Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η Είσοδος του Απελευθερωτή Ελληνικού Στρατού στην Θεσσαλονίκη Σύμφωνα με την Περιγραφή του Δημοσιογράφου τον "TIMES" Κρόφορντ Πράις (27 Οκτωβρίου 1912)

Από το energia.gr
Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης οριστικοποιήθηκε μετά το πρωτόκολλο παράδοσης που συντάχθηκε στο χωριό Γέφυρα στις 26 Οκτωβρίου 1912. Το πρωτόκολλο συντάχθηκε μεταξύ του Χασάν Ταχσίν Πασά διοικητή των Οθωμανικών στρατευμάτων και των πληρεξουσίων του Διαδόχου Κωσταντίνου που ήταν ο συνταγματάρχης Σοφοκλής Δούσμανης και ο Λοχαγός Ιωάννης Μεταξάς

Το πρωτόκολλο παράδοσης προέβλεπε..

Ρωσία: Η Sibur μειώνει τις εξαγωγές LPG στην Ευρώπη για να τροφοδοτήσει την νέα μονάδα της Σιβηρίας

Από το worldenergynews.gr
Ο ρωσικός πετροχημικός κολοσσός Sibur έχει μειώσει τις εξαγωγές υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG) στην Ευρώπη κατά περισσότερο από ένα τρίτο μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, διοχετεύοντας τις ροές προς το νεοσύστατο εργοστάσιο της Σιβηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία από traders που επικαλείται το Reuters.

Το συγκρότημα του Sibur στη δυτική Σιβηρία, γνωστό ως ZapSibNefteKhim, θα είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα..

Νορβηγία: Στα 1,09 τρισ. δολάρια η αξία του ταμείου κρατικών επενδύσεων

Από το energypress.gr
Στο ποσό-ρεκόρ των 10 τρισ. νορβηγικών κορόνων (1,09 τρισ. δολάρια) αυξήθηκε η αξία του ταμείου κρατικών επενδύσεων της Νορβηγίας, λόγω της ανόδου των χρηματιστηρίων παγκοσμίως και της δυναμικής του ευρώ και του δολαρίου.

Το ταμείο έφτασε το ποσό-ρεκόρ καθώς..