Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ενας «επενδυτοκτόνος» νόμος που κρατάει από το 1950

Από το protagon.gr
Περίπου 20 χώρες επιβάλλουν τη θανατική ποινή για οικονομικά εγκλήματα, όπως δωροδοκία και διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων, υπεξαίρεση ή κατάχρηση δημόσιου χρήματος, κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών. Η Ελλάδα δεν είναι μία από αυτές. Όμως είναι η χώρα με έναν από τους παλαιότερους και αυστηρότερους νόμους στην Ευρώπη για τους καταχραστές του Δημοσίου με ποινές που επισύρουν έως και ισόβια κάθειρξη. Ψηφίστηκε το 1950 και, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη για..

Ισχυρά περιθώρια της Rosneft για αύξηση παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Από το worldenergynews.gr
Την ικανότητα να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2018 ενώ στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί και το 2019, διατύπωσε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft.

Ειδικότερα, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft ήταν υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος της περικοπής ..

Έδωσα αίμα. Δικαιούμαι άδεια αιμοδοσίας;

Από το ergasiaka-gr.net
Κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος προσφέρει αίμα, δικαιούται άδεια αιμοδοσίας μίας ημέρας με αποδοχές, κατά την ημέρα της αιμοληψίας.

Αν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλά αιτήματα για άδεια αιμοδοσίας, ο εργοδότης μπορεί σε συνεννόηση με τον εργαζόμενο και ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος εργασίας, να χορηγήσει την παραπάνω άδεια εντός δέκα ημερών, από την ημέρα της αιμοληψίας.

Ο εργαζόμενος πρέπει..

H ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ, ως μέλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων συμμετέχει στη συνεδρίαση της  Επιτροπής «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή» της ΣΕΣ, μέσω της Γραμματείας Οικολογίας και Περιβάλλοντος.

Στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Γραμματείας της ΓΣΕΕ Γιάννης Γκουτζαμάνης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να παρουσιάσει..

Ανακοίνωση για Αιμοδοσίες ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Εθελοντική Αιµοδοσία είναι µια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εθελοντές Αιµοδότες µε τη συστηµατική προσφορά τους αποδεικνύουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Έτσι και το Σωµατείο µας διατηρεί, περισσότερο..

Πώς η Ρεβυθούσα βάζει το LNG σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Από το euro2day.gr
Μία νέα πύλη εισόδου εναλλακτικών ποσοτήτων φυσικού αερίου, ικανή να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις πηγές προμήθειας για την Ελλάδα, αλλά και για χώρες των Βαλκανίων, ανοίγει με την αναβάθμιση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα.

Το νησάκι απέναντι από τα Μέγαρα αναδεικνύεται σε στρατηγικής σημασίας ενεργειακή υποδομή, καθώς έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα έχουν..

Τι αλλαγές φέρνει η προσθήκη των βιοκαυσίμων στα πρατήρια βενζίνης

Από το naftemporiki.gr
Καινούργια βενζίνη από το 2019 και νέες επισημάνσεις για το είδος και τη σύνθεση των καυσίμων θα τοποθετηθούν υποχρεωτικά σε όλα τα πρατήρια καυσίμων, τις αντλίες και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων καθώς η προσθήκη βιοκαυσίμων στα ορυκτά καύσιμα δημιουργεί νέες ανάγκες ενημέρωσης των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (Ν. 4546/2018, άρθρο 29), από 1ης Ιανουαρίου 2019 καθίσταται υποχρεωτική..

Το απόρρητο τηλεγράφημα της Χίλαρι Κλίντον για Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι

Από το liberal.gr
Ανεκμετάλλευτη έχει μείνει από την ελληνική διπλωματία η αποκάλυψη ότι οι ΗΠΑ και μάλιστα σε τηλεγράφημα του 2009 που φέρει την υπογραφή της ίδιας της τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία σε δυο κρίσιμα νησιά του Αιγαίου το Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Το τηλεγράφημα αυτό, που αποκαλύφθηκε από τα WikiLeaks (και μέρος του έχει δημοσιευθεί και στο παρελθόν) παρά την πολιτική ίσων αποστάσεων που..