Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας και Αλβανίας - Συμφωνία Δένδια με Ράμα

 


Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

«Έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην ..

Διαρροή πετρελαίου στην Αρκτική



 Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε μέρος της επικράτειας της αυτόνομης περιοχής Νενέτσκι που βρίσκεται στην αρκτική περιοχή του Βόρειου Πόλου και συγκεκριμένα στην περιοχή των κοιτασμάτων Χαριαγκίνσκι, όπου το Σάββατο σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Στην περιοχή του ποταμού Κόλβα σε έναν ανενεργό αγωγό πετρελαίου προκλήθηκε αποσυμπίεση με αποτέλεσμα..

Ο Ερντογάν "ψαρεύει" φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα – Ο μύθος του υπερκοιτάσματος

 


Στις 19 Αυγούστου ο Ερντογάν προχώρησε σε μια δήλωση-γρίφο! Στις 21 Αυγούστου, σε κλίμα πανηγυρικό, προέβη σε διάγγελμα για να πει ότι το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε στην Μαύρη Θάλασσα, στα όρια της ΑΟΖ με την Βουλγαρία, ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου. Αποκάλυψε ότι βρέθηκε στο οικόπεδο Tuna-1, σε βάθος 4.525 μέτρων και περιέχει 320 bcm (δισ. κυβ. μέτρα) φυσικού αερίου.

Μάλιστα είπε πως υπάρχουν και άλλα ..

ΗΠΑ: Το deal της χρονιάς στο σχιστολιθικό - Η ConocoPhillips εξαγοράζει την Concho Resources έναντι 9,7 δισ. δολ.

 


Η ConocoPhillips τη Δευτέρα 19/10/2020 συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Concho Resources Inc για 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο τομέας της ενέργειας συνέχισε να ενοποιείται εν μέσω χαμηλότερων τιμών και ζήτησης καυσίμων.

Σύμφωνα με το Reuters η  συμφωνία είναι χαμηλού premium για όλες τις μετοχές έρχεται καθώς πολλές εταιρείες..