Από το protothema.gr
Η Ρωσία θα αυξήσει τον Ιούλιο την παραγωγή πετρελαίου κατά 200-250 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως στο πλαίσιο της απόφασης του ΟΠΕΚ+, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των χωρών της ομάδας BRICS που πραγματοποιείται στο Γιχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Πρόσφατα κατά την διάρκεια της συνάντησης..
Από το energypress.gr
«Παράπλευρες συνέπειες» στη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου από τα στρατηγικά στενά της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα Μπαμπ ελ Μαντέμπ προκαλεί η συνέχιση της επίθεσης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της εδώ και 3,5 χρόνια στην Υεμένη.
Χτες η σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία «ARAMCO» ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά τη μεταφορά πετρελαίου με δικά της δεξαμενόπλοια από τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή «για προληπτικούς λόγους», μετά την..
Από το worldenergynews.gr
Η απόφαση του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα (27/7) υπουργός ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.
Ο υπουργός ενέργειας τόνισε ότι στις 23 Ιουνίου ο ΟΠΕΚ και ορισμένες χώρες εκτός ΟΠΕΚ αποφάσισαν..
Από το energypress.gr
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση συνεισφέρει 5 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και των υποδομών, εκφράζοντας και αυτό με την σειρά του τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στους πυρόπληκτους. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω αυτής της έκτακτης χρηματοδότησης θα οριστούν σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση:
Από το energypress.gr
Ξεχωρίζει ο τομέας της Ενέργειας στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ ως πεδίο συνεργασίας με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και περαιτέρω διεύρυνσης, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση που συνέταξε η ελληνική πρεσβεία στο Τέλ Αβίβ με θέμα την Οικονομία του Ισραήλ και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών την περίοδο 2017-2018.
Μέχρι το 2000, το Ισραήλ δεν διέθετε σημαντικές εγχώριες ενεργειακές πηγές και κάλυπτε τις ενεργειακές του ανάγκες με εισαγωγές ενεργειακών προϊόντων. Η ζήτηση φυσικού αερίου στο Ισραήλ, σύμφωνα..