Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

EE: Προς απαγόρευση τα πλαστικά μιας χρήσης σε θάλασσες και ακτές

Από το worldenergynews.gr
Τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα, τα βαμβακερά επιχρίσματα, τα καλαμάκια ή τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών, θα απαγορευτούν στην ΕΕ, σύμφωνα με σχέδιο που εγκρίθηκε από τους Ευρωβουλευτές κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το Κοινοβούλιο θα αρχίσει διαπραγματεύσεις..

ΕΛΠΕ: Η νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να ανατρέψει την δημόσια πρόταση

Από το newmoney.gr
Την άποψη ότι δεν μπορεί νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης να αποτρέψει την υποβολή δημόσιας πρότασης για τον ιδιώτη που θα αναλάβει τα ΕΛΠΕ, εξέφρασε σήμερα το σωματείο εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του ΠΣΕΕΠ, κ. Κωνσταντίνο Τοκατλίδη, η νομοθετική ρύθμιση την οποία φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να ξεπεραστούν..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ελευσίνας με θέμα την κατάσταση στα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής (Ναυπηγεία, Χαλυβουργική, ΕΛΠΕ). Συμμετέχουν: η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Ελευσίνας, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία εργαζομένων των τριών Μονάδων.

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ για Πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την Τετάρτη 24/10/2018.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες αναλυτών..

Στον «πάγο» η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ λόγω Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εκτιμά το Σωματείο Εργαζομένων

Από το worldenergynews.gr
Την πλήρη αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων εξέφρασαν για μια ακόμη φορά σήμερα οι εργαζόμενοι του ομίλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.  

Οι εργαζόμενοι των ΕΛ-ΠΕ θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση έχει παγώσει εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το κατά πόσο είναι..

ΑΜΟΙΒΗ ΑΡΓΙΑΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες που από το νόμο έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές, εκτός εάν έχει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Από το jobs.helpe.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Υπεύθυνο Προβλήτα για την κάλυψη θέσης εργασίας στη Διεύθυνση Διακίνησης στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑ (Loading Master) ΚΩΔ.ΘΕΣΗΣ : ΥΠΠ3

Απαραίτητα Προσόντα / Προϋποθέσεις: 

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα κατά της πώλησης των ΕΛΠΕ

Από το energyin.gr
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια κατέστησε σαφές πως δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται κατά της πλήρης ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τους εκπροσώπους του σωματείου παρευρέθησαν ο νομικός σύμβουλος, κ. Τοκατλίδης που έχει

Μπλοκάρισμα στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ακόμη και με αλλαγή θεσμικού πλαισίου

Από το insider.gr
Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην οποία φέρεται να θέλει να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δεν θα άρει τα εμπόδια που τίθενται στη διαδικασία της πώλησης του 50,1% των ΕΛΠΕ, όπως αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Σωματείου των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, Κωνσταντίνος Τοκατλίδης. Ο διαγωνισμός οδεύει προς τη δεύτερη φάση, η οποία αφορά στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών με ενδιαφερόμενους «μνηστήρες» την ολλανδική Vitol και την ελβετική Glencore.

Ωστόσο, παρά το «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα που θέλει..

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για Συνέντευξη Τύπου

Από το pseep.gr
Στις 24/10/18 το Πανελλήνιο Σωµατείο Εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη. Το παρόν έδωσαν η Πανελλήνια Οµοσπονδία Ενέργειας καθώς και όλα τα Σωµατεία του Οµίλου.

Η Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Συνδικάτων INDUSTRIAL που εκπροσωπεί 7 εκ. εργαζόµενους στη βιοµηχανία στην Ευρώπη, εξέφρασε µε επιστολή του Γεν. Γραµµατέα της, την αλληλεγγύη και τη συµπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα µας.

Τη Συνέντευξη τίµησε µε την παρουσία του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κος Ι. Παναγόπουλος ο οποίος επανέλαβε την πλήρη ..

Έτοιμοι για προσφυγή στο ΣτΕ και στο Ευρ. Δικαστήριο οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Πάγωμα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι, που αντιτίθενται στην πώληση, εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το κατά πόσο είναι υποχρεωτική για τον αγοραστή η διατύπωση πρότασης εξαγοράς προς τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας (πέραν του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση που είναι οι πωλητές στην εν εξελίξει διαδικασία).

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε διατίθεται το 50,1% των μετοχών των ΕΛΠΕ ενώ με απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο..

Επαφές του ΙΜΟ στο Λονδίνο για τα ναυτιλιακά καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα θείου

Από το euro2day.gr
Για νέο γύρο διεθνών συναντήσεων, που αφορά την εντατικοποίηση των προσπαθειών κατά της μόλυνσης των θαλασσών εν μέσω πιέσεων από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη, τα οποία ζητούν τον μετριασμό της εφαρμογής των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών που θα κοστίσουν δισεκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία και θα οδηγήσουν..

ΔΕΠΑ - Cheniere : Απομακρύνεται το spot cargo, πιο κοντά η μακροχρόνια σύμβαση

Από το energypress.gr
Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο εμπορικός πόλεμος και η εκατέρωθεν επιβολή δασμών ξαναγράφουν τις ρότες και τις ροές των εξαγωγών ενέργειας, οι οριστικές αποφάσεις για την  υπόθεση της εισαγωγής στην Ελλάδα αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, μετατίθενται για το 2019. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συζητήσεις που συνεχίζονται μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αμερικανικής Cheniere επικεντρώνονται πλέον..

Α. Κανιέτε (Κομισιόν): Καμία παράταση λειτουργίας των πετρελαϊκών σταθμών Κρήτης πέραν του Δεκεμβρίου 2019

Από το worldenergynews.gr
Δεν προτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνει την λειτουργία των πετρελαϊκών μονάδων της ΔΕΗ στην Κρήτη, εξέλιξη που - στο βαθμό που επιβεβαιωθεί - θα οδηγήσει σε ακριβές λύσεις για την διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότησης της νήσου μετά το 2020 και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διασυνδέσεις με Πελοπόννησο και Αττικής. 

Αυτό προκύπτει σαφώς από την απάντηση του αρμοδίου Επιτρόπου Αρίας Κανιέτε, στην ερώτηση που κατέθεσε..