Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Περικόπτει κατά 30-40 εκατ. δολάρια τις επενδύσεις στον Πρινο η Energean - Επικεντρώνει στο Ισραήλ

Από το energypress.gr
Στην Επενδυτική και Επιχειρησιακή Ενημέρωση για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 14 Μαϊου 2019 προχώρησε σήμερα η Energean με σχετική της ανακοίνωση προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα βασικότερα σημεία της ενημέρωσης είναι τα εξής:

ΠΟΠΕΚ: Σοβαρή παράλειψη η εξαίρεση των υγρών καυσίμων από το πακέτο των μειώσεων στη φορολογία

Από το energypress.gr
Εν όψει της ψήφισης των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο,  η Π.Ο.Π.Ε.Κ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι αποτελεί σοβαρή παράλειψη η εξαίρεση των υγρών καυσίμων από το πακέτο των μειώσεων στη φορολογία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ - ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΟΛAΒΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΠΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 14 Μάη 2019 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη της ΠΟΕ με τα Σωματεία ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ και ΕΝΕΡ – ΔΕΠΑ, προκειμένου να συνεκτιμήσουμε τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα της μονιμοποίησης των εργολαβικών εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΠΑ και να καθορίσουμε από κοινού τις περαιτέρω ενέργειες μας για την οριστική λύση του θέματος.

Αποφασίστηκε να καλέσουμε..

Ξεχάστε το 24ωρο: Έρχεται η μέρα που θα διαρκεί 25 ώρες

Από το pronews.gr
Επιστημονική μελέτη έρχεται να ανατρέψει όσα ξέραμε. Κάποτε, η μέρα είχε 18,5 ώρες. Και στο μέλλον, όχι το άμεσο όμως, δεν θα έχει 24 αλλά 25 ώρες!

Η διάρκεια της μέρας στη Γη μεγαλώνει συνεχώς. Πριν 1,4 δισεκατομμύρια χρόνια το 24ωρο διαρκούσε περίπου 18,5 ώρες.

Εκτιμάται ότι σε περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια, καθώς η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς, το 24ωρο θα έχει γίνει πια 25ωρο. Γιατί αλλάζει η…

Περιπλέκει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ η «ξεχασμένη» option της ΔΕΗ για απόκτηση 30% της εταιρίας αερίου

Από το worldenergynews.gr
Ένα ακόμη πρόβλημα φαίνεται ότι έχει ανακύψει στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, καθιστώντας μάλλον δύσκολη την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου όπως επιμένουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και οι διοικήσεις της ΔΕΠΑ και του ΤΑΙΠΕΔ. 

Ο λόγος, για μια μάλλον ξεχασμένη option της ΔΕΗ για εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ σε περίπτωση ιδιωτικοποίηση της. 

Πρόκειται για ένα δικαίωμα..

Διυλιστήριο της Λευκορωσίας στρέφεται κατά Ρώσων προμηθευτών

Από το worldenergynews.gr
Το διυλιστήριο πετρελαίου Naftan στη Λευκορωσία άρχισε να εγείρει αξιώσεις κατά των ρώσων προμηθευτών λόγω πτώσης των προμηθειών πετρελαίου ποιότητας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belta που επικαλείται δηλώσεις  αξιωματούχου του διυλιστηρίου, την Τρίτη 14/5/2019.

Οι ροές μέσω..