Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Άκαρπος ο διαγωνισμός υδρογονανθράκων της Βουλγαρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Ο διαγωνισμός της Βουλγαρίας για έρευνες υδρογονανθράκων στο υπεράκτιο οικόπεδο Τέρες απέτυχε να προσελκύσει προσφορές, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τις αρχές, αρκετές εταιρείες αγόρασαν τα σχετικά κείμενα και δεδομένα, αλλά καμία δεν υπέβαλε προσφορά εντός της προθεσμίας. Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014 και είναι η δεύτερη φορά που διενεργείται για το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Πάντως, τον Οκτώβριο του 2016, η γαλλική Total ανακοίνωσε την ανακάλυψη πετρελαίου στο οικόπεδο 1-21 Han Asparuh, επίσης εντός της βουλγαρικής ΑΟΖ.

ΠΟΠΕΚ: Ορατά Πλέον τα Αρνητικά Αποτελέσματα της Εφαρμογής της Αύξησης του ΕΦΚ στα Καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το energia.gr
Επαληθεύονται οι προειδοποιήσεις της ΠΟΠΕΚ προς την κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε σημερινό της δελτίο Τύπου, καθώς έχουν γίνει πλέον ορατά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων επισημαίνει ότι οι υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις του Ε.Φ.Κ σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα είναι δυσανάλογες ως προς τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, και επιπλέον δεν βοηθούν στην άντληση περισσότερων εσόδων από το Δημόσιο. Αντίθετα, την ίδια στιγμή, όπως τονίζει η ΠΟΠΕΚ, καλλιεργούν το έδαφος για έξαρση του λαθρεμπορίου.

Τέλος, καταγγέλλει το γεγονός ότι 2,5 χρόνια μετά τη σύσταση της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση του σχετικού πορίσματος.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Η Γαλλία υπέβαλε στον ΟΗΕ το σχέδιό της για το κλίμα ως το 2050

Από το naftemporiki.gr
Ο Φρανσουά Ολάντ παρέδωσε στα Ηνωμένα Έθνη το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Γαλλίας για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ακολουθώντας τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Μεξικό και του Καναδά.

Η Γαλλία έγινε η πέμπτη μεγάλη οικονομία που υποβάλλει στον ΟΗΕ σχέδια να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ως τα μέσα του αιώνα.

Τα σχέδια παρουσιάζουν με λεπτομέρειες πώς η χώρα θα ανταποκριθεί στο στόχο να μειώσει κατά 40% ως το 2030 και κατά 75% έως το 2050 τις εκπομπές σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, απαιτώντας «σημαντικές αλλαγές» στην οικονομία της χώρας.
«Οι επενδυτικές ανάγκες είναι..

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας προς τους προσφυγικούς-μεταναστευτικούς πληθυσμούς που έχουν εγκλωβιστεί στην ελληνική επικράτεια, προχωρά σε μια κίνηση προσφοράς 500 θερμαντικών σωμάτων (σόμπες κηροζίνης) προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα σε κέντρα φιλοξενίας και να συμβάλλουν στην απαιτούμενη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.

Σε συμφωνία με τα Ελληνικά Πετρέλαια θα χορηγηθεί δωρεάν από τα ΕΛΠΕ η καύσιμη ύλη (κηροζίνη) των σωμάτων αυτών.

Ζητήσαμε από ..

«Βόμβα» στα θεμέλια της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ βάζουν οι τράπεζες

Αποτέλεσμα εικόνας για αδμηε
Από το newmoney.gr
«Βόμβα» στα θεμέλια της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ με βάση το νόμο Σκουρλέτη και το σχέδιο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού που προωθείται βάζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Με επιστολή τους προς τον υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο χαρακτηρίζουν τη διαδικασία αντισυνταγματική προειδοποιώντας μάλιστα για διακοπή των πιστοδοτήσεων προς τη ΔΕΗ, που αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα ρευστότητας λόγω των μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μάλιστα όπως προκύπτει εκκρεμεί αίτημα της ΔΕΗ για νέα πίστωση 200 εκατ. ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την έκτακτη ΓΣ των μετόχων της ΔΕΗ όπου το ΤΑΙΠΕΔ αιτήθηκε και πέτυχε την..

Η Gazprom θα χρηματοδοτήσει με δισ. δολάρια το 2017 την κατασκευή τριών σημαντικών αγωγών

Από το worldenergynews.gr
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Viktor Zubkov δήλωσε ότι η Gazprom θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή των αγωγών Power of Siberia, Nord Stream ΙΙ και Turkish Stream.

Η Gazprom θα διαθέσει κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων τρία μεγάλα έργα αγωγού φυσικού αερίου το 2017, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Viktor Zubkov.

Ο Zubkov δήλωσε ..

Ανώτερη των προσδοκιών αναμένεται φέτος η πετρελαϊκή παραγωγή της Νορβηγίας

Από το energypress.gr
Η πετρελαϊκή παραγωγή της Νορβηγίας πρόκειται να ξεπεράσει τις προσδοκίες μέσα στο 2017, όπως δήλωσε η αρμόδια κρατική αρχή χθες.

Η χώρα αναμένει να παράγει 1,62 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, έναντι πρόβλεψης για χαμηλότερες ποσότητες προηγουμένως. Στην περίοδο 2017-2030 εκτιμάται ότι η παραγωγή θα κυμανθεί σε επίπεδα 5% υψηλότερα του αναμενόμενου με τη βοήθεια μέτρων ενίσχυσης της αποδοτικότητας των κοιτασμάτων.

Επίσης, η αρχή αναμένει ότι αρκετά σχέδια θα λειτουργήσουν νωρίτερα του προβλεπόμενου λόγω της μείωσης του κόστους που επιτεύχθηκε.

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκού Έτους 2017/2018 για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energia.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία (αγγλόφωνα προγράμματα). Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση σε κλάδους, που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Διοίκησης και Στρατηγικής.
Οι υποτροφίες αφορούν στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (Master’s Degree). Για το ακαδημαϊκό έτος 2017 / 2018 θα χορηγηθούν επτά (7) συνολικά υποτροφίες.
Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συναδέλφους που εργάστηκαν σκληρά, παρά το δριμύ ψύχος, όλες τις προηγούμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και παράλληλα να δώσουμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια αλλά και την αυταπάρνηση που επέδειξαν παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία.

Μια ιδιαίτερη μνεία αξίζει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Όπως είναι γνωστό το Σωματείο απέστειλε στις 28/12/16 εξώδικο επιστολή όπου καλούσε την Εταιρεία να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό.

            Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12/01/17 και ώρα 15:30, όπου αναλύθηκε προς την Εταιρεία το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΣΕΕΠ και ζητήθηκαν από το Σωματείο οικονομικά στοιχεία προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα για την διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων.

            Συμφωνήθηκε..