Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Τα Αποκαλυπτικά Στοιχεία της Νέας Έκδοσης του BP Statistical Review of World Energy 2022 Εξαιρετικά Χρήσιμα για Κυβερνήσεις, Οργανισμούς και Μελετητές

 


Για μια ακόμα φορά η ετήσια (71η) έκδοση της ΒΡ, που μόλις κυκλοφόρησε, έρχεται να ταράξει τα νερά με την ξεκάθαρη απεικόνιση μέσω λεπτομερών στοιχείων που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, της κατάστασης της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας. Μπορεί οι εκθέσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, του ΙΕΑ, να περιέχουν εμβριθείς αναλύσεις και περισπούδαστα σενάρια ως προς την ζήτηση της ενέργειας..

Joint Venture ΕΛΠΕ - RWE στα Υπεράκτια Αιολικά

 


Η RWE και ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω των αντίστοιχων θυγατρικών τους RWE Renewables GmbH και ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ΑΕ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διερευνήσουν από κοινού τις ευκαιρίες ανάπτυξης και εκμετάλλευσης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Οι Όροι Συνεργασίας της κατά 50-50 κοινοπραξίας, υπογράφηκαν..

Η Ρωσία ανακοινώνει την ανακάλυψη πετρελαίου στην Αρκτική 82 εκατομμυρίων τόνων

 


Η ρωσική κρατική Rosneft επιβεβαίωσε την ανακάλυψη πετρελαίου 82 εκατομμυρίων τόνων στη θάλασσα Pechora στην Αρκτική.

Η Rosneft ανακάλυψε το πεδίο χάρη σε μια εκστρατεία γεώτρησης στην περιοχή Medynsko-Varandeysky. «Κατά τη διάρκεια των..

Γαλλία: Μπλόκο στις ροές αερίου ελέω απεργιών - Eτοιμάζουν λιγνίτες αντί σύνδεσης ΑΠΕ στο δίκτυο

 



Τα γενικά συνδικάτα CFDT και CGT δήλωσαν στο Reuters ότι η δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου της Γαλλίας δεν λαμβάνει πλέον φυσικό αέριο, πράγμα που θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα (4/7), λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο στο Gournay-sur-Aronde, που..