Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Η Rystad Energy κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κάλυψη της ζήτησης πετρελαίου ως το 2050

 


Για να καλυφθεί η παγκόσμια σωρευτική ζήτηση κατά τα επόμενα 30 χρόνια, πρέπει να προστεθούν στα υφιστάμενα assets παραγωγής ανεκμετάλλευτοι πόροι 313 δισ. βαρελιών πετρελαίου

Ο κόσμος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξαντλήσει επαρκείς προμήθειες πετρελαίου για να καλύψει τις ανάγκες του έως το 2050, παρά τη χαμηλότερη μελλοντική ζήτηση λόγω της πανδημίας Covid-19 και της επιταχυνόμενης ενεργειακής..

Η πανδημία έφερε τη μεγαλύτερη μείωση του CO2 από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 


Τα περιοριστικά μέτρα και γενικότερα οι επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην οικονομική και κοινωνική ζωή είχαν ως αποτέλεσμα το 2020 τη μεγαλύτερη μείωση στις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γύρω στο 7% σε σχέση με το 2019.

Όμως, η μείωση που αναφέρει το διεθνές πρόγραμμα Global Carbon Project αναμένεται ..

Ελληνικά Πετρέλαια: Μειωμένο 14% το χρηματοοικονομικό κόστος στο εννεάμηνο

 


H πανδημία COVID-19 προκάλεσε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου, με σημαντική μείωση της παγκόσμιας ζήτησης που εκτιμάται σε -8% για το εννεάμηνο, με αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές αργού (-37% Μ.Ο. y-o-y), αλλά και στα περιθώρια διύλισης, που είναι ο βασικός παράγοντας επηρεασμού κερδοφορίας της βασικής δραστηριότητας του Ομίλου, σημειώνει η εταιρεία απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα στο Γ’ Τρίμηνο, η συνέχιση της σημαντικής..

IEA: Jet Fuel Will Continue Be A Drag On Oil Demand Recovery



 Continued low demand for jet fuel will account for 80 percent of next year’s 3.1-million-bpd gap in oil demand compared to pre-pandemic levels, the International Energy Agency (IEA) said on Tuesday.

In its closely watched monthly Oil Market Report, the agency revised down its 2021 oil demand outlook by 170,000 bpd compared to last month’s expectations, largely due..

Ο Δύσκολος Δρόμος για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τον Έλεγχο της Αύξησης της Θερμοκρασίας του Πλανήτη

 




Την εβδομάδα που πέρασε συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τη σύναψη της Συμφωνίας των Παρισίων (Paris Agreement) που στόχο έχει τη λήψη μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο, για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Η εν λόγω Συμφωνία που διαδέχεται αυτές του Κιότο και της Ντόχα και υπογράφηκε από 189 κράτη, περιλαμβάνει σχέδιο..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ