Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Γιατί φαντάζει ανέφικτος ο στόχος των 2,5 δισ από αποκρατικοποιήσεις φέτος

Αποτέλεσμα εικόνας για ταιπεδ
Από το newmoney.gr
Μπορεί οι αποκρατικοποιήσεις πλέον να έχουν αποκτήσει κάποια δυναμική σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ωστόσο αυτή δεν είναι αρκετή για να επιτευχθεί ο στόχος των 2,5 δισ ευρώ που έχει τεθεί για φέτος με βάση της συμφωνία με τους δανειστές. Κάτι που παραδέχθηκε και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλας την περασμένη εβδομάδα κατεβάζοντας τον πήχη στα 2 δισ ευρώ περίπου. 

Μάλιστα ακόμα και εάν επισπευσθούν κρίσιμα πολιτικά projects, όπως για παράδειγμα η πώληση του 17% της ΔΕΗ, είναι αμφίβολο κατά πόσον θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν εντός του έτους και ακόμα περισσότερο να εισπραχθούν τα τιμήματα.

Όπως σημειώνει..

Απώλειες 33 τρισ. δολαρίων για τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων λόγω κλιματικής αλλαγής

Αποτέλεσμα εικόνας για Απώλειες 33 τρισ. δολαρίων για τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων λόγω κλιματικής αλλαγής
Από το naftemporiki.gr
Τα έσοδα της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων θα μειωθούν έως και κατά 33 τρισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 25 χρόνια, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει δραματικά τις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, σύμφωνα με ενεργειακή ανάλυση της Barclays.

«Θα υπάρξει μείωση της ζήτησης για ορυκτά καύσιμα στο μέλλον, και εξ ορισμού αυτό σημαίνει χαμηλότερες τιμές», δήλωσε ο Μαρκ Λιούις της Barclays κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Νέα Υόρκη για τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους από την κλιματική αλλαγή.

Η ζήτηση για τα ορυκτά καύσιμα θα..