Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ο αστεροειδής-τέρας την παραμονή Χριστουγέννων και τα σενάρια "τρόμο"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο αστεροειδής
Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες διαστήματος που εκφράζουν ανοικτά φόβους για τον αστεροειδή-τέρας που θα περάσει μία ανάσα από τη Γη την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσιαίος αστεροειδής, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό, τι υπολογίσουν, καθώς μέρος της μάζας του ίσως περιβάλλεται από σκοτάδι, θα πλησιάσει τη Γη σε πολύ κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η βαρυτική έλξη του να είναι ανάλογη του μεγέθους και να «πυροδοτήσει» την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, όπως μεγάλων σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων.

Σύμφωνα πάντα με...

Δεν υπάρχει χώρος για διαμάχες στην έρευνα υδρογονανθράκων…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ ENERGY
«Σε μια τόσο μικρή αγορά όπως η ελληνική δεν υπάρχει χώρος για διαμάχες, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν είναι στην κουλτούρα μας ως Ομίλου» έλεγε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΠΕ αναφερόμενο στη σχέση της εταιρείας με τηνEnergean, την άλλη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των υδρογονανθράκων (έχει την εκμετάλλευση του Πρίνου).

Το ίδιο στέλεχος αποκάλυψε ότι ...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ... "Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα": ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αστέρας, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικό κ.λ.π - Ότι δεν κινείται πωλείται

Αποτέλεσμα εικόνας για "Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα
Πωλούνται τα "ασημικά" της Ελλάδας όπως είναι... επιπλωμένα από την αριστερή κυβέρνηση που όταν ήταν αντιπολίτευση διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

 Έτσι μετά την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport την οποία κατά τα λεγμόμενά του υπέγραψαν με... πολλά δάκρυα, έρχεται η σειρά των ιδιωτικοποιήσεων για τα λιμάνια της χώρας όπως και αποκρατικοποιήσεις για το Ελληνικό, τη ΔΕΣΦΑ και τον Αστέρα Βουλιαγμένης.   

Αυτό προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας υποστηρίζοντας ότι..

Για το "αριστερό" παραμύθι των γκέι & λεσβιών!


Επιστολή του Friedrich Engels στον Karl Marx για την ομοφυλοφιλία… 
Μάντσεστερ 22 Ιουνίου 1869

Αγαπητέ Μαυριτανέ (Dear Moor), 

Δεν ξέρω αν ο καιρός σε εσάς είναι τόσο καλός όσο εδώ, αλλά η ημέρα έχει μικρύνει τόσο που πρέπει να ανάβουμε το γκάζι από τις 4 το απόγευμα. 
Και είναι εκνευριστικό να διαβάζεις και να γράφεις όταν δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα. 
Η Τάσι [Ελέανορ Ένγκελς] είναι πολύ ευδιάθετη. 
Σήμερα το πρωί όλη η ...

Φτάνει με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, λέει η Κίνα στον ΟΠΕΚ


Η Κίνα, μεγαλύτερη καταναλωτής ενεργείας στον κόσμο, έστειλε το εξής μήνυμα προς τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC): "Φτάνει με την πτώση του πετρελαίου".

Η απόφαση της Κίνας να αναστείλει τις μειώσεις στις τιμές καυσίμων ενώ το αργό συνεχίζει την πτωτική του πορεία, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ΟΠΕΚ: οι τιμές είναι υπερβολικά χαμηλές, σύμφωνα με έκθεση του Sanford C. Bernstein & Co. Η κίνηση αυτή ωθεί τον OPEC να βάλει στόχο να μην πέσει το πετρέλαιο ξανά κάτω από τα 38 δολάρια το βαρέλι.

Όπως μεταδίδει το...

ΓΣΕΕ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ολομελεια γσεε
Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ εκτιμώντας την κατάσταση για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τη συνέχιση της άγριας πολιτικής λιτότητας και περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Η Συνομοσπονδία έχει ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση: Ο αγώνας και η αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος.

Με αυτή τη θέση θα πορευτεί η..

ΡΑΕ: Εγκρίθηκε η Αίτηση των ΕΛΠΕ - ΛΑΡΚΟ για Φωτοβολταϊκό Σταθμό 19,998 MW στην Καστοριά

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτοβολταϊκό
Εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ η αίτηση της «ΕΛΠΕ ΛΑΡΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΕΡΒΙΩΝ Α.Ε.», για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό, συνολικής ισχύος 19,998 MW, στη θέση «Ιεροπηγή», της Δημοτικής Ενότητας Καστρακίου, του Δήμου Καστοριάς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της ΡΑΕ, η μετοχική σύνθεση της εταιρείας είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. 51% και ΛΑΡΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 49%.

Η αίτηση εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ την 1η Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΛΠΕ: Με τα μάτια στραμμένα στην "επόμενη μέρα", ενδιαφέρον και για ηλεκτρισμό, υδρογόνο, αέριο κ.λπ.


Μπορεί ένας διυλιστηριακός όμιλος να υπάρξει σε μια εποχή απεξάρτησης από το πετρέλαιο; Απάντηση στο ερώτημα αυτό καλείται να δώσει η στρατηγική για το μέλλον που εκπονείται αυτήν την περίοδο από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος βλέπει, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της Συνόδου COP21, την ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο παροχής ενέργειας και να ανασχεδιάσει τα ενεργειακά προϊόντα που προσφέρει. "Πρέπει πρώτα να δούμε τι θα ζητάει ο ενεργειακός καταναλωτής του αύριο, ποιο θα είναι το προφίλ του και εμείς από την πλευρά μας να του προσφέρουμε τις λύσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του", ανέφερε ο ...