Από το worldenergynews.gr Η Ρωσία θα διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου στο επίπεδο των 300.000 βαρελιών την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς η κατάσταση με την παράταση της συμφωνίας περικοπής της παραγωγής πετρελαίου δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak, σήμερα Σάββατο. Σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε:
Από το greeklignite.blogspot.gr "Drei Professoren, Vaterland Verloren, Τρεις καθηγητές και η πατρίδα χάθηκε", είχε πει ο Καγκελάριος Μπίσμαρκ κι αυτό καλό είναι να το θυμάται κάπου-κάπου ο Τσίπρας, που έχει βάλει έναν καθηγητή Οικονομικών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, έναν καθηγητή που εκστασιάζεται από τις "επενδύσεις" σε αιολικά. Οι Πανεπιστημιακοί μπορεί να έχουν να επιδείξουν διδακτορικά και δημοσιεύσεις, συχνά ωστόσο έχουν μόνο ακαδημαϊκή καριέρα, δεν έχουν περάσει απ' την πραγματική οικονομία, κάποιοι δεν έχουν νοιώσει έως και ποτέ την αγωνία του εργολάβου, του προμηθευτή, της ταμιακής ρευστότητας κι εκστασιάζονται με πράγματα που είτε αγνοούν είτε αδυνατούν να κατανοήσουν. Κάπου εκεί έρχεται ο ρόλος των συμβούλων τους, που πρέπει να τους εξηγήσουν όσα οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν, αλλά, απ' ό,τι μαθαίνω, οι σύμβουλοι του Σταθάκη είτε είναι από αντικείμενα άσχετα με την ενέργεια είτε είναι νεαροί και άπειροι, αυτό που λέμε "παιδιά για όλες τις δουλειές". "Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά", λέει μια παροιμία, τα διδακτορικά χρειάζονται, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν ως πιστοποιητικά ικανότητας κι αποτελεσματικότητας. Κι εκτός απ' τους καθηγητές που εκστασιάζονται με τα αιολικά, υπάρχουν κι άλλοι που δεν συγκινούνται ιδιαίτερα: η γειτονική μας Βουλγαρία πρόσφατα απέκτησε κυβέρνηση συνασπισμού του Μπορίσοβ με τους Ενωμένους Πατριώτες και Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων ανέλαβε ο Neno Dimov, επικεφαλής του Institute for Right-Wing Policy, πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος την περίοδο 1997-2001 και μέλος της Ομάδας Διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Βουλγαρίας στην ΕΕ. Ο 53 ετών Dimov έχει ..
Από το tribune.gr Η παραγωγή πετρελαίου στις πηγές που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας μειώθηκε σε ποσοστό 72% το πρώτο εξάμηνο του 2017 συγκρινόμενη με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, με την ημερήσια παραγωγή να έχει περιοριστεί σε μόλις 2.233 βαρέλια. Το 2010, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στη Συρία, η χώρα παρήγαγε 385.000 βαρέλια ημερησίως. Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Watan, πηγή από το υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων είπε ότι αιτία αυτής της μείωσης ήταν το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο επιτέθηκε στις πετρελαιοπηγές Σαχάρ και Σαέρ στα τέλη του 2016, τις οποίες έθεσε και εκτός λειτουργίας. «Αυτές οι δύο πηγές είχαν ..