Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Από το gsee.gr
Ενέργεια σημαντικής πολιτικής και νομικής αξίας αποτελεί το Ψήφισμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά την Συλλογική Προσφυγή που είχε ασκήσει η ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο αρμόδιο διεθνές ελεγκτικό όργανο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Η Συλλογική Προσφυγή της ΓΣΕΕ ασκήθηκε το 2014, επικαιροποιήθηκε το 2016, ενώ λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της ζητήθηκε και παρουσιάσθηκε σε δημόσια ακρόαση ενώπιον του διεθνούς ελεγκτικού οργάνου τον Οκτώβριο του 2016.

Με την Απόφαση αυτή του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων διαπιστώνονται..

Aramco: Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα υποχωρήσουν σημαντικά λόγω έλλειψης επενδύσεων

Από το bankingnews.gr
Την εκτίμησή του ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου οδεύουν σε σημαντικό έλλειμμα λόγω της απότομης πτώσης των επενδύσεων και της έλλειψης νέων κοιτασμάτων, εξέφρασε σήμερα (10/7) ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramaco, Amin Nasser, κατά τη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Nasser δήλωσε ότι..

Απαράδεκτη η αμερικανική παρέμβαση στο Nord Stream 2, λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι της Gazprom

Από το energypress.gr
Μπορεί το κλίμα να ήταν θερμό στη συνάντηση του Αμερικανού και του Ρώσου προέδρου στο G20, αλλά στα ενεργειακά οι διμερείς σχέσεις εισέρχονται εκ των πραγμάτων σε μια περίοδο τριβής, τουλάχιστον όσον αφορά την Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι πριν από μια εβδομάδα, ο Τραμπ ανακοίνωσε το σχέδιό του για να κυριαρχήσουν οι ενεργειακές εξαγωγές των ΗΠΑ διεθνώς, με αιχμή του δόρατος το LNG. Μάλιστα, προανήγγειλε..