Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΗΠΑ: Η Magellan Midstream σχεδιάζει την επέκταση των αγωγών καυσίμων στο Τέξας

Από το worldenergynews.gr
Η Magellan Midstream Partners LP ανακοίνωσε την Παρασκευή 9/3/2018 ότι εξετάζει την επέκταση του δυτικού σκέλους του συστήματος αγωγών καυσίμων στο Τέξας.

Η τρέχουσα χωρητικότητα των 100.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) θα μπορούσε να αυξηθεί στα 140.000 bpd μετά την επέκταση.

Η επέκταση θα ενισχύσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ





Συναδέλφισσες-οι,

Την Τρίτη 06/02/2018 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις ΒΕΑ (Εστιατόριο Νέου Διοικητηρίου!!!) των συναδέλφων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Νότου, όπου έγινε ενημέρωση από τον συνάδελφο Παναγιώτη Οφθαλμίδη, μέλος του Δ.Σ ΠΣΕΕΠ και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ.

Η ενημέρωση αφορούσε..

Κυπριακή ΑΟΖ και ΗΠΑ

Από το lygeros.org
Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν και πάλι το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει την ΑΟΖ της παρόλο που προσπαθεί η Τουρκία να το αμφισβητήσει με κάθε τρόπο. Έτσι θα φανεί τώρα με ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυπριακή ΑΟΖ είναι κτήμα της Κύπρου. 

Μέσω της ExxonMobil που βρίσκεται στο θαλάσσιο οικόπεδο 10, οι ΗΠΑ θα έχουν μια έμπρακτη παρουσία στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Μάλιστα έχει ήδη ..

Τα 44 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το πετρέλαιο.... το διεθνές όνομα είναι ελληνικό

Από το bankingnews.gr
Η γεώτρηση εφευρέθηκε από τους Κινέζους, κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια της 2ης χιλιετίας Π.Χ.
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για την ιστορία του πετρελαίου προβαίνει το OilPrice.com, παρουσιάζοντας 44 πράγματα που δεν γνωρίζατε και γνωρίζαμε για το πετρέλαιο. 

1) Η πρώτη χρήση του πετρελαίου στην ιστορία ήταν..

• Υπόμνημα της ΓΣΕΕ: Το Δικαίωμα στην Απεργία • Παρατηρητήριο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Κόστος εργασίας και περιθώρια κέρδους • Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ: Μια απάντηση στον ΣΕΒ • Στη Χώρα της Αυταπάτης και της Ιδεοληψίας • Καινούργιες Πατρίδες - Έκθεση • Τ' αγριολούλουδα του Βαρλάμου - Έκθεση

Από το inegsee.gr
Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα, που είναι το δικαίωμα της απεργίας, αφορά νομοθετικούς περιορισμούς που δυσχεραίνουν στην πράξη την άσκησή του. Το πλήθος των νομοθετικών όρων και η ακριβής τήρησή τους, καθιστά πολύ δύσκολη την κήρυξη της απεργίας. 

Η ΓΣΕΕ έθεσε υπόψη του Υπουργείου Εργασίας ένα Υπόμνημα, στο οποίο προβάλλει αναλυτικά τη θέση της, σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας, και δημοσιεύεται..

Ο αγωγός ΤΑΡ σε αναζήτηση συνεργασιών: Πως θα αποφύγει τον ανταγωνισμό με τον EastMed

Από το hellasjournal.com
Ο αγωγός ΤΑΡ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου προμήθειας Αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Εντάσσεται στο σχεδιασμό του Southern Gas Corridor (SGC), ενός γιγαντιαίου ενεργειακού αγωγού μήκους 2.175 μιλίων που αφορά τον South Caucasus Pipeline (καλύπτει τη διαδρομή από το Αζερμπαϊτζάν προς τη Γεωργία), συνεχίζει με τον Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στο έδαφος της Τουρκίας και στη συνέχεια μέσω του ΤΑΡ στην Ελλάδα, το αέριο θα κατευθύνεται στην Ευρώπη.

Ο αγωγός αναμένεται..

ΗΠΑ: Μονάδα της Riverstone προχωρεί στην πώληση του διυλιστηρίου της Ουάσινγκτον

Από το worldenergynews.gr
Η TrailStone Group, επιχείρηση  βασικών προϊόντων που υποστηρίζεται από την Riverstone Holdings LLC, ανέθεσε στην Tudor Pickering & Holt να πουλήσει ή να βρει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για το διυλιστήριο της Tacoma της Ουάσιγκτον.

Το διυλιστήριο, γνωστό και ως U.S. Oil, χρειάζεται κεφάλαια για την υλοποίηση πρόσθετων έργων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για την επέκταση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανέφεραν πηγές του Reuters.

«Ελπίζουμε να εντοπίσουμε..

«O ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην εμβάθυνση της οικονομικής δημοκρατίας» Γιάννης Παναγόπουλος – Πρόεδρος ΓΣΕΕ Ομιλία στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

Από το gsee.gr
Η ανάλυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων στην εμβάθυνση της οικονομικής δημοκρατίας έχει, κατά την άποψή μου, τρεις αλληλεξαρτώμενες διαστάσεις: Η πρώτη διάσταση αφορά τον σημερινό ρόλο των κοινωνικών εταίρων που προσδιορίζεται από τα πεδία του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου. Τα πεδία αυτά οριοθετούν και τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων στην οικονομική δημοκρατία.

Η δεύτερη διάσταση αφορά το ποιος θα έπρεπε να ήταν ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, σε ποια πεδία αποφάσεων θα μπορούσαν..