Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Χρήση φωτός για την μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε καύσιμο

Από το naftemporiki.gr
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ στις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν καταλύτη που βοηθά στην αντίδραση μετατροπής του διοξειδίου του άνθρακα σε μεθάνιο, ένα δομικό στοιχείο για πολλά καύσιμα.

Οι Αμερικανοί ερευνητές μετέτρεψαν το διοξείδιο του άνθρακα σε μεθάνιο, με τη βοήθεια νανοσωματιδίων ροδίου, τα οποία αξιοποιούν την ενέργεια του υπεριώδους φωτός για να καταλύσουν την αντίδραση μετατροπής.

Το ρόδιο είναι ένα από τα πιο σπάνια στοιχεία της Γης, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές διαδραματίζει βασικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, με την επιτάχυνση των αντιδράσεων σε βιομηχανικές διεργασίες όπως την παραγωγή απορρυπαντικών ή φαρμάκων. Το ρόδιο βοηθά επίσης στη διάσπαση ..

Στη χώρα της μεγάλης παλαβομάρας τώρα χρειάζονται ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ 2.000MW νέων εργοστασίων φυσικού αερίου!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Δεν χρειάζεται ασφαλώς να σας πω ποια είναι η χώρα της μεγάλης παλαβομάρας, είναι φυσικά η χώρα που παραδόθηκε έρμαιο στις ορέξεις των "οικο"φασιστών κι έχει ανατρέψει κάθε λογική στην ασφάλεια ηλεκτροδότησης. Κάτω απ' την πίεση των "οικο"φασιστών αποφάσισε ν' αντικαταστήσει τα αξιόπιστα πυρηνικά της εργοστάσια με εντελώς αναξιόπιστα αιολικά και Φ/Β και για να το πετύχει έκανε το νόμο EEG, που επιδότησε με εξωφρενικές τιμές την εγκατάσταση "ΑΠΕ". Οι αλόγιστες επιδοτήσεις αποσταθεροποίησαν πλήρως την αγορά ηλεκτρισμού και, όπως είχαμε δει πριν μια διετία, το success story της Energiewende οδήγησε την Ε.ΟΝ στην ανακοίνωση πως από 1.4.2016 θα κλείσει εσπευσμένα τις υπερσύγχρονες μονάδες φυσικού αερίου Irsching 4 (561MW) και 5 (845MW) στη Βαυαρία, κατασκευής του 2010-11, στη φωτογραφία είναι η μονάδα 5. 

Δεν πρόκειται για οποιεσδήποτε μονάδες αερίου, πρόκειται για το καμάρι της Γερμανικής ηλεκτροπαραγωγής, με πολύ υψηλούς βαθμούς απόδοσης 60,4% και 59,7% αντίστοιχα, ενώ η μονάδα 4 έχει έναν απ' τους πιο μοντέρνους και μεγάλους στροβίλους, το καμάρι της Siemens, το SGT5-8000H. Όταν το Δεκέμβριο 2007 ξεκίνησαν..

Η Μεσόγειος προσελκύει το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών

Από το naftikachronika.gr
Παρά το γεγονός ότι η Μεσόγειος Θάλασσα αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των θαλασσίων υδάτων παγκοσμίως, είναι άξιο λόγου πως τα λιμάνια της προσελκύουν το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο της Federagenti (Federazione Nationale degli Agenti Raccomandatari Marittimi e Mediatori Marittimi), Gian Enzo Duci, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της διάσκεψης «Un Mediterraneo piccolo piccolo», η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μεσόγειος αποτελεί έναν «ευαίσθητο» θαλάσσιο χώρο ο οποίος επηρεάζεται άμεσα από τις υπάρχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές έχουν οδηγήσει στην..

Ενώ οι εργασίες κοντά στο Standing Rock ξαναρχίζουν, οι αγώνες για τους αγωγούς φουντώνουν στις ΗΠΑ

Από το thepressproject.gr
Υπό τις εντολές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η μονάδα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού ενέκρινε στις 7 Φεβρουαρίου το δικαίωμα διέλευσης επιτρέποντας στην Energy Transfer Partners να κάνει διάνοιξη κάτω από τον ποταμό Μισούρι, κοντά στην απαγορευμένη περιοχή του Standing Rock της φυλής Σιού, στη Βόρεια Ντακότα. Τα έργα ξανάρχισαν και οι δικηγόροι της εταιρείας λένε ότι θα πάρει μόλις 30 μέρες για να κυλήσει το πετρέλαιο μέσα στον αγωγό Dakota Access.

της Alleen Brown για το Project Syndicate

Ενώ η φυλή Σιού του Standing Rock και άλλες γειτονικές φυλές προσπαθούν να σταματήσουν το έργο δικαστικά, άλλοι που είναι αντίθετοι με τον αγωγό ξεκίνησαν αυτό που ονομάζουν μια «τελευταία αντίσταση», κάνοντας διαμαρτυρίες και αντιδραστικές ενέργειες σε όλη την Αμερική. Στη Βόρεια Ντακότα, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να μένουν σε καταυλισμούς στην προστατευόμενη περιοχή Standing Rock των Σιού, χρησιμοποιώντας τον χώρο ως βάση για προσευχή και για άμεσες ενέργειες για να εμποδίσουν την κατασκευή. Την περασμένη εβδομάδα, οι καταυλισμοί δέχθηκαν προειδοποιήσεις εκδίωξης από τον κυβερνήτη Νταγκ Μπάργκαμ και από το Προεδρείο για της Ινδιάνικες Υποθέσεις, που απαιτούσαν να εκκενωθεί ο μεγαλύτερος καταυλισμός, το Sacred Stone, μέσα σε δέκα μέρες.

Η μάχη κατά του αγωγού της Βόρειας Ντακότα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι άμεσος..

Το μέλλον του φυσικού αερίου της Α. Μεσογείου σε διεθνές συνέδριο τον Μάρτιο στην Κύπρο

Από το energypress.gr
Τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίησή τους θα εξεταστούν στο τέταρτο Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) που θα λάβει χώρα στη Λευκωσία στις 14-15 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το EMGC είναι το κορυφαίο συνέδριο για όσους ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην περιοχή. Στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν μέρος κορυφαία στελέχη, κυβερνητικοί αξιωματούχοι καθώς και εμπειρογνώμονες της περιοχής που συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενεργειακών πολιτικών στην Ανατολική Μεσόγειο για μια εις βάθος συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στην περιοχή. 

«Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές για..