοχωστιανών. Οι κάτοικοι της Μόρφου οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για την κατάληψη της πόλης τους και μνημόσυνα των πεσόντων. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Μία “επαναστατική” ανεμογεννήτρια για κάθε σύγχρονη πόλη από την McCamley



“Επανάσταση” φιλοδοξεί να φέρει στον χώρο της αιολικής ενέργειας η εταιρεία McCamley, η οποία παρουσίασε ένα νέο διαφορετικό τύπο ανεμογεννήτριας που προορίζεται όμως αποκλειστικά για τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη.
Και αυτό γιατί ο τύπος MT01 McCaley Mk2 ανεμογεννήτριας σχεδιάστηκε ώστε να είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί  πάνω στις στέγες των περισσότερων σπιτιών και επιπλέον μπορεί να φέρει και έναν πύργο.
Η εν λόγω ανεμογεννήτρια είναι πολύ ελαφριά κατασκευή, απολύτως αθόρυβη και δεν προκαλεί κλυδωνισμούς.
Επίσης δεν επηρεάζεται από το αν φυσάει ή όχι, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με πλήρη άπνοια ή ακόμη και με πολύ δυνατούς ανέμους, ενώ εμφανίζεται ως “απολύτως φιλική με τα πουλιά και τις νυχτερίδες”, δηλαδή επισημαίνεται πως δεν αποτελεί απειλή για την βιοποικιλότητα μίας περιοχής.
Η πρώτη ανεμογεννήτρια της McCamley τοποθετήθηκε στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου του  Keel στην Βρετανία, ενώ οι πρώτες δοκιμές έγιναν στην Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, μία πρώτη εκδοχή αυτής της ανεμογεννήτριας, δυναμικότητας από 14 έως 24 KW, είναι δυνατό να κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Και για να ολοκληρώσει την παρουσίαση η McCamley προτείνει την εγκατάσταση και φωτοβολταϊκών πάνελ πάνω στον πύργο προκειμένου να αυξηθεί στο μέγιστο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

H Σωτηρία Ανέφικτη Αν Δεν Υπάρξει «Δίκη»



Tο να παίζει κανείς με την ψυχολογία των πολιτών, τον φόβο, τον ενδεχόμενο πανικό, την ελπίδα ή τον απελπισμό τους, το να τολμάει τέτοιον σαδισμό από καιροσκοπικό συμφέρον ή από ανεύθυνη επιπολαιότητα, είναι αδίκημα ποινικό. Tο προβλέπει ο Ποινικός Kώδικας (άρθρο 191) και το προσδιορίζει ως «διασπορά ψευδών ειδήσεων».
Tο τιμωρεί με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή.
Tο αδίκημα, με τη νομική του διατύπωση, αφορά σε όποιον «διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Αργεντινή Θα Εισάγει Σπόρους Σόγιας για να Ενισχύσει την Παραγωγή Βιοκαυσίμων



Η Αργεντινή, η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας σόγιας, πρόκειται να εισάγει προσωρινώς σπόρους του φυτού αυτού από την Παραγουάη και τη Βολιβία προκειμένου να ενεργοποιήσει πλήρως την δυνατότητα παραγωγής της βιοκαυσίμων για εξαγωγές, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γεωργίας.
«Προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρον την ικανότητα παραγωγής μας (βιοκαυσίμων), θα εισάγουμε προσωρινά σπόρους σόγιας από την Παραγουάη, ώστε να τους επεξεργαστούμε στα εργοστασιά μας και να εξάγουμε» βιοκαύσιμα, τόνισε ο υφυπουργός Άξελ Κισίλοφ στους δημοσιογράφους.
«Η δυνατότητά μας παραγωγής βιοκαυσίμων δεν είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμη φθάνοντας το 24%, αυτό είναι το πρώτιστο πρόβλημά μας», υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας πως «μεταξύ του 2007 και 2011 η δυνατότητά μας είχε εκτιναχθεί, η παραγωγή βιοκαυσίμων είχε φθάσει το 1.100%». Οι σπόροι σόγιας θα εισαχθούν «κατά κύριο λόγο από την Παραγουάη και τη Βολιβία», τόνισε ο ίδιος.
Η νοτιοαμερικανική χώρα είναι ο πρώτος στον κόσμο εξαγωγέας αλεύρου και ελαίου από σόγια και ο τρίτος σε εξαγωγή σπόρων. Η Αργεντινή είναι επίσης ένας σημαντικός εξαγωγέας βιοκαυσίμων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Οι φυλακές του Αλκατράζ μετατρέπονται σε ένα “λαμπερό" φ/β "στολίδι”



Νέα εποχή ξεκινά για τις γνωστές σε όλους μας κυρίως από τις αμερικανικές κινηματογραφικές ταινίες δράσης φυλακές του Αλκατράζ, καθώς εγκαταλείπουν τα 2.000 γαλόνια πετρελαίου που χρειάζονταν κάθε εβδομάδα για να καλύψουν τις ανάγκες σε ενέργεια της φυλακής.
Από σήμερα ένα ιδιαίτερο φωτοβολταϊκό σύστημα 307 kW “στολίζει” το νησί αυτό στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο και μάλιστα το κτήριο όπου μέχρι πρόσφατα στεγάζονταν οι πιο επικίνδυνοι κακοποιοί.
Στο ίδιο σημείο φυλάσσεται και μία “δυνατή” μπαταρία η οποία χρησιμεύει για την αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας που δεν καταναλώνεται άμεσα.
Πριν την εγκατάσταση αυτού του συστήματος οι φυλακές του Αλκατράζ που τώρα πλέον είναι ενεργειακά αυτόνομες επιβάρυναν το σύστημα με περίπου 0,76 δολ. την kWh.
Και μπορεί σε κάποιους η μονάδα αυτή να φαίνεται ασήμαντη, αλλά αρκεί κανείς να σκεφτεί πως κάθε χρόνο οι επισκέπτες των φυλακών του Αλκατράζ  ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Άννα Μπουμπενίκοβα: Πρώην Μέλος στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ



Παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η Σλοβάκα Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα εκ των τριών μελών που είχαν ορίσει τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε για συμμετοχή της σε σκάνδαλο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υποθαλάσσιες Έρευνες στα Ανοικτά της Πάφου από Αμερικανικό Ωκεανογραφικό



Έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αρχίσει εντός των ημερών στη θάλασσα της Πάφου το αμερικανικό ωκεανογραφικό σκάφος "Ναυτίλος", σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ.
Το πλήρωμα του σκάφους θα αναζητήσει βιολογικά και άλλα δεδομένα στο θαλάσσιο βουνό «Ερατοσθένης», 60 μίλια από τις ακτές της Πάφου.
Επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων θα είναι ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον «Τιτανικό» και το γερμανικό θωρηκτό «Βίσμαρκ».
Στο σκάφος, το οποίο βρίσκεται από τις αρχές Ιουλίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για εντοπισμό αρχαίων ναυαγίων και υποθαλάσσιων ηφαιστείων, επιβαίνουν βιολόγοι, γεωλόγοι και ωκεανογράφοι, καθώς και λειτουργός του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, στον οποίο θα κοινοποιούνται τα αποτελέσματα των ερευνών.
Διαθέτει επίσης δύο σύγχρονα τηλεχειριζόμενα υποβρύχια ρομπότ, τα οποία μπορούν να επιχειρούν σε βάθος μέχρι και τεσσάρων χιλιομέτρων.
Το σκάφος πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό και την ανάσυρση του αεροσκάφους της τουρκικής αεροπορίας το οποίο κατερρίφθη κοντά στις ακτές της Συρίας.
Οι έρευνές του στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

. ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ : topontiki.gr

Έκτακτη εισφορά σε όσους εισέπραξαν υψηλό εφάπαξ μελετά η κυβέρνηση...



Νέες απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων θα φέρουν τα σενάρια για «κούρεμα» του εφάπαξ που καταβάλλουν ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων. Η κυβέρνηση μελετά επίσης την επιβολή έκτακτης εισφοράς 1%-2% σε όσους εισέπραξαν εφάπαξ υψηλότερο από... τις εισφορές που είχαν καταβάλει.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τρίτης, στο στόχαστρο μπαίνουν Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ υψηλότερο από τις εισφορές τις οποίες καταβάλλουν οι δικαιούχοι τα χρόνια που εργάζονται.
Όπως αναφέρουν τα Νέα της Τρίτης, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη του υπουργείου Εργασίας, η απόκλιση μεταξύ εισφορών-εφάπαξ φτάνει και το 64% για 21 Ταμεία. Αντίθετα, σε 14 Ταμεία το εφάπαξ είναι μικρότερο από τις εισφορές που καταβάλονται.
Η πλήρης ανταποδοτικότητα του εφάπαξ με τις καταβαλλόμενες εισφορές αποτελεί εξάλλου και μνημονιακή δέσμευση.
Σύμφωνα με το «Έθνος» της Τρίτης, «μοντέλο» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων με την επιβολή έκτακτης εισφοράς στη σύνταξη από 1%-2% σε όσους έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το μέτρο θα αφορά τους σχετικά νεότερους συνταξιούχους ή θα επεκταθεί χρονικά και σε δικαιούχους παλαιότερων ετών.
Εξετάζονται επίσης και άλλα σενάρια, όπως η ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ στο Δημόσιο.
Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης των 1,2 δισ, ευρώ με το οποίο ξεκινά η καταβολή περίπου 33.000 εφάπαξ... 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Η.Π.Α.: Το «USS Porter» μετά την πρόσκρουση σε ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο

Πλάνα από το αντιτορπιλικό «USS Porter», το οποίο συγκρούστηκε το πρωί της Κυριακής με πετρελαιοφόρο, σημαίας Ιαπωνίας, κοντά στα Στενά του Χορμούζ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α..
Όπως φαίνεται και στα πλάνα από το video που ακολουθεί, το πολεμικό πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές από τη σύγκρουση, στη διάρκεια της οποίας όμως δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Δείτε το video… 

Μεγάλο το Ενδιαφέρον των Τουρκικών Ιδιωτικών Ομίλων για Αγορά Ρωσικού Αερίου



Τέσσερις τουρκικοί ιδιωτικοί όμιλοι υπέγραψαν μέχρι στιγμής συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου με τη ρωσική Gazprom, αντικαθιστώντας έτσι την κρατική Botas.
Σύμφωνα με την Χουριέτ, τέσσερις από τις 13 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτημα στην ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας για την αγορά ρωσικού αερίου κατάφεραν τελικά να υπογράψουν συμβόλαια με τον ρωσικό όμιλο.
Πρόκειται για τις Akfel, Bosphorus Gas, Kibar Holding και Bati Hatti, ενώ αναμένεται να υπογράψουν συμβόλαια και άλλες 5-6 από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Μάλιστα, η αρχή παρέτεινε την προθεσμία της 10ης Αυγούστου προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιώτες.
Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο συμβόλαιο έχει η Akfel, που συνεργάζεται με την γερμανική Enerco, για 2,5 δις κ.μ. αερίου, ενώ το συμβόλαιο της Bosphorus Gas προβλέπει 750 εκατ. κ.μ.
Συνολικά, η ποσότητα αερίου που θα αγοράσει ο ιδιωτικός τομέας στην Τουρκία προβλέπεται να φτάσει τα 10 δις κ.μ. όταν ολοκληρωθούν όλες οι συμφωνίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bosphorus Gas, Μερίν Σεν. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών εισαγωγών αερίου της χώρας σε ετήσια βάση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Στα 114 Δολάρια το Brent



Κοντά στα 114 δολάρια ανά βαρέλι, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών, έχει ανέβει πλέον η τιμή του πετρελαίου Brent, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη μείωση της προσφοράς, ενώ παράλληλα προβλέπεται μείωση της ζήτησης λόγω της οικονομικής ύφεσης.
Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό συμβόλαιο Brent ανήλθε έως τα 114,46 δολάρια τη Δευτέρα, υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Μαΐου, ενώ την Τρίτη το πρωί βρίσκεται στα 13,90 δολάρια.
Το αμερικανικό συμβόλαιο WTI ενισχύθηκε επίσης κατά 60 σεντς στα 93,47 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού έχει ενισχυθεί κατά 10% περίπου, από τον προηγούμενο μήνα, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ κατά του Ιράν. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ναι από Ισραήλ για Μεταφορά Αερίου στην Κύπρο



Το Ισραήλ απάντησε θετικά στο αίτημα της Κύπρου για παροχή φυσικού αερίου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ. Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον διευθυντή του τμήματος ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη θα μεταβεί αρχές Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ για να διαπραγματευθεί τη συμφωνία.
Το υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται ότι θα αποφασίσει την παραχώρηση εξουσιών στην ΔΕΦΑ και την Αρχή Ηλεκτρισμού για την μεταφορά του αερίου στην Κύπρο.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εντός Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ για την κατάστρωση λεπτομερών σχεδίων εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ώστε να εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Ταμείο.
Ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι ανέλαβε ήδη πρωτοβουλία για διευθέτηση της τριμερούς συνάντησης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κυπριακη ΑΟΖ αναμένεται να συσταθεί κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων και να ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, με δαπάνη που υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο Σταύρος Ψυχάρης προετοιμάζει τους αναγνώστες του "ΒΗΜΑτος" για την επιστροφή στη δραχμή



 Από τον Σταύρο Ψυχάρη
 Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας θεωρείται εθνικό κεκτημένο. Στις τελευταίες εκλογές μάλιστα η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ υπήρξε κυρίαρχο σύνθημα των νικητών.
Πώς φθάσαμε στο σημείο οι περισσότεροι Ελληνες να θεωρούν ότι η Ελλάδα......
έχει μέλλον μόνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης!
 Το ελληνοευρωπαϊκό ρομάντζο ξεκίνησε από την επιθυμία του Κωνσταντίνου Καραμανλή να θωρακίσει, καθώς έλεγε, το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.
 Πίστευε ότι σε μια Ενωμένη Ευρώπη δεν θα χωρούσαν πραξικοπήματα και δικτατορίες. Εδινε προτεραιότητα στις πολιτικές διαστάσεις της Ενωσης παρά στις οικονομικές συνέπειες.
 Για να πετύχει τον στόχο του ο Καραμανλής συχνά αναγκάστηκε να ενδώσει σε οικονομικές  απαιτήσεις που εξέφραζαν ανενδοιάστως γνωστοί πολιτικοί ηγέτες. Παράδειγμα, η αναγκαστική μοιρασιά που υποχρεώθηκε να κάνει για να ικανοποιήσει και τους Γάλλους και τους Γερμανούς που διεκδικούσαν την εγκατάσταση της έγχρωμης τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Ενώ ο Καραμανλής προχωρούσε τον δρόμο της επιλογής του, σύμπασα η αντιπολίτευση στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου και με τη βοήθεια του Χαρίλαου Φλωράκη έδινε τη δική της μάχη, πολιτική και αυτή (π.χ., «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κτλ.).
 Στους σημερινούς ψυχρούς αναλυτές δημιουργείται η εντύπωση ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα κινήθηκαν με πολιτικά κίνητρα επί θυσία οικονομικών στόχων! Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με προφανή ζημιά της χώρας. Καραμανλής και Παπανδρέου απολάμβαναν τη... «μονομαχία».
 Συνυπεύθυνη και η κοινή γνώμη, έβλεπε μόνο τις καλές πλευρές. Οι αγρότες πανηγύριζαν στα καφενεία για τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις, χωρίς να σκέφτονται το μέλλον - που τελικώς μας ήλθε τα τελευταία χρόνια!
 Τώρα στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εναπόκειται η λύση. Ασφαλώς είμαστε Ευρωπαίοι - αλλά δεν είμαστε βλάκες.
 Και επειδή στη ζωή τίποτε δεν χαρίζεται, ας πούμε κάποτε όλη την αλήθεια. Η αυλαία πέφτει. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο



Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από τον οποίο ζητά άμεση συνάντηση «προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους».
Σύμφωνα με το in.gr, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπενθυμίζουν ότι εκκρεμεί από την περασμένη χρονιά η καταβολή της δεύτερης δόσης, η οποία αναμενόταν να καταβληθεί τον Απρίλιο. «Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους» τονίζεται στην επιστολή.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητεί να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι η πρώτη δόση του 2012, που δόθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου. «Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα» επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ επιθυμεί να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας καταγγέλλει, εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Σημειώνεται ότι, με αιχμή τα οικονομικά, η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία της απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. 
ΠΗΓΗ:seleo.gr


H εφορία κάνει… εκπτώσεις



Σε επτά μηνιαίες δόσεις μπορούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ το φόρο εισοδήματος, ενώ αν καταβάλουν εφάπαξ το ποσό θα έχουν έκπτωση 1,5%.
Από σήμερα οι εφορίες θα είναι σε θέση να ενημερώνουν κάθε φορολογούμενο ξεχωριστά για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων που μπορεί να γίνουν, ενώ σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφορικών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη, από τα τέλη της εβδομάδας -την Πέμπτη πιθανότατα- όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr. 
ΠΗΓΗ:laikoyra.gr

Πρόωρες συντάξεις τέλος! - Σαρωτικές αλλαγές από το 2013



- Κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη πριν τα 65 
- Πολλά περισσότερα χρόνια για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα το 2013 και το 2014
- Στο στόχαστρο του υπουργείου εργαζόμενοι σε βαρέα-ανθυγιεινά, γυναίκες σε ΙΚΑ,ΔΕΚΟ,τράπεζες
Η αιμορραγία των ταμείων συνεχίζεται. Η μειώσεις μισθών ενέτειναν το πρόβλημα και αντί άλλης λύσης για να αποφευχθεί το άμεσο κραχ προτείνεται η αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους ακόμη έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν το 65ο έτος ηλικίας
Οι πρόωρες συντάξεις αποτελούν αγκάθι για το υπουργείο και έτσι προβλέπονται δραματικές αλλαγές στα όρια ηλικίας.
Με την αύξηση των απαιτούμενων ετών από τα 15 στα 20 έτη ασφάλισης η έξοδος σε σύνταξη θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Στόχος είναι όλοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες που σήμερα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πολύ νωρίτερα από το 65ο έτος.
Εναλλακτικά θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 60 όσοι συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης, ωστόσο έτσι μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στην 35ετία, αλλά και όσοι εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως και γυναίκες ασφαλισμένες του ΙΚΑ και τα Ταμεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος", ουσιαστικά πλήττονται όσοι άρχισαν να δουλεύουν από το 83 μέχρι το 92 και δεν προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα.
Όσοι συμπληρώνουν 15ετία και θέλουν να βγουν σε σύνταξη στα 65 θα αναγκαστούν να δουλέψουν τουλάχιστον 5 επιπλέον έτη.
Όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα είναι οι πλέον άτυχοι καθώς θα είναι αυτοί που θα ... πέσουν πάνω στα νέα μέτρα.
Δεν αναμένεται να πληγούν όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα ως το 2010, ενώ εκείνοι που θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011 ή εκείνοι που θεμελιώνουν δικαίωμα ως 31 Δεκεμβρίου του 2012 φαίνεται να αποφεύγουν τα χειρότερα, αν και ίσως έχουν κάποια αύξηση ορίου ηλικίας. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Ο νέος νόμος για την λαθρομετανάστευση στο Ισραήλ



 Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Eli Yishai που έφερε για ψήφιση τον νέο νόμο που αφορά την λαθρομετανάστευση  έκανε την παρακάτω δήλωση : "Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι ένα κοινωνικό - οικονομικό πρόβλημα, αλλά είναι ένα στρατηγικό πρόβλημα καθώς σχετίζεται με την ασφάλεια του κράτους". 
 Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ από αυτή την Κυριακή, δίνει στις ισραηλινές Αρχές την εξουσία να οδηγούν τους λαθρομετανάστες και τους αιτούντες άσυλο απευθείας στις φυλακές, χωρίς να περάσουν.....
δίκη ή να απελαθούν,  ιδιαίτερα αν συλληφθούν να διαμένουν στο Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το σκοπό αυτό, έχουν μετατραπεί στο στρατόπεδο κράτησης Saharonim σε πτέρυγες ειδικής κράτησης, και θα προετοιμαστούν και άλλες ανάλογα με τις ανάγκες.
 Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv δημοσίευσε συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών Eli Yishai, ο οποίος μετά τις αρχικές του δηλώσεις, κατέληξε λέγοντας ότι "οι περισσότεροι μουσουλμάνοι που φθάνουν εδώ ούτε καν πιστεύουν ότι η χώρα αυτή ανήκει σε μας, στους λευκούς". (“Muslims that arrive here do not even believe that this country belongs to us, to the white man”) 
ΠΗΓHnyxtobaths.blogspot.com